Kategorie: Styl życia / Zakupomania
Forum: Zakupy przez internet (172 posty)
założyciel: zuskab | moderator: zuskab  | data utworzenia: 2010-02-27 18:21

Temat: Kurier czy Poczta? (17 postów)
autor: mrsag
Liczba wpisów:
256
**
Na forum od: 2009-05-24
  zobacz wizytówkę
2010-07-07 11:27

Odp.: Kurier czy Poczta?

Ten przelicznik na stronie jest ich takim wyróżnikiem. Nie spotkałam się wcześniej z podobną opcją u innych kurierów.

Ułatwia to planowanie wydatków na pewno.

A czy korzystam z usług poczty? wysyłam tylko kartki z różnych zakątków Polski. Innych przesyłek im nie powierzam.

odpowiedz
Sortuj według:
  • mrsag *, 2010-05-31 08:54
    Kurier czy Poczta?

Korzystacie z usług poczty? Ja już w ogóle, odkąd kiedyś przesyłali paczkę miesiąc. Korzystam teraz z usług firmy kurierskiej AIN, czy ktoś z ich usług korzystał? Mają teraz chyba najtańsze przesyłki na rynku, wszystkie ceny jasne i klarowne, w razie problemów - specjalny przelicznik na stronie.

zgłoś do moderacji
    • ~slalom05, 2011-07-25 19:23

zdecydowanie kurier, może drożej ale zawsze jest http://formlinkus.com/news0042.php

zgłoś do moderacji
      • daree80 , 2011-12-19 17:22

Warto wybrać kuriera z kilku przyczyn- szybkość pewność i prostota. Szczególnie teraz jak pogoda kiepska warto skorzystać z usługi door-to-door (sam dopiero niedawno sie dowiedzialem ze robia cos takiego). Polega to na tym ze kurier sam przyjeżdza do Ciebie po paczke ktora chcesz wyslac. Najlepiej wysylac duzymi kurierami sprawdzonymi np. dhl, ups itp... Ale ja zeby zaoszczecidz korzystam z posrednikow (ta sama jakosc a czasami 2x taniej). Jest sporo ich na rynku, ja wybralem polfast.pl.

zgłoś do moderacji
      • Gosiaj *, 2012-03-04 20:04

Ja bym teraz stawiała na brokera kurierskiego np. www.apaczka.pl zamawiasz nie bezpośrednio u kuriera tylko przez nich i jest o wiele taniej a i usługi są atrakcyjne. przesyłi za granicę również, a cenowo zupełnie przyzwoicie.

zgłoś do moderacji
      • ~defin, 2012-03-14 16:05

Poczta jest spoko ale jak ktoś chce stać w kolejce, ja tak samo jak ktoś wyżej napisał z usług pośrednika polfast korzystam

zgłoś do moderacji
        • ~gorgonzola, 2012-03-14 22:55

Oczywiście, że kurier! Ostatnia moja przygoda z Pocztą skutecznie mnie zniechęciła do korzystania z jej usług. Listonosz zostawił awizo w skrzynce, bo mu się nie chciało wejść na 2 piętro, poza tym paczkę zostawił w innym urzędzie pocztowym, do którego szłam pół godziny z wózkiem w deszczu. Teraz nawiązałam współpracę (mam firmę) z WysyłamTaniejPL i nie mam się do czego przyczepić. Bardzo miła obsługa, wszystko dostarczone błyskawicznie, w nienaruszonym stanie. No i bardzo zachęcające ceny...

zgłoś do moderacji
          • Gosiaj *, 2012-04-10 20:52

Listonosz jak ma dostarczyć dużą paczkę to nawet jej nie zabiera ze sobą, tylko od razu wypisuje avizo. ja mieszkam na parterze i czesto mam awizo w skrzynce bo paczka ma status za dużej.

Ja jeśli chodzi o apaczka.pl to stwierdzam, że mają najlepszą ofertę wysyłek biznesowych. ceny naprawdę konkurencyjne Wielkim plusem jest to, że wszystkie formalności można załatwić przez internet co znacznie ułatwia sprawę.

zgłoś do moderacji
    • KristiSmart *, 2011-07-18 15:11

uważam, że AIN to bardzo dobry wybór, coraz więcej ludzi zaczyna korzystać z usług tego kuriera, przede wszystkim dlatego, że maja konkurencyjne ceny, można śledzić przesyłkę w internecie, a to duży plus

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-07 11:56
      Więc moje życie wkońcu się odmieniło!

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-04 11:53

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-02 15:55

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-29 17:44

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-28 10:47

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-20 10:28

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-19 17:02

zgłoś do moderacji
    • houlrglassnebula **, 2010-07-07 11:27

Ten przelicznik na stronie jest ich takim wyróżnikiem. Nie spotkałam się wcześniej z podobną opcją u innych kurierów.

Ułatwia to planowanie wydatków na pewno.

A czy korzystam z usług poczty? wysyłam tylko kartki z różnych zakątków Polski. Innych przesyłek im nie powierzam.

zgłoś do moderacji
    • ~mariolaaa, 2010-06-08 14:05

To zależy, w Polsce korzystam z Poczty, natomist z zagranicy z wirtualnego adresu i kuriera.

Aby dokonywac zakupów ze Stanów Zjednoczonych od kilku miesiecy juz uzywam uslug wysylkowych www.Viaddress.com, i jestem calkiem zadowolona... Glównie uzywam ich przy zakupach na Amazon.com i Ebay.com i nie mam zadnych zastrzezen.

Rejestracja jest darmowa na www.viaddress.com. Daja ci twój wlasny adres w Stanach na który mozesz dokonywac zakupów w kazdym amerykanskim sklepie a nastepnie przeslac towary z tego sklepu do swojego kraju.

Jesli amerykanski sklep nie akceptuje miedzynarodowych kart kredytowych, Viaddress moze dokonac zakupu w twoim imieniu, bez dodatkowych oplat, i przeslac go do ciebie. Ty tylko placisz za przesylke.

zgłoś do moderacji