|
~Magdalena
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |
2008-04-15 13:45
Temat: (21 postów)
Jaki olejJaki olej wybrac od nowego samochodu??? zastanawiam sie nad kilkoma i z tego co powiedziano mi w salonie powinnam wybrac ten najlepszy.Co myslicie o Mobil 1 ESP? podobno jest najlepszy ...czy jak go kupie to mam pewnosc ze mój nowy silnik nie złuzyje sie za szybko ? |

Jaki olej wybrac od nowego samochodu???
zastanawiam sie nad kilkoma i z tego co powiedziano mi w salonie powinnam wybrac ten najlepszy.Co myslicie o Mobil 1 ESP? podobno jest najlepszy ...czy jak go kupie to mam pewnosc ze mój nowy silnik nie złuzyje sie za szybko ?
Dwie różne wróżki zapowiedziały mi jednakową datę mojej śmierci.
Przestraszyłam się, spróbowałam przejść test na przepowiedzenie życia
na http://smierc.org
i otrzymałam znów tę datę! ((
Co mam robić? Wierzyć albo nie? Dlaczego wszędzie jest ten sam wynik?

a VALVOLINE serii max life znacie? to jest olej który jak żaden inny dba o żywotność silnika. szczególnie do tych z przebiegiem powyżej 100 tyś nadaje się doskonale. poczytajcie trochę na forach, to się przekonacie jakie są dobre opinie. używam valvoline 10w40 w swojej almerce i najfajnieszje jest to, że jak na innych silnik lubił wypić olej, to tu trzyma poziom od wymiany do wymiany. no i jeszcze ta praca silnika, zupelnie inny standart.
Całkowicie się zgadzam, ja używam QuakerState nie Mobil1 , brak dużego zużycia oleju nawet przy zasilaniu gazem, instalacja super: Lovato Smart.
WWW.JAKIOLEJ.PL najwiekszy portal o olejach samochodowych , z nami dobierzesz olej do swojego samochodu , wszystkie oleje silnkowe dostępne na polskim rynku , opinie , testy , porady , specyfikacje , forum.
witaj każdy producent zaleca naa jakim oleju powinien pracować ważny jest ten symbol 5 w 40 czy 10 w 40 i tego trzeba przestrzegać a co do olei wiem że mobil jest tańszy od kastrola ale dostosój siędo zalecen producenta pozdrowienia i miłej jazdy
MILLERS OILS!!! Tylko to - Mobil, Castrol i reszta, przy tym po prostu siada.
w takich sprawach najlepiej doradzą Ci fachowcy... osobiscie polecam www.bggas.pl
jezdziłem na wielu olejach teraz jezdze na elfie i silnik pracuje duzo lepiej
nie można odpowiedzieć ci fachowo na te pytanie ponieważ nie wiadomo jakim samochodem jeżdzisz.
ważne informacje to czy jest to np. diesel z filtrem cząstek stałych bądż pompowtryskami
jeżeli masz auto świeże to radzę pełny przegląd w serwisie bo stosując olej nie dedykowany do twej jednostki napędowej mozesz sobie tylko zaszkodzić
w samochodach spełniających normę euro 4 niewłaściwy dobór oleju bądź "różowa ropa" może kosztować później kilka tyś.
napisz jaki masz samochód (marka,silnik,rok produkcji)
Dro9ga pani, olej do danego silnika promuje i poleca producent auta, niemniej kiedy zalejesz syntetyk- masz gwarancję jakości- może być mobil 1
zależy jakie masz autko i jaka specyfikacje i parametry musi spełniac olei sprawdz w książce a ja bym polecał
Castrol Magnatec do aut niemieckich i japońskich ,a Francuskie do renault ELF , peugot TOTAL QUARTZ
mobil jest naprawde dobri i nie powienien sie tak szybko nie zluzyje
Według mnie mozesz smiało wybrac Mobil 1. Ja moim autem mykam na Castrolu, ale generalne chodzi o to zeby robic wymianę na czas
Przede wszystkim jaki olej stosować do danego silnika - decyduje producent samochodu a nie producent oleju. Ponadto olej najlepszy to nie jest olej najdroższy!. Do mojego nowego seata servisant wlał mi Mobil 1 0W/40 i niestety pokrywa zaworów była strasznie zapocona(cala mokra i pokryła się kurzem). Zaprzyjaźniony mechanik ,sprawdził jaki olej potrzebuje ten silnik , pracujący w polskich temperaturach i okazało się , że powinien to być olej o parametrach 10W / 40. Jeżdżę już czwarty rok na tym oleju i jest super. Od wymiany do wymiany nie dolewam nawet 1/2 litra. (15000km)
NIEMA ZBYTNIEJ RUŻNICY ABYŚ TYLKO W PORĘ ROBIŁ WYMIANE I BĘDZIE DOBRZE
ja uważam, że spokojnie możesz użyć tego oleju, ogólnie Mobil1 ma bardzo dobre oleje, więc ze spokojem możesz zalać silniczek tym.