|
2010-08-24 21:10
Odp.: Pyszne jedzenieKraków jest miastem, gdzie jest bardzo dużo dobrych restauracji z pysznym jedzeniem. Jedna z moich przedmówczyń wspomniała o Scandale Royal. Zgodzę się z nią, że jest to bardzo dobra restauracja, ale mnie bardziej odpowiada Le Scandale na Kazimierzu. Może dlatego, że bardziej lubię i cenię sobie klimat tej części Krakowa, a może dlatego, że Le Scandale są miejscem mniej oficjalnym. Tam też można bardzo dobrze zjeść, np sałatkę z owoców morza i do tego jakiś dobry drink. |

Byłam w ostatni weekend na pysznej pizzy z przyjaciółmi w nowej Restauracji Metropolitana - rewelacja, pyszna włoska pizza, a miejsce godne polecenia. polecam i testuje dalej kolejne miejsca i smaki :) dla zainteresowanych www.metropolitana.pl
oj pizza moja słabość. Uwielbiam chyba każdy rodzaj pizzy, a jedną z lepszych jaką miałam okazję jeść była ta z poznańskiej restauracji Ahmed mówię wam fantastyczna.
bardzo dobrą pizzę można zjeść w Da Piero, moim zdaniem jedno z lepszych miejsc w Krakowie, gdzie można zjeść dobrze i w przystępnych cenach.
W Krakowie jest straszna lipa z jedzeniem, szczególnie z dobrym, w przyzwoitych cenach.
W tych rejonach ostatnio dobrze zjadłem... w Katowicach. Na Kamiennej w Party Pizza.
Czemu w Krakowie nie ma takich miejsc?
Hej, nie zgadzam się z Tobą w zupełności. Wiadomo, że w Krakowie jest trochę drożej niż w Katowicach, ale też można znaleźć fajne miejsca z dobrą kuchnią, choć głównie polską.
Na stronie www.zobaczkrakow.pl w zakładce restauracje możesz przeczytać sobie moje recenzje ze sprawdzonych restauracji i następnym razem się wybrać i samemu spróbować:) Pozdrawiam!
Ja ostatnio próbowałam kuchni domowej. Odwiedziłam kilkanaście restauracyjek które chwaliły się prawdziwą kuchnią domową..ale tylko jedna spełniała te obietnice! Mam na myśli Kuchnie u Tamary na Fieldorfa Nila. Wprawdzie jest ona dalej od centrum, ale jedzenie jest świetne! Wszystko jest świeże, dobrze doprawione i co najważniejsze ładnie podane. Sama restauracja ma ciepłe, przytulne wnętrze. Wpadam tam i na niedzielne obiadki i w tygodniu. Co najważniejsze ma świetne pierogi!
Parę osób wspomniało już o scandale na kazimierzu. Faktycznie to miejsce jest chyba najfajniejsze na Placu Nowym. Spędziłam tam kawałek życia. Mają bardzo dobre jedzenie i naprawdę świetne drinki. Do tego bardzo lubię wystrój knajpki. Najfajniej jest chyba na antresoli.
Będą w Krakowie nie można zapomnieć o zaglądnięciu do kameralnych kin w centrum - mają one niepowtarzalny klimat, a filmy ogląda się w nich z nie lada przyjemnością - warto zajrzeć do Kina Pod Baranami, ale też do Ars i Agrafka:). Z noclegów polecam Old Town Hostel, który znajduje się zaledwie kilkaset metrów od Sukiennic - nie dość, że świetne umiejscowienie, to jeszcze nie wysokie ceny - 50 zł. za noc, nieduże, ale ładne i stylowe wnętrza i spokojna atmosfera :).
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
Kraków jest miastem, gdzie jest bardzo dużo dobrych restauracji z pysznym jedzeniem.
Jedna z moich przedmówczyń wspomniała o Scandale Royal. Zgodzę się z nią, że jest to bardzo dobra restauracja, ale mnie bardziej odpowiada Le Scandale na Kazimierzu. Może dlatego, że bardziej lubię i cenię sobie klimat tej części Krakowa, a może dlatego, że Le Scandale są miejscem mniej oficjalnym. Tam też można bardzo dobrze zjeść, np sałatkę z owoców morza i do tego jakiś dobry drink.
Przy takiej ilości turystów jak w Krakowie trudno żeby tylu knajpek nie było :) A tak swoją drogą ostatnio byłam w świetnej restauracji Krakowskie Przedmieście. Tyle, że to nie jest niestety w ścisłym centrum, a w Zabierzowie, tuż pod Krakowem (od centrum jakieś 15 minut tam jechałam)
Dobre i tanie jedzenie można dostać w barze "U Romana" na ulicy św. Tomasza na rynku. Można zjeść obiad za 10 złotych, dobre polskie potrawy, taniej w rejonach rynku się nie zje.
W ramach zwiedzania krakowskich restauracji z kuponami City Deal byłam w ostatnim czasie w trzech.
Restauracja na Bożego Ciała 1 (nie pamiętam nazw) porażka, zepsuta sałata w sałatce; oszukali nas na napojach (miały być w ramach bonu a nie były);
Japońska Restauracja na Kazimierzu godna uwagi.
Ale najbardziej podobała nam się Zielona Kuchnia na Grabowskiego: przyjemnie urządzona, z miłą i uprzejmą obsługą, smaczne dania, nie droga.
,
2010-09-27 13:39 Ja wpadłam na kolację ze znajomymi do Le Scandale na krakowskim Kazimierzu i całkiem miło spędziliśmy tam czas. Polędwiczki były rewelacyjne. Bardzo dobrze zrobione mięso. Poza tym wszystko było świeże co jest dla mnie wielkimi plusem. Mają tam bardzo dobre koktajle i duży wybór.