,
2010-02-16 21:25 znajdź sobie najlepiej jakąś dobrą wyszukiwarkę/porównywarkę i będziesz wiedział. Według jednej z nich pierwsze 5 ofert to:
- polbank (6%)
- SKOK (5,25% - 5,85% + bonusy za staż i inne usługi)
- toyota (5,5%)
- VW (5,35%)
- Mazowiecki Bank Spółdzielczy (5,35%)
to jest porównanie dla lokat 3-miesięcznych. Dla innego okresu czasowego może to wyglądać inaczej.
dla lokat 6 miesięcznych i 12 miesięcznych najlepsze lokaty mają OF oraz Meritum Bank - http://www.inwestycje.standardowe.pl/lokaty/najlepsze_lokaty_bankowe_2010_02
raczej z opcji pośredników finansowych nie chciałbym korzystać. Pozostanę przy tańszych opcjach.
,
2010-02-24 00:29 wspomniana lokata skoku jest dobrym rozwiązaniem. Grunt to najwyższe oprocentowanie, jako główny wyznacznik opłacalności.
Nie szukałam za wiele,ale wiem że w Banku Spółdzielczym jest - 5,15 %
Ale chodzi Ci o takie jednodniowe lokaty czy raczej długoterminowe? Bo w skoku można założyć lokatę "Profit" co prawda o zmiennym oprocentowaniu, ale jest możliwość podwyższenia oprocentowania w zależności od wysokości depozytu i stażu członkowskiego.
jak ktos ma 10tys to najlepiej wlozyc na jednodniowa i sobie na luzie oszczedzac bez podatku
A jak ktos ma dużo mniej gotówki? Jaka lokatę wtedy wybrać?
Przy mniejszej ilosci pieniedzy lepiej jest zainwestowac w lokaty dlugoterminowe, te ktore zaczynaja sie od 6 miesiecy, wtedy mozesz liczyc na wiekszy procent, zobacz analogicznie oferty tych lokat w instytucjach ktore podano wczesniej.
niekoniecznie, trzeba sledzic jaka jest aktualna oferta danego banku. Czasami jest jakas promocja, np na lokate 3 miesieczna itp. Mi sie zdrazylo kilka razy skorzystac z takich okazji
Czasami warto śledzić tym bardziej, że w skoku co raz to czymś nowym zaskakują i można trafić na coś naprawdę korzystnego.
Jest to lokata trzymiesięczna ,o stałym oprocentowaniu.
Lokata o stałym oprocentowaniu w skoku, to lokata "Fortuna" do 6,15%, ale dla osób które maja posiadają staż członkowski powyżej 36 miesięcy, jest najkorzystniej oprocentowana.
Dlatego warto zosta czlonkiem skoku, pozniej masz dostep do naprawde atrakcyjnych i konkurencyjnych ofert.
Dokładnie, członkowie maja dużo przywilejów , tylko to że można uczestniczyć w programie partnerskim SKOK Rabat, który m.in. umożliwia zakup towarów w określonych punktach z rabatem już jest dużym plusem.
tego typu dzialania wobec klienta sa spoko, procenty za staz, programy partnerskie itd
ja widzialem dzis plakat z oprocentowaniem lokaty 4,90% a tu widze, ze jest juz duzo wiecej, gdzie sprawdzacie takie informacje?
Wizyta w oddziale lub rozmowa telefoniczna ;)