Kategorie: Komputery, IT, mobile / Komputery i Internet
Forum: perełki z Youtube (612 posty)
założyciel: guest | moderator: guest  | data utworzenia: 2008-09-07 16:34

Temat: ROCK - klasyka (112 posty)
autor: ANNA.
Liczba wpisów:
1451
Na forum od: 2008-11-21
  zobacz wizytówkę
2008-11-27 00:20 Temat: (112 posty)

ROCK - klasyka

Są takie chwile w naszym życiu.kiedy ma się ochotę powspominać...są takie grupy muzyczne i takie utwory,do których wracamy pamięcią z pewnym rozrzewnieniem i przysłowiową łezką w oku.

I mnie dość często,i wprost proporcjonalnie do miary przeżytych lat,również dopada ta "choroba".

Wyznam Wam szczerze,że za zbyt ostrą i taką bardzo ciężką muzyką rockową wcale aż tak bardzo nie przepadam...zawsze wolałam łagodniejsze i spokojniejsze "tony".Niemniej jednak i w tym gatunku muzycznym mam również swoje tzw."perełki" i związane z nimi wspomnienia - są to wspomnienia niemalże z dzieciństwa i bardzo wczesnej młodości,a wymienionych poniżej utworów słuchali kiedyś również moi rodzice...może właśnie dlatego są dla mnie takie ważne,piękne i obdarzone sentymentem...

odpowiedz
Sortuj według:
  • ANNA. ****, 2008-11-27 00:20
    ROCK - klasyka

Są takie chwile w naszym życiu.kiedy ma się ochotę powspominać...są takie grupy muzyczne i takie utwory,do których wracamy pamięcią z pewnym rozrzewnieniem i przysłowiową łezką w oku.

I mnie dość często,i wprost proporcjonalnie do miary przeżytych lat,również dopada ta "choroba".

Wyznam Wam szczerze,że za zbyt ostrą i taką bardzo ciężką muzyką rockową wcale aż tak bardzo nie przepadam...zawsze wolałam łagodniejsze i spokojniejsze "tony".Niemniej jednak i w tym gatunku muzycznym mam również swoje tzw."perełki" i związane z nimi wspomnienia - są to wspomnienia niemalże z dzieciństwa i bardzo wczesnej młodości,a wymienionych poniżej utworów słuchali kiedyś również moi rodzice...może właśnie dlatego są dla mnie takie ważne,piękne i obdarzone sentymentem...

zgłoś do moderacji
    • piters_18 **, 2012-01-09 11:28
      Odp.: ROCK - klasyka

dobra muza

zgłoś do moderacji
    • mar.sar12 , 2011-12-12 11:17

Ja zawsze wracam do QUEENu i Gun's'n'Roses - królowie dobrego rocka! tylko szkoda że ściąganie ich muzyki na iTunes takie drogie...polecam filmiki -

http://www.youtube.com/watch?v=-57pSjBmBUA&feature=youtu.be

zgłoś do moderacji
    • Brokers , 2011-10-25 12:08

A ja mam taki problem, że ostatnio słyszałem w klubie starą piosenkę. No dobra byłem po kilku piwach :) Była zarąbista, ale zapomniałem słów. Był tam taki fragment: "kiedyś skończy się zima". Pomocy.

zgłoś do moderacji
    • collins01 *****, 2009-05-14 23:13

Tak sobie przegladam i pomyslalem ze brak mi tu czegos.A mianowicie klasykow symfonicznego rocka.To moze pare propozycji:

Emerson Lake &Palmer -Lucky Man-

Pink Floyd-The Great Gig In The Sky-

Pink Floyd-Wish You Were Here-

Genesis-Seven Stones-

Genesis-Afterglow-

Yes-Wondrous Stories-

Yes-To Be Over-

King Crimson-Epitaph-

King Crimson-Starless-

Wszelkimi sposobami ocalic od zapomnienia!

zgłoś do moderacji
      • collins01 *****, 2011-10-12 06:00

Ocalic od zapomnienia,czesc 2.

Jethro Tull-Thick As A Brick-

Caravan-wszystko.

Emerson Lake And Plamer-Still You Turn Me On--

King Crimson-In The Wake Of Poseidon--

Procol Harum--Repent Walpurgis--;Grand Hotel--;Fires[which burn brightly]

Moody Blues--Watching And Waiting--;Tuesday Afternoon--

zgłoś do moderacji
    • dorape *****, 2008-11-27 18:43

Widzę, że mamy podobny gust muzyczny - ja też lubię tego typu rock. Wszystkie utwory, które wymieniłaś poniżej są mi w jakiś sposób bliskie. Może oprócz tych, które śpiewa "Metallica", bo za mało znam ten zespół - stał się popularny, kiedy już nie byłam bardzo młoda...

zgłoś do moderacji
      • w.u.77 ****, 2008-12-06 21:39

a Scorpions? do dziś są niesamowici, gdy się słucha (nie podam tytułów, angielski kiepski)

zgłoś do moderacji
      • ANNA. ****, 2008-12-11 22:18

Dorotko,zdążyłam zauważyć,ku mojej ogromnej radości,że podobne gusta i poglądy mamy nie tylko w tej kwestii.

Jeśli chodzi o "Metallicę",grupa powstała w 1981 roku i rzeczywiście,w porównaniu z innymi przeze mnie wymienionymi, jest stosunkowo młodym zespołem,zaś wspomniany utwór pochodzi, zdaje się, gdzieś z roku'91-to ja też już przecież w tym czasie nie byłam "małolatą",tylko jakoś tak starałam się zawsze iść z "duchem czasu"...:-)))

Pozdrawiam serdecznie.

zgłoś do moderacji