|
2010-02-20 18:32
Odp.: hallerczycy
Opinia była dla mnie:
użyteczna
nieużyteczna
Opinia nie została jeszcze oceniona
Ale za to niepokorny romantyk... :) Teraz już wiem, skąd Ci się to wzięło. (14.23) |

... czyli osoby, które wiele zrobiły dla Polski i Polaków...
odpowiedz
Ale za to niepokorny romantyk... :) Teraz już wiem, skąd Ci się to wzięło. (14.23)
odpowiedz
Oj więło mi się i już chyba nie przejdzie...
odpowiedz
Czyżbym "słyszała" żal w Twoim głosie? (15.42)
odpowiedz
Nie tyle żal, co nostalgiczne myślenie czasem mnie ogarnia....
odpowiedz
A może to zwyczajna tęsknota za młodością? ... Lubiłeś swoją służbę? (13.31)
odpowiedz
Przyjmuję pogodnie to co mi lata niosą...ale tęsknota się odzywa. Służbę na granicy bezposrednio z ludźmi lubiłem, tej szyfrowej nie.
odpowiedz
To całkiem podobnie jak ja... i co do życia, i pracy - najbardziej lubię zajęcia w klasie. :) Co to jest służba szyfrowa? (15.31)
odpowiedz
Ostatnio zaginął szyfrant WP i do tej pory go szukają.....nie wiesz co robi taki szyfrant ? sama nazwa ?
odpowiedz
No to byłabyś dobrym szyfrantem....
odpowiedz
No i zamurowało mnie! ... Ja i szyfrant? O rany... (18.51)
odpowiedz
To jest proste a Ty szybko pojmujesz...no i dochować tajemnicy też chyba potrafisz.
odpowiedz
Zgadza się... i jeszcze coś: miło slyszeć takie słowa o sobie. (14.35)
odpowiedz

Nie mogę znaleźć dalszych zdjęć...to już chyba było. ls10
odpowiedz
Ja nie pamiętam, żeby było. Szkoda, że nie widać, co tam jest napisane... Rozpoznaję tylko cesarza Franciszka Józefa. (16.04)
odpowiedz

ls 12. Tam gdzie mieszkalem 16 km od Gorlic , była wielka bitwa i opowiadaniali mi o niej uczestnicy tej bitwy.
odpowiedz
Co na przykład opowiadali? (17.11)
odpowiedz
To już pozacierało mi się w pamięci....ale np. było takie wzgórze w Łużnej gdzie dwa razy na dzień zmieniało sztandar zwycięscy. dziadek zwoził tam trupy i jeszcze niektórzy żyli.
odpowiedz
Ale przeżycia... Mam pytanie, ale to już nie na forum. (14.10)
odpowiedz

Pytaj...ja wszędzie mogę odpowiadać, a jak coś uznam za nie na forum to powiem.
odpowiedz