|
2009-12-19 19:45
Temat: (551 postów)
Co nas cieszy ?Tyle rzeczy i osób nas codziennie irytuje i martwi, polityka, politycy, źli albo tylko durni ludzie ... Dosyć tego, nie wystarcz, że oni żyją sobie znakomicie za nasze pieniądze ? My zajmijmy się tym, co nas cieszy - Ciebie, mnie... Piszmy o tym, naprawdę warto ! Zapraszam na forum ... |

Tyle rzeczy i osób nas codziennie irytuje i martwi, polityka, politycy, źli albo tylko durni ludzie ... Dosyć tego, nie wystarcz, że oni żyją sobie znakomicie za nasze pieniądze ? My zajmijmy się tym, co nas cieszy - Ciebie, mnie... Piszmy o tym, naprawdę warto ! Zapraszam na forum ...
Mnie cieszy prosta sprawa, że budzę się rano żywa.Bo teraz różne cuda się zdarzają ,czasami mozna się już nawet i nie obudzić. Więc z tego należy się cieszyć,że żyjemy i jesteśmy zdrowi,a reszta sama przyjdzie.
Cieszy mnie to że są jeszcze tacy politycy jak Pani Poseł Bożena Szydłowska która robi coś dla społeczeństwa ,że nie jest obojętna na potrzeby seniorów którzy często z racji wieku czują się wykluczeni z naszego społeczeństwa.Tworzenie i patronowanie Uniwersytetom Trzeciego Wieku jest ważną sprawą która ma za zadanie nauczać ale też miło spędzać czas w śród osób równych wiekiem.Jako kobieta ,matka rozumie potrzeby osób ubogich i stara się zorganizować dla nich paczki świąteczne.Czynnie uczestniczy w różnych spotkaniach społeczności lokalnej.I chwała jej za to jeśli dalej tak będzie dążyć do obranego celu.
Mnie cieszy to,że jestem zdrowa,że budzę się co rano i mogę ogladać ten niezbyt kolorowy świat. A co do polityków,to chyba większość przestała im ufać. Niestety nikt z nich tak na prawdę nie myśli o obywatelach swojego kraju,tylko każdy patrzy,aby to jemu dobrze się powodziło,co ich obchodzi cała reszta.Tylko dużo mówią,albo obrażają sie wzajemnie,a mało robią. Niestety.taka jest prawda.
,
2012-01-09 14:00 Odkryłam fajny serwis społecznościowy odkry.li . Użytkownicy dodają swoje odkrycia, wydarzenia oraz ciekawe treści znalezione w internecie. Inni oceniają przez co łatwo dotrzeć do na prawdę wartych przeczytania treści. Miło spędzam czas przy swobodnej wymianie poglądów.
Jeśli wasz rozwój osobisty jest dla was sprawą priorytetową to polecam wam zapisanie się na szkolenie z uwodzenia prowadzone przez Wyższą Szkołę Uwodzenia, Wywierania Wpływu i Rozwoju Wewnętrznego, która jest najbardziej prestiżową tego typu szkołą na polskim rynku, posiadającą same pozytywne opinie. Ja skorzystałem z kursy „W poszukiwaniu siebie” i dzięki niemu zacząłem wierzyć we właściwe wartości i podążać droga zgodną z moimi odczuciami. Zdałem sobie sprawę, że do tej pory błądziłem i dlatego nie potrafiłem być szczęśliwy. Zajrzyjcie na www.wyzszaszkolauwodzenia.pl i wybierzcie kurs dla siebie
,
2011-11-22 07:19 Cieszy mnie to, że mamy ,,demokrację" . jako taką, ale zawsze ;)
,
2011-10-24 10:48 Jako z pewnością nieliczny, ciesze się, że mam taka pracę, a nie inną :)
To,że oni żyją za nasze pieniądze,każdy wie.Rozbijają się coraz droższymi samochodami,z miasta do miasta latają samolotami,a do taxi nie chce się niektórym dojść 1 metra,tylko paluchem wskazują taksiarzowi,że ma podjechać,to normalnie skandal.A co mnie cieszy?Pewnie tak jak większość,każdego powinno cieszyć to,że jesteśmy jako tako zdrowi i że mamy na chleb,chociaż czasem trzeba zjeść go suchego.Miłego dnia.
Hmm,to nie takie proste.Nie tak latwo sie wyprowadzic z tego swiata:)))Ale na szczescie jest mnostwo rzeczy ktore mnie ciesza,zreszta nigdy nie bylo ich malo.Nawet nie wiem od czego zaczac ale najuczciwiej bedzie rzec na poczatek iz podstawa mojej radosci jest moja zona i corka.A potem masa zainteresowan ktore wypelniaja mi zycie.Ogolem,jest fajnie!
Witaj, "collins01", świetnie, że tu zawitałeś nareszcie ... Z tego, co napisałeś widzę wyraźnie, że jesteś życiowym szczęściarzem, masz już teraz ogromnie dużo ..., gratuluję ! Mam tylko prośbę, nie narzekaj, że nie tak łatwo wyprowadzić się z tego świata, (nawet żartem), bo to jest świat stworzony dla Ciebie i Twoich bliskich ... Myślę, że nie tylko potraficie cieszyć się razem, ale także razem potraficie być szczęśliwi ...:)))
Bron Boze nie marudze!Ale we wprowadzeniu zaproponowalas cos na ksztalt eskapizmu[dajmy sobie spokoj z tym wszystkim dookola,zajmijmy sie tym co nas cieszy].Otoz uwazam ze to nie jest takie proste.Szczegolnie dla ludzi ktorzy maja powazne problemy.Np.z praca.Albo w zyciu osobistym.
Ja tez je mam.Prawdopodobnie jak kazdy.Uwazam jednak iz poki czlowiek ma sily,powinien walczyc by go to nie przygniotlo i trzymac sie slonecznej strony zycia.Podkreslam,na tyle na ile to mozliwe i jesli ma sie sily.Roznie z tym u ludzi bywa.
Ostatnio pare razy przyszlo mi sie wypowiedziec na zodiakalne tematy i musze chyba tutaj dorzucic takze pewna uwage.Otoz strzelce takie sa.Chyba nie spotkasz strzelca zamknietego w sobie ,ponurego czy pesymisty:))
Witaj "collins01", myślę, ze jednak dobrze się rozumiemy, przed chwilą spotkałam Strzelca ... we własnym lustrze ! ... więc chyba mamy podobny stosunek do życia i świata :)
Nie proponuję Ci eskapizmu, tylko metodę, którą sama stosuję i sprawdza mi się ona w 100 %, jeśli są takie sytuacje i przyczyny, o jakich napisałeś, ja wtedy zaczynam od siebie ... później znów mam siły, żeby naprawiać świat . Życzę Ci sukcesów i powodzenia, zawsze możesz liczyć na moje wsparcie i pomoc, wiesz, jak mnie znaleźć ... :)
Fajnie.Dziekuje.I milo mi poznac kolejnego strzelca w zyciu:))
Oczywiscie popieram Twoja postawe.Zreszta uwazam ze kazde inne wyjscie nie prowadzi do niczego dobrego.A poza tym swoja wypowiedzia tylko potwierdzilas to co o strzelcach juz od dawna wiadomo:)Czasem mam wrazenie ze jestesmy bardzo zadowoleni z siebie ale trudno.Jako motor napedowy to najlepsza postawa.
Jestem z pierwszego dnia Strzelca, zresztą sama też jestem niezłym strzelcem, ale ... ustrzeliłam Pannę , może powinnam wymienić na Strzelca ... Trzymajmy się razem , Strzelcu Collinsie ! Niech moc będzie z nami !
Dziękuję za miłe słowa ...:))
Tak dla informacji[a moze juz wiesz o tym?]U Karla Gustawa Junga,uklad strzelec ze strzelcem ma,jako jedyny na 144 mozliwosci ocene +5,5 na 5mozliwych:)Innymi slowy wiecej niz ideal:)
Zaskoczylas mnie panna.Tak sie sklada ze znam ich co niemiara i w teorii oczywiscie,nie powinniscie do siebie pasowac.Ten brak najmniejszych chocby sklonnosci do ryzyka,szalenstw u pana panny to niekiedy bariera nie do przeskoczenia
Widzisz, może to mój błąd, że nie korzystałam z Junga, chociaż go znałam ..., nie znałam widocznie odpowiedniego Strzelca, bo wybredna mocno jestem ...Mój "Panna" nie jest całkiem zły, ale rzeczywiście pod pewnymi względami ... trochę inna płaszczyzna, mniej fantazji nieco ... :)
Myślisz, że mam poszukać sobie Strzelca ?