Kategorie: Styl życia / Astrologia i wróżby
Forum: Zdradziłam i co dalej? (20 postów)
założyciel: Jola83 | moderator: Jola83  | data utworzenia: 2008-08-30 02:22

Temat: zdrada (19 postów)
autor: Foxyfire
Liczba wpisów:
10
Na forum od: 2008-06-09
  zobacz wizytówkę
2008-09-07 22:38

Odp.: zdrada

Zgadzam sie. Powinna odejsc, jednak pierwszym winno byc poinformowanie malzonka o fakcie zdrady. Co do tego, ze facet wie iz Jola go zdradza- nie jestem pewny. Zakochany facet, jest czesto slepy i nie widzi swiata obiektywnie.

odpowiedz
Sortuj według:
  • Foxyfire ***, 2008-08-31 13:17
    zdrada

Rzuć się z mostu.

albo mam lepszy pomysł. Odejdz od swojego faceta a nie trzymasz go w zakłamaniu. JEstem pewna, że on doskonale wie, że coś się dzieje.

zgłoś do moderacji
    • ~Alis, 2009-10-19 17:25

Przez zdrady niepotrzebnie rozpadają się rodziny, a dzieciaki stają się ofiarami nieodpowiedzialnych tatusiów i mamuś.

zgłoś do moderacji
    • ~Alba, 2009-10-19 17:22

Natychmiast idż do Spowiedzi, a jeśli to twój mąż to tym bardziej i wyznaj wszystko Chrystusowi przez kapłana, On da ci moc. Ale odpokutować i tak trzeba będzie przez cierpienia w życiu, jednak szatan nie będzie cię już miał w swej mocy.

zgłoś do moderacji
    • ~kobieta, 2009-10-09 13:32

ja Ci współczuję, oczywiście powiedz mu o tym, chyba że nie masz sumienia i będziesz mogła spokojnie dalej żyć w kłamstwie Ja sobie tego nie wyobrażam, wyrzuty sumienia by mnie zjadły Wolałabym powiedzieć, mimo tego, że cały świat by mi się potem zawalił

zgłoś do moderacji
    • helenka trojanska , 2009-10-09 10:42

Ciesz sie, ze trafila Ci sie chwila uniesienia, nie zaluj. Zyj dalej. Widocznie czegos brakowalo w relacji z mezem.

zgłoś do moderacji
    • ~jusia, 2009-09-21 23:17

Jeśli kochasz swojego partnera a to był tylko jednorazowy wyskok,to lepiej idź w zaparte,szczerość w tej sytuacji przysporzy ci tylko problemów

zgłoś do moderacji
    • ~gobi, 2009-02-27 11:25

glupoty piszecie, jesli to byla jednorazowa zdrada i zalujesz tego, to najlepiej zapomnij ze to sie stalo i zyj dalej.Niech cie reka boska broni przed wygadaniem sie facetowi.Zapomnij i tyle, nie bylo sprawy

zgłoś do moderacji
    • prawdziwy.wiedzmin , 2008-09-04 18:14

życie jest tylko jedno. jeśli to zrobiłaś to znaczy że brakowało coś w twoim związku. W każdej złej rzeczy istnieje jakiś pozytywny aspekt dlatego nie warto zadręczać się. Wierność wynika z potrzeb, ich zaspokajania i sprawą sumienia. W poszukiwaniu miłości człowiek robi wiele błędów lecz najważniejsza jest uczciwość w stosunku do partnera. Czas zacząć życie od nowa i pisać dalsze karty życia.

pozdrawiam

zgłoś do moderacji
      • Ania d , 2008-10-03 18:24

Przykro, że szarpiesz się w tej rozterce.

Cierpisz. Co dalej?

Wciąż patrzysz wstecz i żyjesz w dwóch wymiarach, co najmniej...

Piszesz, że CHCESZ o tej zdradzuie zapomnieć

na pewno? masz taką wolę?..

czy zmuszasz się do chcenia, aby być w porządku wobec męża i wobec... siebie?

Musisz zrobić natrudniejszą rzecz świata i stanać w prawdzie o sobie...

Idź do spowiedzi... ON JEST BARDZIEJ LUDZKI NIŻ SIĘ LUDZIOM WYDAJE...

WYBACZA , BO KOCHA.. a my kochamy za coś... i nie umiemy wybaczać zbytnio,

sobie też nie...

DAJ MU SZANSĘ... i uwierz wsiebie...

bo On w ciebie wierzyć nie przestał... ani na chwi,ę i z radością wysłucha i wybaczy...

DAJ MU TEN SZANSĘ BO ON NA TO CZEKA

TO jest dla niego wielkim szczęściem...

wybaczać ludziom

bo to jest DOBRY BÓG

Bóg nadziei i miłości

i jeśli tylko jemu zaufasz i uwierzysz, że potrafił ci przebaczyć TO PRZEPROWADZI CIĘ PRZEPROWADZI

PRZEZ TO WSZYSTKO TAK ABYŚ MOGŁA ŻYĆ W PRAWDZIE

BYĆ SOBĄ

KOCHAĆ

I BYC KOCHANĄ

WSZYSTKO SIĘ POUKŁADA

TRZYMAJ SIĘ

POZDR CIĘ A N I A

zgłoś do moderacji
      • jolanta605 , 2009-01-05 20:42

Spodobała mi się Twoja wypowiedż, bo wydaje mi się , że każdy normalny człowiek żyjący w szczęśliwym związku nie poszujuje przygód. O KOCHANĄ OSOBĘ TRZEBA DBAC. POZDRAWIAM

zgłoś do moderacji
    • ~plafik, 2008-12-23 13:09

ja zdradziłam i powiedziałam o tym swojemu mężczyźnie. wybaczył mi, chociaż bardzo cierpiał, a wcześniej zarzekał się, że zdrady nigdy nie wybacza. sytuacja sprawiła, że zaczęliśmy rozmawiać o swoim związku, o tym czego nam brakuje i wiecie co? teraz on bardziej się stara. ale cóż z tego skoro ja sama nie potrafie o tamtym zapomnieć. (dodatkowo tamten drugi jest kuzynem mojego partnera i mieszka 10 min spacerkiem od niego, dlatego zerwanie wszelkich kontaktów z nim jest rzeczą niemożliwą).

zgłoś do moderacji
      • ~lisa244, 2008-12-27 20:58

Takich rzeczy się po pierwsze nie robi ale jak już się stało to się nie mówi!!! Dla partnera to największy ból, pomyśl czy chciałabys wiedzieć o zdradzie. Co chciałaś się wyspowiadać? To trzeba było iść do księdza a nie powodować że teraz twój partner czuję sie winny!! To tylko ty dałaś ciała i ty z tym powinnaś żyć!!

zgłoś do moderacji
    • Cassandra **, 2008-10-19 12:53

Trzeba bylo najpierw pomyslec a potem robic!

zgłoś do moderacji
      • w.u.77 ****, 2008-11-14 21:19
        Odp.: nie uważałaś jak robisz, teraz rób jak uważasz

To zdanie wypowiedział do całej grupy jeden z dr na studiach (byłem w tej grupie), gdy opowiadał jak jego syn mu oświadczył że dr będzie dziadkiem a on ojcem i pytał co robić. Zgadzam się z Cassandrą, czego szukałaś w tej chwili, gdy go zdradziłaś? Czego ci dziś brakuje, że o nim myślisz? Zanim podejmiesz decyzję, co sama zrobisz, tu nie szukaj ode mnie odpowiedzi-nie będzie jej-pomyśl sama co dalej.

Wierność i uczciwość małżeńska...czy to jeszcze coś znaczy? ? Dla mnie tak...pozdrawiam piszących i czytających.

zgłoś do moderacji
    • ~MEGI, 2008-10-25 20:50

To jest twój problem!. Jeśli kochasz męża i chcecie być dalej razem, to nie obarczaj go swoimi rozterkami.

Jeśli nic nie iwe a macie szansę być dalej razem to nic mu nie mów tylko nie brnij więcej w złe związki.

Jeśli go nie kochasz i nie chcesz znim być, jest wam źle to zakończ tą farsę.Powodzenia

MEGI

zgłoś do moderacji
    • Dante , 2008-09-07 22:38

Zgadzam sie. Powinna odejsc, jednak pierwszym winno byc poinformowanie malzonka o fakcie zdrady. Co do tego, ze facet wie iz Jola go zdradza- nie jestem pewny. Zakochany facet, jest czesto slepy i nie widzi swiata obiektywnie.

zgłoś do moderacji
      • ~Ewelina, 2008-10-12 18:30

Moi drodzy... co Wy piszecie... POWIEDZIEĆ??? Po co? W psycholigii jest tak, że lepiej właśnie nie mówić o zdradzie najbliższej osobie... chyba, że decydujemy się na odejście - wtedy to co innego, ale jeżeli to był jednorazowy skok (każdy nazywa to po swojemu) to z całą pewnością nie ma sensu - burzymy coś na całe życie, zostawiamy otwarte wrota nieufności..., a przecież mogła zbłądzić, może chciała coś sobie udowodnić, o czymś się przekonać... Jeśli to nie jest długodystansowe romansidło... to w ogóle nie ma o czym mężowi mówić!!!!

Pozdrawiam

zgłoś do moderacji
        • Krzysztof 57 *****, 2008-10-18 11:33

He,he ,ciekawy wywód,podejrzewam ,że byłaś w takiej sytuacji , ale, jak się z tym żyje? Czy nie ma obawy,

że przez sen powie się imię ,nie te ,co trzeba? Pozdrawiam.

zgłoś do moderacji
    • ~Tomek1980, 2008-10-07 14:23

Moim zdaniem powinnaś powiedzieć mężowi (jeżeli oczywiście go szanujesz) o tej zdradzie. Dalej już sprawy same się potoczą. Albo Ci wybaczy, albo rozejdziecie się. Ważne, żeby nie żył w kłamstwie, bo jak dowie się o tym z jakiegoś "obcego źródła", to zaboli go to 2x mocniej i na pewno nie będzie opcji z przebaczeniem. Smutna sprawa :(

zgłoś do moderacji