Kategorie: Społeczności / Między nami
Forum: ROZMAITOŚCI POLITYCZNE I NIE TYLKO... (3548 postów)
założyciel: kogito | moderator: kogito  | data utworzenia: 2009-10-11 20:14

Temat: Czy Polska podpisze porozumienia ACTA ? (10 postów)
autor: kogito
Liczba wpisów:
1679
Na forum od: 2009-03-05
  zobacz wizytówkę
2012-01-23 22:42

Odp.: Czy Polska podpisze porozumienia ACTA ?

Opinia była dla mnie: użyteczna nieużyteczna
Opinia nie została jeszcze oceniona

Było kilka rządów, ale jakoś nie przypominam sobie aby mimo bardzo wysokich cen jeszcze podwyższać podatek. O ile mnie pamięć nie myli za czasów tego wrednego kaczora akcyza na pewien czas została obniżona... bo ponoć paliwo było wtedy drogie.

odpowiedz
Sortuj według:
  • kogito *****, 2012-01-23 11:38
    Czy Polska podpisze porozumienia ACTA ?

Największą wartością ataku hakerów było zwrócenie uwagi społeczeństwa na problem związany z równowagą pomiędzy ochroną prawa do własności intelektualnej a szeroko pojętą wolnością.....tak sądzi Andrzej Ratkowski z PW.

odpowiedz  odpowiedz
    zgłoś do moderacji
    • ~Anty urzędnik, 2012-02-12 18:14
      Nie dla urzędników

W końcu zgodnie wszyscy mówimy nie dla ACTA. Ale najwyższy czas aby powiedzieć NIE DLA BEZKARNOŚCI URZĘDOM I URZĘDNIKOM. Urzędnicy w naszym kraju przywłaszczyli sobie pełną bezkarność za czyny które sami popełniają. W szczególności grupy trzymające władzę, sędziowie, prokuratorzy, wszyscy prawnicy, policja i wszyscy urzędnicy uważają siebie za bezkarnych. Często widzimy jak na drodze gdzie jest ograniczenie prędkości do 40 policja jedzie z prędkością ponad 100 i powoduje ogromne zagrożenie dla wszystkich uczestników i nie ponosi za to żadnej odpowiedzialności karnej. Codziennie dowiadujemy się o przypadkach gdzie oskarżono i skazano niewinne osoby a w sprawach cywilnych 99,5 % spraw jest orzekane na korzyść urzędu. Sędziowie i inni urzędnicy, swym przestępczym postępowaniem zabierają dorobek życia wielu pokoleń, niszczą całe zakłady pracy, odbierają pracę i pieniądze, nawet w środku zimy wyrzucają ludzi na mróz, powodują zagrożenie dla zdrowia i życia wielu osób i wiele innych spraw gdzie samowola i przestępcze działania sędziów i innych urzędników nie zna granic. A czy ktoś chociaż raz słyszał o tym że prokurator, sędzia lub inny wpływowy urzędnik ponieśli jakąkolwiek odpowiedzialność za skazanie niewinnej osoby lub za stronnicze i krzywdzące dla obywateli postępowanie. W końcu prawo jest równe dla wszystkich dlatego musimy zrobić wszystko aby każdy sędzia, prokurator i każdy urzędnik ponosili odpowiedzialność za swoje nadużycia i za wszystkie swoje czyny tak samo jak każdy zwykły obywatel. Koniec z immunitetami i z przypisywaniem sobie władzy absolutnej. Koniec z ustawianiem spraw i z marionetkowym postępowaniem. Każdy sędzia, prokurator i każdy urzędnik z własnej kieszeni musi pokrywać za wyrządzone szkody a za każdy czyn zabroniony musi iść do paki tak jak każdy przeciętny obywatel. Może wtedy nasze urzędasy chociaż trochę zastanowią się nad tym co robią i mniej będą nadużywać swych uprawnień.

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
    • ~Piast, 2012-01-23 11:52

To nie wartość ale protest był potrzebny aby się zastanawiać.

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji
    • Marian0s ****, 2012-01-23 17:52

ACTA to nic innego jak nowe teczki SB w XXI wieku... można nimi zniszczyć praktycznie każdego.

odpowiedz  odpowiedz
      zgłoś do moderacji