Kategorie: Społeczności / Towarzyskie
Forum: Ostatnio napisane... (61 postów)
zaÅ‚ożyciel: kazek6069 | moderator: kazek6069  | data utworzenia: 2009-10-11 13:54

Temat: ostatnie wpisy (28 postów)
autor: kazek6069
Liczba wpisów:
1406
Na forum od: 2008-06-13
  zobacz wizytówkÄ™
2009-10-11 14:12 Temat: (28 postów)

ostatnie wpisy

Trzeba sobie jakoś radzić - powiedział baca zawiązując but rosówką...:-)).

Na podobnej zasadzie i ja chciałbym postąpić: z wiadomych większości, technicznych (lub innych) powodów ciężko się na forum rozeznać, kto, gdzie i co ostatnio wpisał...

Pragnę więc, wzorem forum *życie i takie tam różne*, abyśmy też w formie luźnych, pojedyńczych wątków informowali okresowo innych forumowiczów o swoich wpisach.

Ostatnio byłem właśnie o to indagowany przez koleżanki (co piszesz?, gdzie i o czym ostatnio piszą inni?) - stąd powyższa (mam nadzieję, że praktyczna) inicjatywa...:-)).

odpowiedz
Sortuj według:
  • kazek6069 ****, 2009-10-11 14:12
    ostatnie wpisy

Trzeba sobie jakoś radzić - powiedział baca zawiązując but rosówką...:-)).

Na podobnej zasadzie i ja chciałbym postąpić: z wiadomych większości, technicznych (lub innych) powodów ciężko się na forum rozeznać, kto, gdzie i co ostatnio wpisał...

Pragnę więc, wzorem forum *życie i takie tam różne*, abyśmy też w formie luźnych, pojedyńczych wątków informowali okresowo innych forumowiczów o swoich wpisach.

Ostatnio byłem właśnie o to indagowany przez koleżanki (co piszesz?, gdzie i o czym ostatnio piszą inni?) - stąd powyższa (mam nadzieję, że praktyczna) inicjatywa...:-)).

zgłoś do moderacji
    • kazek6069 ****, 2009-10-11 14:18
      Odp.: ostatnie wpisy

Mnie ostatnio frapuje temat CZAS kogito i SENS ŻYCIA dorape...ponadto Pudlisa Kryzys wieku średniego, coś tam wpisywałem w Filmach przez nas polecanych, jakieś luźne odpowiedzi dla guest dawałem...no a jeszcze wcześniej, to o casusie Alicji Tysiąc pisałem...

zgłoś do moderacji
      • dorape *****, 2009-10-11 17:31

O Alicji Tysiąc to na frontowej stronie pisałeś?

zgłoś do moderacji
        • kazek6069 ****, 2009-10-11 17:35

Tak.

zgłoś do moderacji
        • kazek6069 ****, 2009-10-11 23:05

Sprawa sporu pani Tysiąc z Gościem Niedzielnym pojawiała się na forum WP co najmniej dwukrotnie:

pierwszy raz po założeniu sprawy ( http://forum.wp.pl/temat.html?fid=188&tid=146809&lfba=1253719721.406 ) oraz później, po wydaniu wyroku:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Gosc-Niedzielny-musi-przeprosic-Alicje-Tysiac,wid,11522300,wiadomosc.html

Jeśli nie będziesz Doroto chciała toczyć jakichś sporów na forach otwartych (wątpię,by Cię to spotkało, bo temat trochę już przebrzmiał) to przynajmniej możesz sobie poczytać: wypowiedzi sporo (i pro; i contra) :-)).

zgłoś do moderacji
          • dorape *****, 2009-10-11 23:22

Takie spory na otwartych forach to zupełnie nie w moim stylu, ale chętnie poczytam... Dziekuję za namiary.

zgłoś do moderacji
            • kazek6069 ****, 2009-10-11 23:58

Każde forum jest po zdjęciu go ze strony głównej niewidoczne (czy raczej: trudne do znalezienia).

Odpowiedzi więc osobom niezalogowanym nie mają większego sensu: nie będą one przecież o nowych, przeznaczonych dla nich wpisach - wiedziały...no chyba, że oczekują odpowiedzi; wiedzą, gdzie danego forum szukać bądź zawiązała się już jakaś dyskusja między forumowiczami...

Sam pamiętam, jaka zajadła i ostra dyskusja w temacie *Zbigniew Religa nie żyje* zawiązała się pomiędzy niezalogowanymi uczestnikami - ale cenzorskie nożyczki (?!) ucięły ją zdecydowanie (było tam chyba około 10 tysięcy postów, została teraz z tego połowa)...

Dopiero więc po pewnym czasie tworzy się w danym temacie na forum ogólnym - atmosfera bezpieczeństwa...:-)).

zgłoś do moderacji
              • dorape *****, 2009-10-12 11:58

Ostatnio doszedł nowy problem, bo nie można znależć własnego komentarza, wchodząc po prostu na listę aktualnych postów... wrrr... Coraz bardziej mi to przeszkadza. PS. Dziękuję za wyjaśnienie...

zgłoś do moderacji
              • ~pieguska, 2009-10-12 19:56

Przepraszam ,że się wcinam ale ta dyskusja dotycząca wypowiedzi Profesora Religii wcale nie była taka ostra i zajadła;-)Czasami wręcz bardzo humorystyczna;-)Wiem o czym mówię bo sama przez ponad pół roku brałam czynny w niej udział;-)Może zostały wycięte te mniej znaczące do dyskusji wpisy,większość jest;-)

A po za tym niezalogowani wracają do tematu,wiedzą gdzie go szukać i jest sens na takie wpisy odpowiadać;-)

zgłoś do moderacji
                • kazek6069 ****, 2009-10-13 02:09

A wcinaj siÄ™!, zapraszam...:-)).

Na początek sprostowanie (i to Twoja zasługa): tytuł forum, o którym myślałem to " Religa: utwierdzam się w przekonaniu, że Boga nie ma" a nie, jak podałem "Zbigniew Religa nie żyje"...

Moje przeoczenie miało określone następstwa: otworzyłem menu Rankingi (u góry strony) kategorię Top komentowane - i stamtąd wybrałem (pierwszy lepszy - jaki zauważyłem) temat o prof. Relidze...nie skojarzyłem tylko,że są DWA tematy o tym wybitnym chirurgu...

I stąd podałem liczbę 5 tysięcy postów... gdy rzeczywiście ich ilość w dyskusji, o której myślałem - istotnie mogła nie ulec zmianie.

Bijąc dudniąco się w piersi: przepraszam dorape za wprowadzenie jej w błąd...a moderatorów za niesłuszne oskarżenie o *wycinanki*...

Nie zgodzę się natomiast z Twoją sugestią, że niezalogowani piszący na forum zaglądają do tematów ( w których udzielili pojedyńczych odpowiedzi) - za czas jakiś.

Jeśli temat był już omawiany, a później nie został przez WP ponownie ukazany na tytułowych stronach forum, to rzadko już ktoś tam zagląda...a więc szansa, że zamieszczona tam PO JAKIMŚ CZASIE wypowiedź zostanie przeczytana (nie mówiąc o odpowiedzi!) jest naprawdę bardzo mała.

Oczywiście można pisać, czemu nie...ale trzeba się liczyć z tym, że będzie miało to charakter monologu, nie rozmowy...

PS. Sama dyskusja o Bogu ( temat, w którym Religa wątpi w istnienie Boga) wydała i mnie się do czasu jakiegoś ciekawa...póki nie padły słowa obraźliwe dla innych uczestników dyskusji, szydzące; kiedy skończyła się siła argumentów, a nastąpiła argumentacja siłą...

Może kogoś bawi takie wzajemne ujadanie...ale jak zobaczyłem, że obie strony *dyskusji* (głównie pisali katolicy kontra przeciwnicy wiary oraz kościoła) nie były nastawione na odbiór tego, co ma do przekazania druga strona(a rezultat takiej dysputy jest z góry wiadomy: żaden) - to skończyłem czytać...

Nie twierdzę, że nie było tam nic wartościowego do przeczytania, merytorycznego...ale atmosfera mnie się nie podobała...a to, że plując na siebie obie strony śmiały się przy tym, miały dobry ubaw - niewiele widzenie charakteru tej dyskusji zmienia...

Nie jestem osobą wścibską ani antypatyczną ;-)... ale ciekawi mnie, pod jakim nikiem pisałaś w tym temacie...:-)).

zgłoś do moderacji
                  • ~pieguska, 2009-10-13 18:05

Ja dobrze odczytałam Twoje myśli i byłam pewna ,że chodzi Ci o dyskusję w temacie "Religa,utwierdzam się w przekonaniu ,że boga nie ma".Wiadomo ,że w tym drugim temacie trudno byłoby o dyskusję.Lekkie przeoczenie każdemu może się przytrafić,a Dorape jest inteligentną osóbką i na pewno by trafiła we właściwe miejsce;-)

Oczywiście nie wszyscy zaglądają ,ale spora część zagląda i wraca do dawnych tematów.Przynajmniej ja mam takie spostrzeżenia i odczucia.

Masz prawo do swojej oceny,szkoda ,że nie zabrałeś głosu na dłużej (pamiętam tylko jakiś pojedynczy Twój wpis ale to już kiedy było mniej miło)może Ty potrafiłbyś sprowadzić tą dyskusję do ogólnie życzliwej polemiki.Pisałam pod nickiem zuzia;-)

zgłoś do moderacji
                    • kazek6069 ****, 2009-10-14 02:05

No właśnie...

Istotnie ciężko było dyskutować w temacie, którego tytuł podałem, gdyż w większości składa się on z kondolencji...

Z kolei przeoczenie ...niby mogło się zdarzyć, ale jeśli szło za nim konkretne oskarżenie, to powinienem to sprawdzić!! (a nie lecieć tak po *łebkach*).

Nie lubię, nie cierpię łatwych usprawiedliwień - szczególnie dla działań z założenia świadomych (a mających konkretny cel, mogących wyrządzić krzywdę)...bez względu na to, kto jest autorem popełnionego błędu (a od siebie wymagam czasem więcej, niż od innych).

Z tamtej dyskusji, momentami niezwykle ciekawej, wycofałem się po agresywnych wypowiedziach markusa z 2-go kwietnia, kiedy to wśród obrażanych osób był i papież...

Uważałem, że taki głos w dyskusji publicznej nie przystoi, nie zgadzałem się z nim - nawet, jeśli zawierał elementy prawdziwe czy racjonalne....ale TON wypowiedzi strasznie mi się nie podobał.

No i same posty pokazujące, że toczy się na forum WALKA ... jeśli *widzę* broń w rękach rozmówców i jad w sercach, to nie ma dla mnie znaczenie, pod jakim sztandarem, znakiem wiary (czy innym symbolem, poglądem) ktoś występuje: nie cierpię (nienawidzę?) fanatyzmów wszelkiego rodzaju (przede wszystkim religijnego i politycznego), głupoty, ludzi nietolerancyjnych gotowych skatować innego człowieka za byle głupstwo...

Chyba temu, co napisałem, należy się jakoś w życiu zdecydowanie przeciwstawiać...ale walczyć z tym na forum?!?

Bezowocne, bezsensowne (raczej to nie mój styl)... no i szkoda życia na bzdety i głupoty...

Dzięki za wyjawienie nicku (byłaś chyba od początku założenia tematu?), pozdrawiam Cię...:-)).

zgłoś do moderacji
                      • ~pieguska, 2009-10-14 18:30

Jesteśmy tylko niedoskonałymi ludźmi i wszyscy popełniamy większe czy mniejsze błędy ,natomiast ważne jest jak po ich odkryciu postępujemy .Czy potrafimy do nich się przyznać i przeprosić czy udajemy ,że nic się nie stało i idziemy dalej .Ja cenię osoby ,które umieją do nich się przyznać i przeprosić .Ale też nie należy popadać w przesadne obciążanie własnej osoby .Przecież nie zrobiłeś tego specjalnie z rozmysłem tylko zapewne z pośpiechu?Często popełniamy błędy czyniąc coś w dobrej wierze ,bo w danej chwili nam się wydaje ,że to co robimy jest słuszne.

Wiesz,aż tak krwiożerczo w tym temacie o wypowiedzi Profesora to nie było.Może jesteś zbyt wrażliwą osobą ,za bardzo wyczuloną ,delikatną ,że te wpisy tak odbierałeś.Trudno mi się do nich ustosunkować bo dokładnie nie wiem o którą wypowiedź Ci chodzi.Ja miałam szczęście poznać Markusa i z tej dobrej strony;-)

Nie wszyscy tam byli fanatykami .Pamiętam doskonale wypowiedzi Stana,Obserwatora czy Sekundanta i tam raczej nie było fanatyzmu.

Tak, byłam od założenia tematu i odeszłam, bo dla mnie też było za dużo agresji ,a za mało merytorycznej polemiki.Na pewno to nie była miła i przyjacielska pogawędka.Na każde moje wątpliwości ,katolik twierdził ,że kroczę lub zamierzam kroczyć drogą Szatana,niestety tylko takie posiadał argumenty więc trudno w takiej atmosferze dalej prowadzić jakąkolwiek rozmowę.Ale jak widać nadal są chętni do prowadzenia dyskusji.Widać im nic nie przeszkadza ,a wszystko odpowiada.Po prostu lubią takie klimaty.

Wyjawienie nicku-nie mam powodu aby go ukrywać ,nie wstydzę się swoich przekonań ,odczuć ani przemyśleń czy wątpliwości.

Co Ty nazywasz bzdetami i głupotami?

Również pozdrawiam;-)))

zgłoś do moderacji
                        • kazek6069 ****, 2009-10-22 23:40

Cholera: dałbym wąsy (głowy - nie ;-) ), że już Ci odpowiadałem...i że pewnie wcięło...

No więc króciutko: to co wyłapałaś - IM nic nie przeszkadza, a wszystko odpowiada...mnie podobnie nie odpowiadało, dlatego się wycofałem.

I podstawowy element zauważonej głupoty: ani przez moment (przynajmniej ja tego nie odczułem) rozmówcy nie zbliżyli się do stanowiska drugiej strony, nie próbowali jej objaśniać, zrozumieć... Jeśli taka wielomiesięczna dysputa jest tylko akademickim udowadnianiem wyższości swoich racji (a przy tym ma tak wiele jadu) - ciężko jakoś taką *dyskusję* ocenić inaczej...

A dlaczego bzdety?

Bo nic praktycznego z tak wielu słów nie wynika... a próby zrozumienia natury Boga (czy choćby tylko naszego bytu, jego sensu) wydają mi się paradoksalne; obrona tego, że działalność kościoła nie przynosi zła (choć niesie i dobro) jest z kolei bez sensu ...i nie wpłynie ta dyskusja w żaden sposób na życie ani kościoła (jego kapłanów czy wiernych), ani forumowiczów; nic istotnego do życia nie wnosi...

No i zbyt wiele mędrkowania (ozdobników, figur, przelotów...itd.) - a za mało Siebie w tej dyskusji, Swoich przeżyć i doświadczeń...

Pozdrówka :-)).

zgłoś do moderacji
          • dorape *****, 2009-10-11 23:50

Poczytałam już sobie, chociaż nie wszystkie komentarze, oczywiście. Chyba mam niezłą intuicję, bo akurat trafiłam na Twoją dyskusję z erykiem... Podziwiam zaangażowanie.

zgłoś do moderacji
            • kazek6069 ****, 2009-10-12 00:08

Hmm...Eryk obiecanej odpowiedzi do tej pory nie dał...a wkurzył mnie mocno: bo żal, jak ktoś się o takich możliwościach w tak zły sposób produkuje (to oczywiście moje zdanie)...

A on, jak każdy, ma prawo żyć po swojemu...i zakopywać swoje talenty - zamiast je mnożyć (by użyć biblijnej przenośni)...

zgłoś do moderacji
              • dorape *****, 2009-10-12 12:05

A propos biblijnej przypowieści: omawialiśmy ja niedawno w trzeciej klasie... To fakt, że niektórzy marnują swoje talenty. Czasami na własne życzenie, a bywa, że coś im to utrudnia - ostatnia sytuacja na forum bardzo przeszkadza w komunikacji.

zgłoś do moderacji
    • guest *****, 2009-10-11 20:38

A ja zrezygnowana siedzę u dorape na "uśmiechnij się:-)" i ograniczam się do wstawiania śmiesznych obrazków.

zgłoś do moderacji
      • kazek6069 ****, 2009-10-11 22:07

Czytałem gdzieś już o tym, że do takiego typu *działalności* zawężasz swoją aktywność ;-(...ale dumam sobie, że wreszcie zreperują to, co popsuli - i że będzie znowuż będzie w miarę normalnie...

Pewnie Cię obecna sytuacja wkurza podobnie jak i innych...ale może z tej lekcji płynie dla nas jakaś nauka; więcej czasu mamy na inne rzeczy...

A informacja o tym, na jakim forum ostatnio pisaliśmy (lub inni) też jest bardzo pomocna, gdyż (na szczęście!!) poszczególne tematy są ułożone według kolejności ostatnich wpisów... no i przy niewielkim nakładzie pracy łatwo odnaleźć czyjeś (swoje) wpisy...:-)).

zgłoś do moderacji
      • dorape *****, 2009-10-11 23:56

Uśmiechnij się, guest!... Miejmy nadzieję, że wkrótce będzie lepiej... Rezygnacja jakoś mi zupełnie do Ciebie nie pasuje :))) Dzięki za aktywność na zabawnych fotkach, bo to bardzo poprawia nam humor... :-)

zgłoś do moderacji