|
~gościowa
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |

Słyszałem, że i9 jest całkiem dobrą podróbą iphona, czy ktoś kiedyś się nim bawił? Jest 3x tanszy
http://utarguj.pl/aukcja,1683.html
Uwaga na telefony wysyłane z Chin.
Jeśli kusi cię niska cena telefonów wysyłanych bezpośrednio z Chin. To zanim kupisz taki telefon to pomyśl o tym że ,narażasz się na wiele niebezpieczeństw.
* Telefon może przyjść niesprawny i wtedy pozostaje ci odesłanie telefonu do producenta co wiąże się z kosztem ok. 150zł i miesiącem oczekiwania na nowy bez gwarancji ,że ten drugi też przyjdzie sprawny.
* Narażasz się na procedurę Celną . Nawet jeżeli telefon nie zostanie objęty procedurą celną na granicy i dostaniesz telefon bez odprawy to wiec, że
* Urząd Celny ma na ściągnięcie należności celnych 5 lat ,ma prawo weryfikacji ceny podanej w deklaracji celnej. Jeśli otrzymasz paczkę bez odprawy celnej to oznacza ,że wartość przesyłki była niższa niż 22 €. Nie oznacza to ,że ci się udało gdyż , zarówno Urząd Skarbowy i Urząd Celny otrzymują od Allegro pełną bazę transakcji wraz z nazwiskami i adresami ,więc Urzędy wiedzą o twoim zakupie .Za zaniżanie wartości celnej towaru grozi grzywna do 5 tys. zł. Tak więc ty możesz już zapomnieć o zakupionym telefonie ,a za jakieś 4 lata Urząd upomni się o należne opłaty celno podatkowe i dołoży grzywnę za zaniżenie wartości przesyłki ponieważ ma czarno na białym za ile kupiłeś telefon na Allegro wraz kosztami przesyłki ,które są wliczane do wartości celnej przesyłki. Nie pomoże tłumaczenie ,że to ty fizycznie nie wysyłałeś paczki tylko sprzedający ponieważ wg prawa to odbiorca przesyłki ponosi odpowiedzialność celno-skarbową ,a nie sprzedający.
Po tym wszystkim co teraz wiesz zastanów się czym ryzykujesz kupując telefon z wysyłką z Chin.
To że jest tańszy to pierwsza i ostatnia zaleta tego telefonu.
mam go od miesiąca jest spoko kupiłem na allegro za 175 zł bez pudełka
poszukuje ladowarki do i9 phone Pilne
prosze o namiary na sklep, badz urzywana pilne
impuls85@gmail.com
Ja mam iphona 3G. Służył mi nieźle przez 3 miesiące. Potem zaczął wariować. Głośnik nagle przestawał działać i przełączał się na zestaw słuchawkowy i nie można było prowadzić normalnej rozmowy. Teraz wogóle głośnik nie działa, tylko czasami się włącza. Wysłałem do serwisu, ale otrzymałem odpowiedź,że muszę za serwis wybulić ponad 900zł, bo go zalałem. Totalna bzdura, ponieważ telefon zawsze nosiłem w skórzanym etui i w kieszeni marynarki. Zawsze też jeżdźę samochodem, to też nawet nie miałem jak zalać. Produkt totalnie przereklamowany i jeszcze za te cenę. Polecam więc wszystkim ten i9 chociażby miał podziałać tylko miesiąc, to w porównaniu do ceny iphona to i tak się opłaca.
Ja się zdecydowałem na i9, dziś wpadł mój kumpel, który kupił iPhona jakiś czas temu (5x drożej niż ja Treecona), bo chciał zobaczyć jak wygląda ten aparat. Jak ktoś nie ma iPhona i się nie przyjrzy, to nie pozna. Testowaliśmy funkcjonalność - zdecydowanie treecon i9 wygrywa. Kumpel był pod dużym wrażeniem, i9 jest nieco grubszy od iPhona i ma mniej czuły ekran dotykowy,. ale poza tym daje rady :) polecam, dzięki temu zaoszczędziłem prawie 2k hehe. Jak mu pokazałem odbiór telewizji i przerzucanie kanałów "potrząsaniem" telefonu to przyznał, że dobry zakup zrobiłem :)
Nie wiem po co głos zabierają te cymbały które nigdy nie widziały tego telefonu. Telefonik jest świetny (jak za te pieniądze). Ma wszystko co trzeba. Dobry dźwięk, dobre kolory. Touch screen działa trochę gorzej niż w dobrych telefonach ale działa (zależy kto jakie ma paluchy. Jest otwierany więc można wymieniać karty sim (działają 2 naraz) i baterie. Można dodać kartę micro SD w zależności od modelu do 8 lub do max 32MB. Softwaru na niego jest tyle że nie da rady wszystkiego sprawdzić widziałem na allegro CD z 400 grami i całą masą innych dodatków. Żyroskop działa świetnie, niezły bajer zdjęcia przełącza się na następne potrząsając telefonem. Są też gry które wykorzystują funkcje potrząsania, np. kości. Ogólnie za te pieniądze ( bez karty SD teraz już poniżej 200zł.) rewelacja. W zestawie 2 baterie, słuchawki, ładowarka i kabel USB. Te na polski rynek mają polskie menu.
www.youtube.com/watch?v=XX6aadTAv5Q
ten telefon to marna imitacja iphone'a, chińczycy podrobią wszystko! to żenująca i groteskowa podruba iphone'a!!!!!!!!!
wszystko jest ok polecam od firmy treecon jet to orginalna podrubka xD ale polecam zapraszam na stornke
www.i93g.ubf.pl
zapraszam do tworzenia nowych wątków i postów kazdy kto moze cos przyniesc nich sie zaloguje i pisze posty.wkońcu wszyscy na tym skorzystamy:)
Słyszałem, że ktoś daje na te telefony gwarancję Door-to-door. Więc jeśli ryzykować telefon za tą cene to tylko na gwarancji.
Z tą baterią to i w iphonie jest problem bo nie jest jakaś super a wymienić sie nie da wogóle bo iphone sie generalnie nie otwiera. Duży ekran swoje zjada.