Kategorie: Społeczności / Między nami
Forum: Oblicza szczęścia... (3131 postów)
założyciel: Fifi | moderator: Fifi  | data utworzenia: 2009-07-30 15:41

Temat: ...nadzieja... (38 postów)
autor: Fifi
Liczba wpisów:
45448
Na forum od: 2008-12-10
  zobacz wizytówkę
2010-03-14 21:52

Odp.: ...nadzieja...

Ale na samym dnie (rozpaczy).

odpowiedz
Sortuj według:
  • Fifi *****, 2010-03-14 15:52
    ...nadzieja...

...,,Nadzieja to pożyczka, której udziela nam szczęście.'' [ Antoine de Rivarol ]

...,,Nadzieja ma skrzydła, przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów, która nigdy nie ustaje, a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury.'' [Emily Dickinson ]

...te dwa aforyzmy oddają najlepiej istotę nadziei...nadziei czyli uczuciowej wiary w coś, co zakończy się powodzeniem...nawet nie próbowałbym wymyślać czegoś równie pięknego i mądrego...

zgłoś do moderacji
                                  • Fifi *****, 2010-03-14 20:34

...:D...i przeżyłeś ?...dużo było narodu ?...:))))

...i dlaczego Tam, a nie Team ?...oglądałeś F1 ?....:)

zgłoś do moderacji
                                    • ~E-Tam, 2010-03-14 20:44

Nie chodzi o E-Team, tylko o "e tam"...:)))))))))))

Narodu było masa, hala pełna ! Było superowo!!! Ale co do miejsc parkingowych, to istne łajno. Jest o wiele gorzej, niż pod Spodkiem w Katowicach. Musieliśmy zostawić samochód na pobliskim osiedlu. Hala największa w Polsce, a porządnego parkingu nie ma...

F-1 nie oglądałem - wolałem popatrzeć na skoki :))

zgłoś do moderacji
                                      • Fifi *****, 2010-03-14 20:51

...a myślałem, że ,,e'' zeżarłeś !!...;P

...to u nas normalne...dobrze, ze ja mam gdzie przed blokiem samochód postawić...miejsca parkingowe to makabra...do której trwała imprezka ?....:)))

...dziś potwierdzam , to co mówiłem wcześniej... Alonso i Kubica to najlepsi kierowcy F1.....:)...a Adam był dziś fenomenalny...oglądałem ....:)))))))

zgłoś do moderacji
                                        • army1969 *****, 2010-03-14 21:17

Wyjeżdżaliśmy, to było już po północy (0.20). Koncert skończył się koło 11 (dokładnie nie wiem, bo dopiero jak wyjeżdżaliśmy, to sprawdzałem czas. Ale zanim doszliśmy..., zanim wyjechaliśmy... (golnęliśmy jeszcze po browarku - poza kierowcą oczywiście)... to troszkę czasu upłynęło...;)))) Już chętnie poszedłbym na kolejny koncercik :))) Trochę brakowało mi starszych hiciorów, ale to w końcu trasa z promocją nowej płyty, a szczerze mówiąc zbyt dobrze tej płyty nie znam (chociaż ją mam), bo jakoś nie wciągnęła mnie tak, jak "Raise, raise" czy "Mutter". Ale od wczoraj odsłuchuję ją i coraz bardziej mi się podoba :))) Promocja typu LIVE to najlepsza promocja :)))))

Kolejne koncerciki - Warszawka - AC/DC, Metallica i inni (Slayer, Megadeth,...). No i Iron Maiden coś pobąkuje o Łodzi... :)))))))))

Co do f-1 - kicha z kwalifikacjami. Start pierwszej dziesiątki na tyc samych oponach ??? Jaja se robią.

Mama NADZIEJĘ (żeby od tematu nie odbiegać), że w trakcie sezonu szybko się to zmieni.

zgłoś do moderacji
                                          • Fifi *****, 2010-03-14 21:24

...no to nieźle się bawiłeś...a jak młody ?...wytrzymał ?...:)))..a w W-awie kiedy koncercik ?...

...teraz już wiem , co będziesz mi podrzucał do słuchania z samego rana....:P

...w trakcie sezonu nic nie zmienią...ja mam tylko nadzieję, że juz nikt nie będzie się ,,przytulał'' do Kubicy ...wtedy będę spokojny o jego wyniki...:)

zgłoś do moderacji
                                            • army1969 *****, 2010-03-14 21:32

Młody wytrzymał, bo już ze mną był na kilku imprezach. Już zaklepuje miejsce na następne koncerty (muszę go wysłać do robótki - niech sam sobie zarobi na wyjazd...:)) ). W Warszawce 16 czerwca na Bemowie - Metallica, Anthrax, Slayer i Mastodon. AC/DC - 27 maja.

A tak poza tym, to Antoine de Rivarol to kretyn :)))))))))))))

zgłoś do moderacji
                                              • Fifi *****, 2010-03-14 21:48

...no wiesz....niech się uczy...jeszcze dosyć się w życiu napracuje !!!....:)))))

...ech...to już ciepełko będzie....;)))))...jak na Bemowie, to czuje ile ludu dopisze !!!!.....:)

...może i kretyn...ale jego myśli mądre niestety.....:)))))))))

...a tak poza tym, to znikam na pół godziny, bo wiesz co o tej porze u mnie....;)...jak będziesz gdy wrócę to pogadamy....jak nie, to jutro też jest dzień...:))))))))))

zgłoś do moderacji
        • guest *****, 2010-03-15 00:04

Mnie też:)

zgłoś do moderacji
    • guest *****, 2010-03-14 15:55

Ja bym jeszcze przytoczyła historię z puszką Pandory.

zgłoś do moderacji
    • ~E-Tam, 2010-03-14 16:45

Nie zgodzę się z Rivarolim. Jego twierdzenie jest wręcz głupie. ...,,Nadzieja to pożyczka, której udziela nam szczęście.'' Czyli co? Trzeba ją później oddać? Totalnie pozbawione sensu. Ktoś coś takiego palnie (czasem po paru głębszych) i jest uważane za wielką mądrość.

Gdyby "pożyczkę" zamienić na "zadatek", może miałoby większy sens.

zgłoś do moderacji
      • Fifi *****, 2010-03-14 17:41

...jeśli ,,zadatek'' miałby wiekszy sens, to wychodzi na to, że ,,pożyczka'' ma sens ale mniejszy...a wcześniej napisałaś, że to cyt.,,totalnie pozbawione sensu''...zdecyduj się... ma, albo nie ma sensu...jestem innego zdania...:)...i jak to z pożyczkami bywa trzeba je zwrócić...te niektóre szczęściu również...

zgłoś do moderacji