|
2008-08-13 22:18
Temat: (14 postów)
Ewolucja patriotyzmuPomiędzy PRL-em a dzisiejszym stanem rzeczy, wiele uległo zmianom czy transformacjom. Pojecia patriotyzmu też ewoluowało w stosunku do pojmowanej podmiotowo władzy i traktowania samej sprawy patriotyzmu. Mało kto, teraz uważa się za patriotę wsród tego sejmowego burdelu. Jaki jest wasz pogląd? |

Pomiędzy PRL-em a dzisiejszym stanem rzeczy, wiele uległo zmianom czy transformacjom.
Pojecia patriotyzmu też ewoluowało w stosunku do pojmowanej podmiotowo władzy i traktowania samej sprawy patriotyzmu.
Mało kto, teraz uważa się za patriotę wsród tego sejmowego burdelu.
Jaki jest wasz pogląd?
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
Mimo wszystko trzeba byc Polakiem, nie wazne jaka Polska by byla, nie mozna opuszczac ojczyzny, gdy jest zle, nie wazne kto tu rzadzi. Trzeba byc Polakiem codziennie, w kazdej chwili, zmieniac Polske na lepsza, kazdy dobry "uczynek" . W koncu pomaganie innym krajaną to najprostsza i najlepsza forma patryjotyzmu.
,
2008-09-21 23:28 Ja uważam się za patriotę i jestem dumny z tego, że jestem polakiem. Oczywiście, wielu odstrasza to co się dzieje w państwie i w sejmie. Wszyscy narzekają, że ci z zachodu mają lepiej, ale musimy zdać sobie sprawę, że to tylko sprawy gospodarcze i administracyjne. Polska to nie tylko rząd i fatalne drogi, ale przede wszystkim tysiąc lat wspólnej historii narodu. Przetrwaliśmy wiele prób i kryzysów właśnie dzięki temu, że rodzili się pośród nas wielcy patrioci i bohaterowie, którzy kochali Polskę i poświęcali dla niej niekiedy życie. Nie potrafił bym wyrzec się polskości, bo wtedy ofiara milionów którzy zginęli za ten kraj poszła by na marne...
Pozbawianie ludzi praw słusznie nabytych staje się w RP - NORMĄ.
Nie ma klarownych Ustaw w tym zakresie z wyjątkiem Ustawy o ustroju sądów powszechnych ( Dz. U. z dnia 12 września 2001r.) art. 104. § 3. 4) , § 4. oraz § 5 oraz art. 10 Ustawy o zaopatrzeniu ŻZ, którą zreszta stworzył pijany urzędas bo można interpretować po żydowsku, czyli : mona tak mona tak.
Prawo do pozbawienia Emerytury powinny mieć tylko Sądy i to w przypadkach szczególnych określonych przez Trybunał Konstytucyjny i zgodnie z prawem Unii Europejskiej.
Pozbawienie Polaka (posiadającego prwa publiczne) decyzją administracyjną emerytury i renty inwalidzkiej nabytej w związku z wykonywanym zawodem w ślad za wyrokiem sądowym 1 rok więzienia w zawieszeniu na dwa lata jest NIEPOROZUMIENIEM i ma drugie dno.
Środek karny jaki kolwiek nie może być surowszy od kary zasadniczej !!!
A są takie precedensa w Polsce!!!
Konstytucja? Boże chroń Cara!!!
Pozbawienia emerytury i renty inwalidzkiej człowieka posiadającego aktualne orzeczenie o niepełnosprawności to FARSA mająca drugie dno.
Żeby było i śmiesznie, i straszno wyżej wspomniany człowiek całe zdrowie zdarł dla Polski.
Wychowany w rodzinie z tradycjami od Powstania Styczniowego przekazał to co najlepsze dzieciom, które tak jak i on sa dobrymi Polakami.
Tylko...ten człowiek już nie wierzy w uczciwe państwo - Polskę, nie wierzy w Prawo i Sprawiedliwość.
Gdyby jednak Polska była w potrzebie nie odwróci się od Matki bo nadal jest patryiotą,
To tylko ludzie są w naszej Ojczyźnie ułomni...
Fora i dyskusje są manipulowane.
Bluzgi Admin puszcza...prawdę zatrzymuje.
Lepiej dyskutować o pierdołach niż rumienić sie czytając prawde.
Pozdrawiam admina - Cenzora!
no cóż. W erze internetu trudno jest dostrzec tak naprawdę jakikolwiek przejaw patrotyzmu. Może dlatego, że ludzie są zaślepieni nienawiścią poszczególnych partii politycznych. Z resztą to polityka, któa tylko nazywa się tą, która idzie w imię i dobro narodu.
Jakakolwiek ta nasza Polska by nie była, to jest nasza ojczyzna i chociaż historycznie modelowana przez wiele stuleci przetrwała dzielnie, czego dowodem jesteśmy My.
Niewielu ludzi docenia to i z kolei wielu uważa, że to, co nas spotkało jest powodem do wstydu.
Wiem, że teraz jest inaczej niż było kiedyś .Nasi dziadkowie, pradziadkowie ,walczyli o wolną Ojczyznę .Zostawiali dla niej swoją rodzinę ,bo Polska była ważniejsza .Walczyli o wolny kraj ,dla swoich rodzin ,szanowali ziemię po której kroczyli .A my ?Co my robimy dla swojej Ojczyzny ?
Nie potrafimy szanować tej ziemi ,nie chodzi mi tylko o przyrodę .
Osobiście jestem dumna ,że urodziłam się w Polsce ,to mój kraj ,moja Ojczyzna .Bogactwo kulturowe ,historia ,i ludzie ,wielcy ludzie którzy byli Polakami sprawiają ,że można być tylko dumnym z tego że jest się Polakiem.