Kategorie: Społeczności / Między nami
Forum: Ojczyzna, Polska, Patryjotyzm - wielka duma czy wstyd (38 postów)
założyciel: dowgal | moderator: dowgal  | data utworzenia: 2008-08-12 14:58

Temat: Ewolucja patriotyzmu (14 postów)
autor: Foxyfire
Liczba wpisów:
651
Na forum od: 2008-07-17
  zobacz wizytówkę
2008-08-13 22:18 Temat: (14 postów)

Ewolucja patriotyzmu

Pomiędzy PRL-em a dzisiejszym stanem rzeczy, wiele uległo zmianom czy transformacjom.

Pojecia patriotyzmu też ewoluowało w stosunku do pojmowanej podmiotowo władzy i traktowania samej sprawy patriotyzmu.

Mało kto, teraz uważa się za patriotę wsród tego sejmowego burdelu.

Jaki jest wasz pogląd?

odpowiedz
Sortuj według:
  • Foxyfire ***, 2008-08-13 22:18
    Ewolucja patriotyzmu

Pomiędzy PRL-em a dzisiejszym stanem rzeczy, wiele uległo zmianom czy transformacjom.

Pojecia patriotyzmu też ewoluowało w stosunku do pojmowanej podmiotowo władzy i traktowania samej sprawy patriotyzmu.

Mało kto, teraz uważa się za patriotę wsród tego sejmowego burdelu.

Jaki jest wasz pogląd?

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-07 10:52
      Więc moje życie wkońcu się odmieniło!

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-05 20:03

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-04 10:50

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-02 14:52

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-29 16:37

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-28 09:39

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-20 09:20

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-19 15:50

zgłoś do moderacji
    • baka255 , 2008-10-20 03:16
      Odp.: Ewolucja patriotyzmu

Mimo wszystko trzeba byc Polakiem, nie wazne jaka Polska by byla, nie mozna opuszczac ojczyzny, gdy jest zle, nie wazne kto tu rzadzi. Trzeba byc Polakiem codziennie, w kazdej chwili, zmieniac Polske na lepsza, kazdy dobry "uczynek" . W koncu pomaganie innym krajaną to najprostsza i najlepsza forma patryjotyzmu.

zgłoś do moderacji
    • Natan *, 2008-09-21 23:28

Ja uważam się za patriotę i jestem dumny z tego, że jestem polakiem. Oczywiście, wielu odstrasza to co się dzieje w państwie i w sejmie. Wszyscy narzekają, że ci z zachodu mają lepiej, ale musimy zdać sobie sprawę, że to tylko sprawy gospodarcze i administracyjne. Polska to nie tylko rząd i fatalne drogi, ale przede wszystkim tysiąc lat wspólnej historii narodu. Przetrwaliśmy wiele prób i kryzysów właśnie dzięki temu, że rodzili się pośród nas wielcy patrioci i bohaterowie, którzy kochali Polskę i poświęcali dla niej niekiedy życie. Nie potrafił bym wyrzec się polskości, bo wtedy ofiara milionów którzy zginęli za ten kraj poszła by na marne...

zgłoś do moderacji
      • ~ccassiumm7, 2008-09-28 01:48

Pozbawianie ludzi praw słusznie nabytych staje się w RP - NORMĄ.

Nie ma klarownych Ustaw w tym zakresie z wyjątkiem Ustawy o ustroju sądów powszechnych ( Dz. U. z dnia 12 września 2001r.) art. 104. § 3. 4) , § 4. oraz § 5 oraz art. 10 Ustawy o zaopatrzeniu ŻZ, którą zreszta stworzył pijany urzędas bo można interpretować po żydowsku, czyli : mona tak mona tak.

Prawo do pozbawienia Emerytury powinny mieć tylko Sądy i to w przypadkach szczególnych określonych przez Trybunał Konstytucyjny i zgodnie z prawem Unii Europejskiej.

Pozbawienie Polaka (posiadającego prwa publiczne) decyzją administracyjną emerytury i renty inwalidzkiej nabytej w związku z wykonywanym zawodem w ślad za wyrokiem sądowym 1 rok więzienia w zawieszeniu na dwa lata jest NIEPOROZUMIENIEM i ma drugie dno.

Środek karny jaki kolwiek nie może być surowszy od kary zasadniczej !!!

A są takie precedensa w Polsce!!!

Konstytucja? Boże chroń Cara!!!

Pozbawienia emerytury i renty inwalidzkiej człowieka posiadającego aktualne orzeczenie o niepełnosprawności to FARSA mająca drugie dno.

Żeby było i śmiesznie, i straszno wyżej wspomniany człowiek całe zdrowie zdarł dla Polski.

Wychowany w rodzinie z tradycjami od Powstania Styczniowego przekazał to co najlepsze dzieciom, które tak jak i on sa dobrymi Polakami.

Tylko...ten człowiek już nie wierzy w uczciwe państwo - Polskę, nie wierzy w Prawo i Sprawiedliwość.

Gdyby jednak Polska była w potrzebie nie odwróci się od Matki bo nadal jest patryiotą,

To tylko ludzie są w naszej Ojczyźnie ułomni...

Fora i dyskusje są manipulowane.

Bluzgi Admin puszcza...prawdę zatrzymuje.

Lepiej dyskutować o pierdołach niż rumienić sie czytając prawde.

Pozdrawiam admina - Cenzora!

zgłoś do moderacji
      • Foxyfire ***, 2008-09-29 14:38

no cóż. W erze internetu trudno jest dostrzec tak naprawdę jakikolwiek przejaw patrotyzmu. Może dlatego, że ludzie są zaślepieni nienawiścią poszczególnych partii politycznych. Z resztą to polityka, któa tylko nazywa się tą, która idzie w imię i dobro narodu.

Jakakolwiek ta nasza Polska by nie była, to jest nasza ojczyzna i chociaż historycznie modelowana przez wiele stuleci przetrwała dzielnie, czego dowodem jesteśmy My.

Niewielu ludzi docenia to i z kolei wielu uważa, że to, co nas spotkało jest powodem do wstydu.

zgłoś do moderacji
      • Aniołek **, 2008-09-29 16:15

Wiem, że teraz jest inaczej niż było kiedyś .Nasi dziadkowie, pradziadkowie ,walczyli o wolną Ojczyznę .Zostawiali dla niej swoją rodzinę ,bo Polska była ważniejsza .Walczyli o wolny kraj ,dla swoich rodzin ,szanowali ziemię po której kroczyli .A my ?Co my robimy dla swojej Ojczyzny ?

Nie potrafimy szanować tej ziemi ,nie chodzi mi tylko o przyrodę .

Osobiście jestem dumna ,że urodziłam się w Polsce ,to mój kraj ,moja Ojczyzna .Bogactwo kulturowe ,historia ,i ludzie ,wielcy ludzie którzy byli Polakami sprawiają ,że można być tylko dumnym z tego że jest się Polakiem.

zgłoś do moderacji