Ja stawiam na Planescape: Torment. Ta gra zadziwia bogactwem tekstu i wielością możliwych rozwiązań. Poza tym fabuła - tym razem nie ratujemy świata a poszukujemy sami siebie...
Tibia nadal rządzi, czy wyszło coś fajniejszego? Bo jak widzę ilość aukcji na allegro. To wszyscy tylko w Tibie grają.
,
2011-02-28 09:29 Albo planescape torment albo saga baldurs gate. Obie z bardzo wciągającą fabułą, co prawda Planescape torment ciekawsza i bardziej mroczna, ale historie dziecka bhaala też bardzo mi się podobały. Moim zdaniem obie gry best ever :)
,
2008-09-23 22:31 Też jestem za P:T. Genialna gra, która właściwie nie jest typową grą, bo ona ma w sobie to coś. Z każdego dialogu w niej można coś wynieść i naprawdę się czegoś nauczyć. Gra która kształtuje światopogląd... Jednym słowem geniusz...
Na drugie miejsce proponuję The Elder Scrolls: Morrowind. To chyba druga gra którą uwielbiam. :-)
Nie, Morrowind jest miałki. Brak dialogów, schematyczny pod względem grafiki świat - każde podziemia wyglądają tak samo. Ja na drugim miejscu postawiłbym Baldur's Gate i Fallout 2.
,
2008-10-01 14:13 Jak dla mnie Morrowind jest genialny. Fakt, dialogi sprowadzają się zazwyczaj do jednej odpowiedzi, ale nie to jest najważniejsze. Fabuła zdecydowanie bardziej podobała mi się niż ta z Baldur's Gate no i jest jeszcze poczucie wolności oraz genialny system rozwoju postaci. Co do Fallouta to przyznam się że nie przeszedłem ani jednego, ani drugiego. Pozdrawiam. :)
,
2008-10-30 18:11 Morrowind był całkiem niezły wg mnie ale... to w znacznej mierze zasługa poprzedniej części - Daggerfall i mojej słabości do serii ;-). Teraz gram w Obliviona i uważam, że od Morrowinda jest znacznie lepszy i zastosowane rozwiązania, system walki, czary i wszystkie aspekty gry są tutaj lepiej rozwiązane. Dlatego też osobiście polecam Obliviona.
A w Fallouty grałem i mam do dzisiaj wielki sentyment do tej gry. Mam na myśli części I i II, bo w najnowszą, trzecią część serii, jeszcze nie grałem.