|
~takeshi
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |
2010-08-20 14:18
Temat: (12 postów)
Zimowe opony - czy już kupować?Zastanawiam się kiedy jest najlepszy czas na kupno zimówek... Do kiedy będą trwały w sklepach promocje? Podejrzewam że we wrześniu ceny będą już wyższe... A ja chcę kupić tanio i dobrze, coś w stylu http://www.netcar.pl/opony/zimowe/osobowe/goodyear/GOODYEAR+Ultra+Grip+7%2B+195-65R15+91T,,0,5-0,115540512,szi.html Co myślicie o tej oponie? Cena sprzedaży jest póki co 90 zł niższa niż w katalogu. Jak to jest w ogóle możliwe? To jaką oni mają marżę na te opony? :D |

Zastanawiam się kiedy jest najlepszy czas na kupno zimówek... Do kiedy będą trwały w sklepach promocje? Podejrzewam że we wrześniu ceny będą już wyższe... A ja chcę kupić tanio i dobrze, coś w stylu http://www.netcar.pl/opony/zimowe/osobowe/goodyear/GOODYEAR+Ultra+Grip+7%2B+195-65R15+91T,,0,5-0,115540512,szi.html
Co myślicie o tej oponie? Cena sprzedaży jest póki co 90 zł niższa niż w katalogu. Jak to jest w ogóle możliwe? To jaką oni mają marżę na te opony? :D
W sumie najlepiej kupować, kiedy są najtańsze, czyli tak na wiosnę, ale może być problem z przechowywaniem
A ja mam takie pytanie, czy ktoś z Was zamawiał opony w internecie? Wiadomo, że w sieci wszystko można kupić taniej więc na pewno się opłaca, ale czy ktoś ma z tym doświadczenia? Ostatnio trafiłem na taki artykuł http://autopr.pl/opony-%E2%80%93-dlaczego-warto-kupowac-je-w-internecie/ Co sądzicie?
,
2010-11-16 15:15 podobnie jak @CzłowiekSiary polecam zapoznanie się z ofertą sklepu 1234opony.pl mają tam niezłe ceny.
Niedawno kupowałem sobie zimówki (frigo 2) u wulkanizatorów mówili mi ceny 150 do 180 zł za sztukę tam zapłaciłem niecałe 130 i do tego 10 zł za przekładkę czyli i tak zaoszczędziłem co nieco :D
Myślę, że teraz jest ostatni dzwonek na zakup opon zimowych. Mrsag podał fajny sklep, mają naprawdę duży asortyment i fachową obsługę. Wybrałeś opony Goodyear, są naprawdę dobre, ja polecam ze swojej strony także Pirelli i Bridgestone.
,
2010-10-05 11:44 Myślę, że warto teraz, ja przeglądam właśnie ofertę 1234opony.pl i zastanawiam się nad kupnem zimówek. Wybieram spośród Goodyear, Bridgestone, Michelin i Pirelli, bo słyszałem, że to najlepsze firmy. A wy jak sądzicie?
Warto monitorować ceny na bieżąco i kupować wtedy kiedy są tanie... Teraz jest trochę martwy sezon, ale już za kilka tygodni znowu będzie szał na kupowanie zimówek i wtedy ceny podskoczą... Tak więc jeśli masz wolną kasę - kupuj śmiało teraz!
A co do Goodyeara z twojego linka - według testów ADAC to bardzo dobra opona a i cenowo zaskakująco dobrze stoi....
Ja myślę że koniec sierpnia to idealny czas na kupno opon. Sam sie przymierzam... A założę już na koniec sierpnia. Może dzięki temu uniknę korków w zakładzie oponiarskim :P
Pytanie nie jest kiedy kupić, ale kiedy zmienić :) Nie jest tajemnicą, że opony zimowe najtaniej można kupić na lato i vice versa - letnie w zimie. Wystarczy rzucić okiem choćby na ofertę NetCara, do którego wrzucaliście linki... Tylko kto myśli o zimie w lipcu? :-D Sam byłem zaskoczony cenami, chociaż w tym roku zimówek nie kupuję...
Oczywiście że już kupować! Potem będzie coraz drożej. Zresztą nawet teraz jak wszedłem na sklepy z oponami to widzę że zaczynają się promocje na opony letnie! Dlatego jak ktoś jeszcze nie kupił a potrzebuje zimówek, to niech kupuje szybko! A co do momentu zmiany opon, to zdania są jak zwykle podzielone. Moim zdaniem najrozsądniej z tym poczekać tak do połowy października...
Koniec września to świetny czas na kupowanie opon - także letnich! Handlarze robią miejsce w magazynach na nowe zapasy zimówek i wyprzedają końcówki serii z opon letnich. Widziałem na NetCar.pl, że promocje są nawet po 40-50 zł na sztuce!
,
2010-09-09 14:48 No lepiej chyba już powoli się tym tematem zainteresować, bo faktycznie ceny będą szły w górę powoli. Co do marki, to podobno Michelin i Bridgestone są jednymi z lepszych, w sensie najdłużej na nich pojeździsz. Ja mam zimówki pirelli i tez nie narzekam. Na razie się dobrze spisują wiec nie wymieniam. Możesz sobie jeszcze zerknąć na stronę 1234opony.pl i zapytać ewentualnie o radę co do konkretnych opon. Na pewno Ci doradzą.