|
~olkaa
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |

zastanawiam sie ostatnio jaka jest roznica miedzy hiphopem a new style czy w ogle jest? mowiac hiphop chodiz mi o tancu ja osobiscie uwazam ze hiphop to kultura i nie powinno sie nazywac tak tanca.
Ja uważam tak samo ja ty że hip hop to kultura :D No i według mnie hip hop i new style to to samo :D TYlko inaczej nazwane :)
nie to nie jest to samo :) hip hop to tak jak mowilas kultura, ale jesli chodzi o taniec to w sklad tanca hip hop echodzi popping, locking, breakdace i no i chyba jeszcze haus, ale nie new style! sama nazwa wskazuje ze new style to nowy styl czyli swoj wlasny w ktory mozxna wlozyc rozne techniki,np. jazz. tancerz takich rzeczy nie powinien mylic ;)
no dzieki teraz juz raczej wiem cyzm to sie rozni.;)
Hip Hop to jest kultura w skład ktorej wchodzi taniec, graffiti, muzyka itp. A jesli chodzi o taniec to jest popporstu New Style tylko bardzo duzo osob mowi na New Style Hip hop i sie juz tak przyjeło ;]
hause to zupełnie oddzielny rodzaj tańca. on nie ma nic wspólnego z hh. ;]
haha new style hahah błagam . new style to skrót od new YORK style czyli od miejsca, gdzie powstała kultura hh, a i hh to nazwa dozwolona do użytku zarówno względem kultury jak i tańca, uczę sie od ludzi którzy stworzyli hh więc wiem to i tamto :)
Dokładnie. Hip hop to kultura, a new style to rodzaj tańca zaliczany do tej kultury. Tak samo jak break dance, house, street dance, c-walk, itd. ;D
Hip hop to ekspresja i wolność ciała i umysłu.
w tańcu to bardzo łatwo przedstawić.
warto zobaczyć to co ci pomoże przedstawić tą ekspresję
http://www.pearlfashion.pl/index.php?produktID=64
Hip hop to ekspresja i wolność ciała i umysłu.
w tańcu to bardzo łatwo przedstawić.
warto zobaczyć to co ci pomoże przedstawić tą ekspresję
http://www.pearlfashion.pl/index.php?produktID=64
błagam Was wszystkich. nie mówcie, że house jest powiązany z hh, bo to zupełnie oddzielny styl tańca. w skład hh wchodzą m.in. poppin', lockin', lyrical hh, old school itp., ale nie house. -.-
Jak was czytam, to aż mnie boli.
HipHop to azwa kultury, fakt.
Nie fortunnie taniec też nosi nazwę HipHop, od HipHop Dance, taniec hiphopowy.
New Style, to skrót od NewYork Style (of HipHop). Nazwa została rozpowrzechniona przez ekipę Wanted z Francji. I ci co są za odróżnieniem nazwy od kultury mówią New Style, a reszta szerzy jakieś brednie. Amerykanie są za to za nazwą HipHop Dance.
New York Style charakteryzuje to, że Nowy York jest stolicą HipHopu, kładą nacisk na FreeStyle, batelki w kółkach i inne tego typu rzeczy posiadające HipHopową mentalność.
W różnych miejscach różnie nazywają jakieś pochodnę od tego.
W LA mówią HipHop ogólnie na to wszystko, na te wszystkie pochodne od HipHopu i są dodawane różne słówka, żeby oddać Charakter ich "HipHopu" np. Gangsta, Underground itp.
Dla mnie to bez sensu. HipHop to HipHop. A New Style yo poprostu inna nazwa, inne określenie dla tej samej rzeczy.
Jak ktoś używa pomieszanych technik z jazzu, wackinu, z hh itp.
to powinno się nazywać New Age, w Dance 2xs zaczeli uzywac tej nazwy o ile mi wiadomo.
I jest ona rozprzestrzeniona szerzej w polsce.
Konkretnie to mówią na to New Age HipHop, czyli nowa epoka tanca hiphopowego, który w sumie rzecz biorąc odbiega od kultury HH, i jest szerzej wzbogacony ruch. Wg mnie powinno się mówić New Age(bez hh) poprostu.
,
2009-10-31 08:56 Dużo tańczę ale towarzysko, sprawia mi to ogromną frajdę. Style tańca, które znam to breakdance, hip hop, jazz, towarzyskie ... ale new style, locking OMG. Czytajac w odpowiedziach dowiedziałam się, że new style to swój styl ... czyli można prezentować w nim każdy rodzaj tańca? Czy np. Dancehall ... to przezcież styl w którym jest i hip hop i dance i elementy nowoczesności, czyli tez swój styl ... a może się mylę? :)
zajżyj na : http://www.gattaactive.pl/szkola_tanca.php - możę coś usłyszysz albo ktoś ci pomoże - bardzo dobre forum tam mają
New style to mieszanka stylów spokrewnionych z hh ;]
Hip hop... to cała kultura, styl bycia, muzyka, taniec.. Hip hop jako taniec jest to ogół różnych styli. Są układy typowo krump'owe itp. ale jak się tanczy HH to jest to mieszanka tych styli.;p Wydaje mi się, że dla tych ludzi dla których new style i hh jest tym samym.. to nigdy nie tanczyli prawdziwego new style'a albo prawdziwego hh.;P bo różnica jest wyraźna..:) new style jest lżejszy od hh.;P
hio hop i new style.. hip hop jest twardy a new style miekki ;D
Jeżeli hip hop jest twardy to czym jest KRUMP? ;)
crump to już wogóle jest wyładowanie swoich emocji ;p