Kategorie: Styl życia / Uroda, fitness i taniec
Forum: Taniec (2119 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-07-30 16:15

Temat: Taniec Kraków (24 posty)
autor: gabi6615
Liczba wpisów:
1
Na forum od: 2009-11-20
  zobacz wizytówkę
2009-11-30 15:16 Temat: (24 posty)

Taniec Kraków

Cześć.

Jestem z Krakowa i mam do was takie pytanko..

Gdzie ternujecie (w Krakowie) ??

Ja obecnie w Ananday, ale chce się dowiedzieć jaka atmosfera jest w innych szkołach tanca w krakowie i chce poznac wasza opinie :)

odpowiedz
Sortuj według:
  • gabi6615 , 2009-11-30 15:16
    Taniec Kraków

Cześć.

Jestem z Krakowa i mam do was takie pytanko..

Gdzie ternujecie (w Krakowie) ??

Ja obecnie w Ananday, ale chce się dowiedzieć jaka atmosfera jest w innych szkołach tanca w krakowie i chce poznac wasza opinie :)

zgłoś do moderacji
    • jewuszko , 2011-10-17 22:05
      Odp.: Taniec Kraków

Pani Sara i taniec brzucha to nie jedyny kurs jaki Ananday ma do zaoferowania więc trochę nie rozumiem skąd takie ograniczenie tylko do tego tańca i tej pani. Nie wiem czemu jedna instruktorka ma determinować zdanie o całej szkole skoro ta proponuje chociażby fajne kursy dansehollu, tańca towarzyskiego i innych. Po za tym są dostępne zniżki i szeroka oferta karnetów tak że każdy znajdzie coś dla siebie.

zgłoś do moderacji
    • ~paulinaj, 2011-04-10 23:15

Witam. Chciałabym wszystkich serdecznie zaprosić do udziału w spotkaniu tanecznym odbywającym się w Śródmiejskim Ośrodku Kultury.

15 VI, godz. 18.00

Taniec współczesny według tancerzy

Poznaj fascynujący świat tańca współczesnego z perspektywy tancerzy, którzy obcują z nim na co dzień. Spotkanie rozpoczniemy pokazem fragmentów filmów z najciekawszych pokazów i spektakli tanecznych ostatnich lat. Porozmawiamy o tańcu współczesnym, jego formach i tym jak postrzegają go tancerze. Opowiedzą nam o tym profesjonaliści, m.in. Kinga Gintowt i Magdalena Konik. Wieczór zakończymy spektaklem tanecznym w wykonaniu Teatru Tańca DF oraz Kingi Gintowt rozpoczynającym się o godzinie 20.00.

zgłoś do moderacji
    • Wildwhiskey , 2011-01-25 12:33

A ja polecam Ananday! Już od dawna do nich chodzę. Zajmują się tańcem profesjonalnie i nie uczą tylko podstawowych kroków i tańca towarzyskiego, ale maja bardzo duży wybór różnych kursów łącznie z tańcem brzucha, flamenco i tańcem nowoczesnym. Poza tym instruktorzy są bardzo sympatyczni.

zgłoś do moderacji
    • ~julka, 2010-12-11 13:35

Ja chodzę na salsę w Ananday :) genialna atmosfera i moge się wreszcie rozerwać po całym dniu stresów

zgłoś do moderacji
    • ~EEEEwa, 2010-11-17 12:17
      Taniec Kraków - ostrzegam przed ANANDAY ul. Bożego Ciała

A ja chciałam przestrzec przed szkołą tańca Ananday. Przed zapisaniem dziecka na zajęcia poczytałam różne opinie nt tej szkoły w internecie i było sporo negatywnych. Pierwszy raz w życiu postanowiłam nie sugerowac sie nimi, bo ktos mnie przekonał, że może opinie napisał ktoś nieprzychylny szkole itd. i może nie odzwierciedlaja rzeczywistości. NIESTETY, szkoda, że jednak nie poczułam sie dostatecznie ostrzeżona. Jak w innej opinii : "chciałam przestrzec przed kompletnym brakiem organizacji, brakiem przejęcia osobami przychodzącymi na zajęcia i zasadniczo tym, że obsługa oraz właścicielka zdają się mieć głęboko... renomę szkoły, którą prowadzą". Zajęcia dla dzieci od lat 5 (to sa naprawde małe dzieci z niewielką koordynacja ruchową i zdolnością zapamiętywania kilku ruchów naraz) - prowadza osoby kompletnie do tego nieprzygotowane, a raczej dosadnie mówiąc - nie mające pojęcia o dydaktyce, może wyłącznie o tańcu. Małym dzieciom pokazywano cała sekwencje ruchów - jak dla mnie, dorosłej osoby - nie do powtórzenia. Nikt nie przejmował sie tym, że przez pół godziny te dzieciaki nieudolnie kręciły sie po parkiecie, próbując cokolwiek powtórzyć po szybko poruszającym sie w takt muzyki prowadzącym. Prowadzący nie zaprzątał sobie głowy jakąkolwiek korektą tańca któregokolwiek z dzieci, próbą pokazania komuś, że robi coś źle albo w ogóle zauważeniem, że jakieś maluchy w zasadzie nie wykonuja niemal nic z tego, co maja pokazywane. Bo było to dla nich po prostu za trudne! Kilka razy zwracałam na to uwagę! Po przyjeżdzie na zajęcia - na godzinę 15,45, czyli w godzinach szczytu do centrum - na Kazimierz - dowiadywałam się, że zajęć...nie będzie, bo prowadzący nie dojechał. Innym razem 45 minutowe zajęcia zaczęły się później, skonczyły wczesniej - łącznie 9 minut urwane z 45-ciu...to 20%! Zajęcia miała prowadzić dziewczyna - a co chwilę, bez uzgadniania z rodzicami, bez powiadamiania nas - był jakis chłopak na zastępstwie. Dzieci przyzwyczajają się do prowadzącego, nie lubią, gdy pojawia sie ktoś inny. Odwołane zajęcia miały sie odbyć jako dodatkowe po zakończeniu kursu. Oczywiście kolejne przedarcie sie przez korki było bezsensowne - bo...zajęcia się nie odbyły!!! Przyszła 2 dzieci i...okazało się, że dla dwójki zajęć się...NIE OPŁACA prowadzić, niech sobie idą do domu! To był poniedziałek, dowiedzieliśmy się, że możemy sobie przyjść w czwartek na inne zajęcia. A jak ktos nie może - to szkoła oczywiście nie poczuwa się do zwrotu pieniędzy - zajęcia przepadają. Wypisz wymaluj to, o czym inni już o tej szkole pisali - chętnie przestrzege przed nią wszystkich, kogo mi się tylko uda. WZIĄĆ PIENIĄDZE I DO NICZEGO SIĘ W ZAMIAN NIE POCZUWAĆ - to motto tej szkoły.

zgłoś do moderacji
    • ~melka, 2010-11-12 18:04

Dziwna jest ta dyskusja. Moim zdaniem każdy ma swój gust i każdy powinien mieć wolność wyboru. Ja chodziłam na kurs do Sary w Anandayu i byłam bardzo, bardzo zadowolona. Czułam, że robię postępy, że moje mięśnie się rozciągają i - co najfajniejsze - odkryłam w ciele takie mięśnie, z których istnienia wcześniej nie zdawałam sobie sprawy! Już po miesiącu na jakiejś imprezie zauważyłam, że ruszam się zupełnie inaczej, nabrałam płynności ruchów i świetnie się czułam tańcząc. Kidy skończyłam kurs, musiałam zrobić sobie małą przerwę, a potem chodziłam jeszcze na pojedyncze zajęcia do kilku szkół, ale nigdzie nie podobało mi się tak, jak u Sary. Polecam wszystkim dziewczynom, które chcą zacząć taniec brzucha od podstaw!:)

zgłoś do moderacji
    • ~Amira, 2010-07-14 01:09

A nie umiesz wziac po uwage ze moga tu pisac osoby ktore znaja sie na tancu i niebeda lykac jak mlode pelikany wszystkiego co im sie bedzie wmawiac pod etykieta pseudo kobiecosci? jakos inne instruktorki nie muza sie po hamsku reklamowac na forach bo i tak maja komplet uczennic (Hazine, Rosalia, Zaina na ten przyklad) a Sarze nie udalo sie zorganizowac zadnych warsztatow bo zadna sensowna osoba nie bedzie lozyc w kasy w wymysly typu taniec z kwiatami.]

Acha, widzialam ostatno jakis jej film z wachlarzem. zgodnie z przyjaciolkami ktore tancza juz 5 lat i wygrywaja konkursy stwierdzilysmy ze takich nudow i takiej sztucznosc dawno nie widzialysmy. nie dalo sie tego ogladac dluzej niz minute. choreografia bez pomyslu.

zgłoś do moderacji
    • ~slowiaczka, 2010-05-08 16:40

obiektywna wypowiedź na temat zajęć Sary:

widzę, że panuje jakiś fantastyczny trend: dokopać Sarze.

tylko po co? Jeśli komuś nie pasują jej zajęcia niech po prostu sobie zmieni nauczyciela. A może to piszą te wszystkie "rewelacyjne" nauczycielki tańca brzucha, które mają jakieś dziwne problemy. A teksty o autoreklamie są śmieszne. Bo nawet jeśli tak robiła to co? Pokażcie mi prawdziwy biznes, który tak nie robi. Zwykła polska mentalność- jeśli ktoś jest dobry, to należy go zniszczyć. Tak jest najłatwiej. A mnie się podobają zajęcia Sary i zaczynam odkrywać, że też dam radę, i że na kolejnych zajęciach znowu przekroczę kolejny próg swoich możliwości. I że wpadnę do domu z zachwytem prezentując swojemu mężowi nowe osiągnięcia. To jest dopiero autoreklama. :):)

zgłoś do moderacji
    • ~kobieta, 2010-04-24 15:45

Tez bylam na kilku zajeciach u sary w Ananday. Ale jak skonczyl mi sie karnet to zrezygnowalam. Myslalam ze to taniec brzucha nie jest dla mnie. Ale teraz widze, ze trafilam po prostu na złą instruktorkę.

zgłoś do moderacji
    • ~Amira, 2010-04-21 15:54

Faktycznie, Sara Damm byla u Naimy. Wyróżniała się wyjątkowo ruchliwymi nadgarstkami i brakiem wdzięku.

zgłoś do moderacji
    • prettywomen4 **, 2010-01-26 10:36

Mogę ci powiedzieć, że szkoła ananday jest chyba najlepszą szkołą tańca..i też można tam uczestniczyć w zajęciach z tańca brzucha, które prowadzi wcześniej wspomniana Sara Damm.... Nie wiem czy byłaś na pokazie jaki był zorganizowany w ostatnią niedzielę. Sara przepięknie zatańczyła... więc jeśli myślałaś o tym, żeby się zapisać na taniec brzucha polecam ci zapisać się do Sary. Zajęcia prowadzi fantastycznie;) A co do szkoły ananday to moim zdaniem jest ona najlepsza;)

zgłoś do moderacji
      • cucuy **, 2010-01-26 14:15

Widziałam ten występ i jestem podobnego zdania. Zresztą nie ma co się dziwi bo Sara naprawdę świetnie tańczy. A widziałaś jej profil na facebooku? Są tam odnośniki do filmików z jej tańcem więc sobie oglądnij :)

zgłoś do moderacji
      • pytia38 *, 2010-03-08 14:34

A gdzie są te zajęcia? Może ja bym się kiedyś na nie przeszła. Bardzo podoba mi się taki rodzaj tańca, ale szczerze mówiąc nie jestem pewna czy nauczyłabym się tak kręcić brzuchem jak te panie z kursów. Czekam na namiary, jak wrzucicie, to na pewno się przejdę, spróbować przecież można.

zgłoś do moderacji
        • ~ja, 2010-04-21 11:48

Jak Panie z kursow napewno, ale jak Pan to raczej się nie da. Biologii ciała nie oszukasz, nawet jeśli są tacy którzy by chcieli

zgłoś do moderacji
    • ~kurka, 2010-04-18 23:03

Sara Damm moze sprawiac mile wrazenie ale szybko sie mozna przekonac ze ona nie jest tancerka. Przestala sie uczyc tanca po okolo roku z tego co slyszalam potem tylko byla na kilku warsztatach i tak naprawde to srednio wie co robi ale za to umie manipuilowac ludzmi tak ze jej wierza ze jest super instruktorka i tancerka

No i to jest nie fair ze taki ktos jak ona uczy wdzieku kobiecosci i do tego techniki hbo jej jest latwiej robic np fale brzuchem ze wzgledu na to kim jest. Duzo mowi o kobiecosci a jej kobiecosc jest oszustwem.

zgłoś do moderacji
      • ~ktosiek, 2010-04-20 23:31

a wlasnie, że czasem cgodzi na warszaty- ostatnio spotkałam Sarę Damm na warsztatach z Naimą. Ale to było straszne doświadczenie... i smieszne też.

Kilka osob nie mogło uwierzyć, że osoba która uczy i pcha się na świecznik tak marnie tańczy.

zgłoś do moderacji
      • ~ktosiek, 2010-04-20 23:32

a wlasnie, że czasem cgodzi na warszaty- ostatnio spotkałam Sarę Damm na warsztatach z Naimą. Ale to było straszne doświadczenie... i smieszne też.

Kilka osob nie mogło uwierzyć, że osoba która uczy i pcha się na świecznik tak marnie tańczy.

zgłoś do moderacji
    • ~tancerka, 2010-04-20 14:11

Ale spamujecie na wszytkich forach. Sara Damm zapłaciła za swoją reklamę i teraz piszecie o niej na wszystkich możliwych stronach i gadacie sami ze sobą :D Nie tak wyglada marketing szeptany. Trochę przeginacie. Prawdziwe tancerki i dobre instruktorki nie muszą się uciekać do takich sposobów na zdobywanie klientów. Ale Sara Dam musi bo jej uczennice szybko od niej odchodzą i trzeba werbowac nowe. Szkoda tylko, ze klikając tam w tej agencji reklamowej nie zdajecie sobie sprawy, że reklamowana Sara Damm to bardzo marna pseudotancerka.

zgłoś do moderacji
      • ~oleta, 2010-04-20 14:25

No no, widzę, że sie poruszenie robi na temat Sary Damm i już nie ma samych pochwał. Wykupiona reklama czy nie, tak czy siak brakowało w internecie obiektywnych informacji o tej pani. Sama byłam u niej kilka razy jeszcze w Medikorze. Zajęcia nierozwijające, a szanowna instruktorka nie słyszy rytmu :D Niezwykłe, bo jak na lans, który z tego co widzę uprawia, to powinna mieć ogromne umiejętności.

A najbardziej mnie śmieszy jej mimika. Ona nie ma pojęcia o scenie, a podobno była modelką! Na wszystkich filmach, łącznie z tymi zespołowymi ma na twarzy paskudne napięcie, dziwny wyraz twarzy i momentami głupie miny (może myśli, że jest seksowna, jak nie zamknie buzi i uniesie jedną brew?).

zgłoś do moderacji
    • ~Pati, 2010-04-17 20:35

Sar nie jest swietna tancerka. Owszem na zajeciach jest dobra atmosfera ale sama atmosfera to za malo. Sar nie umie tanczyc. Pokazcie jej filmiki jakiejkolwiek tancerce i zobaczcie co powie.

zgłoś do moderacji