hejka, możecie polecić jakieś fajne filmy o hip-hopie albo innych tańcach?
hej mam pytanie. słyszałem o filmie tanecznym(zajebistym podobno) o tematyce tanecznej a dokładnie tańcu współczesnym, kantakcie improwizacji o tytule...i tu sie pojawia problem bo nie moge go dokladnie okreslic. Brzmi mniej wiecej tak: blunch, blanch, blinch. Coś mniej wiecej tak. problem w tym ze nie moge go znalezc. pomocy!!!
myslę że chodzi o film PINA, który opowiada o Pinie Bausch
Nie wiem, czy wiecie ale na http://www.itvl.pl/news/lubelska-gala-tanca-green-up-2011---popisy-taneczne można obejrzeć retransmisję całej Gali. Ja akurat tam byłam w niedziele i mogłam obejrzeć na żywo całą Galę i naprawdę serdecznie polecam wszystkim, którzy nie dotarli na miejsce.
how she move , stomp the yard, step up 1, step up 2, honey, miłość w rytmie hip-hopu, rize
honey
w rytmie hip hopu
w rytmie hip hopu 2
step up
step up 2
Zna ktoś może jakieś filmy z tańcem brzucha ?
Bardzo fajny jest- Marzenia Loli (org. Whatever Lola wants). Świetny klimat :)
DIRTY DANCING 1,2
W RYTMIE HIP HOPU 1,2
STEP UP 1,2
HONEY
WYTAŃCZYĆ MARZENIA
REWANŻ
ŚWIATŁA SCENY 1,2
DANCE FLICK
TANIEC OSTATNIEJ SZANSY
Można znaleść durzo tańca w filmie "Kochaj i tańcz"!:):):)
Myślę że:
-Honey
-Rewanż
-w rytmie hip-hop 1 i 2
-hsm 1,2 i 3
-step up 1,2
-roztanczona historia kopciuszka
itd. można dużo wymieniać

Bardzo mi się podobał " Kopciuszek roztańczona historia " jest w nim dużo tańca i są fajne piosenki ! POLECAM !! :D
center stage swiatla sceny, step up 1, stomp the yard, honey shall we dance, how she move, stepping ,

Ostatni Taniec (One Last Dance) - film w prawdzie o tańcu klasycznym, ale bardzo mi się podobał!
W prawdzie dla niektórych film nie zawiera fabuły, jednak ja ją dostrzegam. Jest to dramat. Osoby, które kochają taniec, wiedzą co to poświęcenia itp powinny ten film zobaczyć! Dodam, że głównym aktorem jest Patric Sweyze :) (osobiście się przyznam, że gdy pierwszy raz zobaczyłam ten film płakałam jak bóbr ;))
Oprócz tańca zawarte tam są uczucia tancerza, który poświęca się całym sobą i kocha to co robi - jest to piękna historia o miłości do tańca, jak i do drugiego człowieka.
Just dance-po prostu taniec i od 6 marca polski kochaj i tancz
to ja pojadę klasyką hehe BEAT STREET,BREAKIN,BREAKIN 2, COOL AS ICE ( z Vanilla Ice z 1991 roku),STOMP ...
Step up 2, W rytmie hip-hopu, Honey, Rewanż hip-hopu. To te najlepsze :)