|
~Kinia
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |

Hej :D
Zna ktoś z Was moze jakąś dobrą szkołę tańca w Krakowie gdzie mogę uczyc sie dancehall'u??
Przy podaniu szkoły poproszę też o opinie Waszą o niej. Dzięukuje za uwagę xD ;)
A ja chciałam przestrzec przed szkołą tańca Ananday. Przed zapisaniem dziecka na zajęcia poczytałam różne opinie nt tej szkoły w internecie i było sporo negatywnych. Pierwszy raz w życiu postanowiłam nie sugerowac sie nimi, bo ktos mnie przekonał, że może opinie napisał ktoś nieprzychylny szkole itd. i może nie odzwierciedlaja rzeczywistości. NIESTETY, szkoda, że jednak nie poczułam sie dostatecznie ostrzeżona. Jak w innej opinii : "chciałam przestrzec przed kompletnym brakiem organizacji, brakiem przejęcia osobami przychodzącymi na zajęcia i zasadniczo tym, że obsługa oraz właścicielka zdają się mieć głęboko... renomę szkoły, którą prowadzą". Zajęcia dla dzieci od lat 5 (to sa naprawde małe dzieci z niewielką koordynacja ruchową i zdolnością zapamiętywania kilku ruchów naraz) - prowadza osoby kompletnie do tego nieprzygotowane, a raczej dosadnie mówiąc - nie mające pojęcia o dydaktyce, może wyłącznie o tańcu. Małym dzieciom pokazywano cała sekwencje ruchów - jak dla mnie, dorosłej osoby - nie do powtórzenia. Nikt nie przejmował sie tym, że przez pół godziny te dzieciaki nieudolnie kręciły sie po parkiecie, próbując cokolwiek powtórzyć po szybko poruszającym sie w takt muzyki prowadzącym. Prowadzący nie zaprzątał sobie głowy jakąkolwiek korektą tańca któregokolwiek z dzieci, próbą pokazania komuś, że robi coś źle albo w ogóle zauważeniem, że jakieś maluchy w zasadzie nie wykonuja niemal nic z tego, co maja pokazywane. Bo było to dla nich po prostu za trudne! Kilka razy zwracałam na to uwagę! Po przyjeżdzie na zajęcia - na godzinę 15,45, czyli w godzinach szczytu do centrum - na Kazimierz - dowiadywałam się, że zajęć...nie będzie, bo prowadzący nie dojechał. Innym razem 45 minutowe zajęcia zaczęły się później, skonczyły wczesniej - łącznie 9 minut urwane z 45-ciu...to 20%! Zajęcia miała prowadzić dziewczyna - a co chwilę, bez uzgadniania z rodzicami, bez powiadamiania nas - był jakis chłopak na zastępstwie. Dzieci przyzwyczajają się do prowadzącego, nie lubią, gdy pojawia sie ktoś inny. Odwołane zajęcia miały sie odbyć jako dodatkowe po zakończeniu kursu. Oczywiście kolejne przedarcie sie przez korki było bezsensowne - bo...zajęcia się nie odbyły!!! Przyszła 2 dzieci i...okazało się, że dla dwójki zajęć się...NIE OPŁACA prowadzić, niech sobie idą do domu! To był poniedziałek, dowiedzieliśmy się, że możemy sobie przyjść w czwartek na inne zajęcia. A jak ktos nie może - to szkoła oczywiście nie poczuwa się do zwrotu pieniędzy - zajęcia przepadają. Wypisz wymaluj to, o czym inni już o tej szkole pisali - chętnie przestrzege przed nią wszystkich, kogo mi się tylko uda. WZIĄĆ PIENIĄDZE I DO NICZEGO SIĘ W ZAMIAN NIE POCZUWAĆ - to motto tej szkoły.
hej, mam pytanko, a mianowicie chcialabym sie dowiedziec czy jest w krakowie jakas szkola tanca ktora oferuje kurs dancehallu ale nie tylko na 3 miesiace, ale zeby mozna bylo kontynuowac ta nauke np w formie jakis stopni czy cos takiego. z gory dzieki za info
hmm nova. tam zaczynałam. moim trenerem był krzysiek satora. ale jak go tylko poznałam to się przeniosłam do jego szkoły, neprawdę polecam. XD Dance Academy. ul. Grodzka 42. narazie jeśli chodzi o dancehall to mamy tam tylko naszą grupę pokazową, ale na dniach Krzysiek ma założyć grupę początkującą. niestety promocja szkoły narazie jest średnia, ale zapewniam, ze efekty nauki u Krzyśka naprawdę widać.
tańczyłam dancehall również w Anandayu,ale nie polecam. trenerka uczyła samych układów, zero techniki. w przeciwieństwie do Krzyśka, który przygotowuje nas do freestylu i uczy niemalże samej techniki. nie polecam Anandaya przynajmniej jeśli chodzi o dancehall. trenerka nie uczy poza tym czystego jamajskiego dancehallu tylko w dużej mierze hip-hop. radzę uważać, bo niestety w Polsce większość ofert dancehallowych to hip-hop wzbogacony o NIEPOPRAWNE shakery.
,
2009-04-15 10:04 WITAJ KINIA ! TEZ JESTEM Z KRAKOWA. MAM ZNAJOMA ,KTORA WSPOMINALA MI , ZE UCZESZCZA NA DANCEHALL. POSTARAM SIE COS DOWIEDZIEC NA TEN TEMAT DLA CIECIE, OK? Moj kontakt to : bibied@wp.pl. Pozdrawiam Cie i zycze milego dnia ! B.S.
podaje linki szkół:)
1. http://ananday.pl/dancehall.htm
2. http://www.sihir.pl/grafik.html
3. http://www.pasja.krakow.pl/
4. http://www.novaszkolatanca.pl/krakow/zajecia_plan/nowe.shtml
w pierwszych trzech szkołach uczy dancehallu Paulina( polecam:)
to prawda Paulina swietnie uczy tez polecam baaaardzo
Ananday :) naprawdę jest swietnie!! po treningu wychodze wykończona xD ale tak pozytywnie! fajna atmosfera i fajne choreografie! :) na stronie macie podane grupy i cennik! :)
Pasja przy al. 29 listopada... szkoła jest świetna bardzo polecam :)
tez jestem zainteresowana dobrą szkołą dancehallu w Krakowie-znacie jakieś?