Kategorie: Styl życia / Kobieta
Forum: Kuchnia (759 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-03-18 14:43

Temat: anoreksja czy bulimia ?? (16 postów)
autor: ~kasia2090
~kasia2090
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
  zaproś do znajomych
 obserwuj profil
 zobacz wizytówkę
2009-06-27 23:46 Temat: (16 postów)

anoreksja czy bulimia ??

POMOCY!!

nie wiem co sie ze mna dzieje waze 50kg i mam 1.73 wzrostu. wiem ze to stanowczo za malo. nigdy sie nie odchudzalam. boje sie ze popadłam w chorobe gdyż nie daje sobie rady z jedzeniem:( musze wmuszac w siebie cokolwiem do jedzenia wszystko staje mi w gardle, zto z piciem nie mam problemów,najgorzej jest z przełykaniem:( wiem ze powinnam przytyc nawet sama sie z tym zle czuje:( co robic pomóżcie prosze... przed kazdym posiłkiem musze sie do niego zmuszac, moze cos wygladac apetyczniee i pachniec aaaa mnie to kompletnie odraża:(((

błagam pomocy ja juz sobie nie daje rady...

c zrobić by chcialo mi sie jesc i bym przytyła??????

DZIĘKUJE ZA JAKIEKOLWIEK SŁOWA WSPARCIA I POMOCY!!!!

odpowiedz
Sortuj według:
  • ~kasia2090, 2009-06-27 23:46
    anoreksja czy bulimia ??

POMOCY!!

nie wiem co sie ze mna dzieje waze 50kg i mam 1.73 wzrostu. wiem ze to stanowczo za malo. nigdy sie nie odchudzalam. boje sie ze popadłam w chorobe gdyż nie daje sobie rady z jedzeniem:( musze wmuszac w siebie cokolwiem do jedzenia wszystko staje mi w gardle, zto z piciem nie mam problemów,najgorzej jest z przełykaniem:( wiem ze powinnam przytyc nawet sama sie z tym zle czuje:( co robic pomóżcie prosze... przed kazdym posiłkiem musze sie do niego zmuszac, moze cos wygladac apetyczniee i pachniec aaaa mnie to kompletnie odraża:(((

błagam pomocy ja juz sobie nie daje rady...

c zrobić by chcialo mi sie jesc i bym przytyła??????

DZIĘKUJE ZA JAKIEKOLWIEK SŁOWA WSPARCIA I POMOCY!!!!

zgłoś do moderacji
    • ~Łukasz, 2010-06-21 18:57
      Odp.: anoreksja czy bulimia ??

hej kolezanko chcesz przytyc wez megace i po tym bedzie chcialo ci sie jesc tylko bierz w maly dawkach

zgłoś do moderacji
    • ~adrianna, 2010-05-28 19:37

Moim zdaniem powinnaś skonsultować się z lekarzem a on dalej powie Tobie co masz robić... Co ja wiem to on Ciebie wyśle na terapię dzięki, której będziesz pewniejsza, że będziesz się czuła atrakcyjnie.

Myślę, że jesteś silna i poradzisz sobie i będę za Ciebie trzymała kciuki i uwierz w siebie, że przytyjesz...

Serdecznie pozdrawiam ...

zgłoś do moderacji
    • ~Ada, 2010-03-17 20:35

Dziewczyno ciesz sie bo napewno nie masz bulimii,wowczas mogla bys miec opory przed pojsciem do specjalisty bo to dopiero wstydliwy temat.a tak idz napewno jest ktos kto mogł by Ci pomoc,nie wahaj sie.Niczym nie ryzykujesz-potrzebujesz fachowej pomocy bo sama pewnie nie dasz sobie z tym rady pojdziesz,-najprawdopodobniej Ci pomoga- a z czasem napewno bedziesz szczesliwsza.Powodzenia zycze!

zgłoś do moderacji
      • ~no wałsnie, 2010-04-02 23:24

no własnie-o szczęscie tu chodzi-czy masz w sobie wewnętrza radośc?zaburzenia jedzenia sa spowodowane"złymi "myslami,czyms co nas niepokoi a czesto nie zdajemy sobie nawet z tego sprawy-ciesz się wszystkim kazda chwila, kazda sekunda swego zycia-chocby było najbardziej liche-tu chodzi o wewnętrza radosc i równowage

zgłoś do moderacji
    • ~Magda, 2010-02-17 18:26

Są w aptece do kupienia leki które wzmagają apetyt . Spróbuj .

I oczywiście udaj się z tym problemem do lekarza .

zgłoś do moderacji
    • ~zosia, 2009-10-19 22:37

Hej,wiesz co powiem Ci tak ja waże tragicznie malo choc jestem niska,wygladam jak patyczak :)..bez komentarza,ale wiem ze nie mam anoreksji jem tyle ile potrzebuje moj organizm tez chce przytyc ale juz raczej pogodzilam sie z tym ze nie przytyje ,mecze sie z tym i nie wiem co robic ,wmuszam w siebie wiecej ale i tka nie tyje,robilam wszelkie mozliwe badania ,nie jestem na nic chora (procz grypy) i juz tez nie wiem co robic ale coz takie zycie grubemu ciezko cienkiemu tez nie lżej ;)nie martw sie jedz regularnie 5posilkow dziennie ,nie pal ,nie ćpaj ,niech posilki bedą tresciwe w białko witaminy (duzo owocow warzyw ,kasza makaarony i ryż pomagają przytyc ale na dluzszą mete nie da sie codziennie tego jesc wiec urozmaicaj diete ) buzka

zgłoś do moderacji
    • ~sswa, 2009-10-13 19:54

Obie, są, niestrawne.

zgłoś do moderacji
    • ~whitemagic, 2009-07-09 07:32

ani jedno, ani drugie. zwykły brak apetytu - przyczyną może być długotrwały stres. co robić? iść do lekarza!

zgłoś do moderacji
      • ~Nani, 2009-08-18 16:01

Zgadzam się. Anorektyczka nie jest świadoma tego, że jest przeraźliwie chuda, że jej organizm umiera. Waży 43 kilo i rozpacza, że przytyła, we własnych oczach jest obrzydliwym grubasem, karze się organizując głodówkę. Ty natomisat widzisz problem i chcesz z tym walczyć. To pierwszy krok żeby z tego wyjść. A jeśli czujesz, że nie dajesz sobie z tym rady, zwróć się do pomoc do specjalisty, wybierz takiego, który będzie ci odpowiadał, po spotkaniu z którym poczujesz że wracają ci siły, że możesz z tą przypadłością wygrać. Powodzenia!

zgłoś do moderacji
    • cama1975 , 2009-08-14 22:19

Cześć Kasiu kiedyś i ja miałam podobny problem do Twojego zupełnie Cię rozumię.Pomogła mi wtedy moja najbliższa rodzina,nie trwało to bardzo długo ale popadłam w silną anoreksję.Sama zaczełam się zmuszać do jedzenia!Chciałam wyleczyć mój jakże chory organizm,chciałam żyć zdrowo.Zdrowo na umyśle i ciele.W zdrowym ciele zdrowy duch-pomyśl tak-pozdrawiam gorąco.

zgłoś do moderacji
    • ~Lala, 2009-08-03 17:49

Zamykaj oczy i jedz nie daj się chorobie ...

zgłoś do moderacji
    • gosiaera5 , 2009-07-23 20:33

Cytryna jest dobra na apetyt. Latem mniej się chce jeść

zgłoś do moderacji
    • ~Madeconce, 2009-07-03 16:38

Chyba jeszcze Twój problem nie tkwi w psychice, bo zdajesz sobie sprawę, że jest źle. Inaczej nie napisałabyś tego postu. Tak więc myślę, że powinnaś kubić jakieś dobre tabletki na apetyt. Powinny pomóc, jeśli zaś nie pomogą, to faktycznie udaj się do poradni, a tam już z miejsca zajmą się Tobą fachowcy. Musisz działać szybko by uniknąć najgorszego. Pozdrawiam.

zgłoś do moderacji
    • ~anayake, 2009-06-29 15:29

na początek rozmowa z dobrym psychologiem. To jest podstawa , dopóki nie zaakceptujesz siebie taką jaka jesteś nie wyjdziesz z tej choroby. Musisz uwierzyć w siebie!!!!! Życzę powodzenia

zgłoś do moderacji
    • ~Czarna19, 2009-06-28 22:34

Hej! Uważam że powinnaś skorzystać z fachowej pomocy i z tym problemem udać się do lekarza.

zgłoś do moderacji