Kategorie: Rozrywka i kultura / Muzyka
Forum: Metal (31 postów)
założyciel: DamianxD | moderator: DamianxD  | data utworzenia: 2008-07-27 16:45

Temat: Skandynawski viking, power metal. (12 postów)
autor: Natan
Liczba wpisów:
2
Na forum od: 2010-02-13
  zobacz wizytówkę
2009-07-05 14:56

Odp.: Skandynawski viking, power metal.

Twierdzisz, że Sonata jest dla zbuntowanych nastolatków? ;)

odpowiedz
Sortuj według:
  • Natan *, 2008-11-03 19:16
    Skandynawski viking, power metal.

Są tu jacyś słuchacze metalu z mroźnej północy? :-) Może ktoś lubi brzmienie takich zespołów jak Bathory, czy Sonata Arctica?

zgłoś do moderacji
    • milva_24 , 2010-03-10 18:30

Bathory jak najbardziej, późniejsze bardziej vikingowe albumy, choć za viking metalem ogólnie nie przepadam, wolę raczej black, głównie szwedzki.

zgłoś do moderacji
    • , 2010-02-06 14:40

Widzę, że temat umiera.. :) Ja uwielbiam muzykę naszych północnych braci ;) Bathory? Jak najbardziej :) Sonata już mniej... Ale głos Tonny'ego Kakko jest nie z tej ziemi! :)

zgłoś do moderacji
    • army1969 *****, 2009-12-03 20:25

Obecny :)))) Słucham metalu od (chyba od początku świata;))...), a tzw power-u już od czasów Hellowen (wtedy nie określało się tego gatunku jako power metal. A i ja nie lubię zbytnio szufladkowania muzyki). Poza tym, gdybym wcześniej dotarł do tego forum, to moglibyśmy pogadać. Poza Bathory czy Sonata Arctica jest wiele innych kapitalnych kapel, które mogę Ci polecić, a które grają ten właśnie gatunek, np : Sabaton, Kamelot, Hammerfall, Edguy, Avantasia, Therion, Dream Theater, Stratovarius, czy nwet brazylijskie Shaman (jest jeszcze fińska kapelka o tej samej nazwie) czy Angra.

A tutaj Sabaton z Siemianowić Śląskich (byłem "nauczać" młode pokolenie - mojego syna :))...)

Pozdro.

zgłoś do moderacji
    • lilith_dermadello , 2009-10-05 15:36

Ja lubię Dark Funeral... być może nie mają mroźnego brzmienia gdyż zespół pochodzi ze Szwecji ale i tak uważam ich za wyjątkowych... \m/

zgłoś do moderacji
    • houlrglassnebula **, 2009-06-27 16:08

jak bylam licealnym szczeniakiem to sluchalam Sonaty. taki okres buntu i glosnego wypowiadania sie :P

teraz oscyluje w rejonach elektroniki, progresywnego rocka, indie, ale do Sonaty czasem wracam...

ale 'The misery' mnie w dalszym ciagu wewnetrznie rozbija :]

zgłoś do moderacji
    • houlrglassnebula **, 2009-06-27 16:08

jak bylam licealnym szczeniakiem to sluchalam Sonaty. taki okres buntu i glosnego wypowiadania sie :P

teraz oscyluje w rejonach elektroniki, progresywnego rocka, indie, ale do Sonaty czasem wracam...

ale 'The misery' mnie w dalszym ciagu wewnetrznie rozbija :]

zgłoś do moderacji
    • ~KL, 2009-06-01 18:11

Ja osobiście jestem bardzo za takimi zespołami jak: Korpiklaani, Ensiferum, Wintersun czy Turisas. Bardzo zacnie grają :D

zgłoś do moderacji
      • Natan *, 2009-06-02 23:00

Korpiklaani lubię i owszem. A jeśli chodzi o Turisas to miałem przyjemność ostatnio posłuchać na żywo, gdy supportowali Cradle of Filth i Moonspell w Warszawie. Fajny image i dużo energii. Bardzo pozytywnie zapisali się w mojej pamięci. No i kower Rasputina jest genialny. :D

zgłoś do moderacji
    • ~kaczuszka, 2009-03-18 15:14

TAK =] ja =] akurat słucham Teräsbetoni... a znalazłam ich w ten sposób, że szukałam jakiejś muzy... ta, która mam obecnie, znudziła mi się.... szukałam czegoś nowego..... no i znalazłam =] ja ściągam muzę z wrzuty.pl... akurat dwie piosenki baaaardzo mi sie spodobały, więc nawet się nie zastanawiałam, od razu je ściągnęłam =] te piosenki to "Silmä Silmästä" i "Taivas Lyo Tulta" =] jak je usłyszałam to oczy miałam jak 5 zł =D

zgłoś do moderacji