,
2008-11-03 19:16 Są tu jacyś słuchacze metalu z mroźnej północy? :-) Może ktoś lubi brzmienie takich zespołów jak Bathory, czy Sonata Arctica?
Bathory jak najbardziej, późniejsze bardziej vikingowe albumy, choć za viking metalem ogólnie nie przepadam, wolę raczej black, głównie szwedzki.
Widzę, że temat umiera.. :) Ja uwielbiam muzykę naszych północnych braci ;) Bathory? Jak najbardziej :) Sonata już mniej... Ale głos Tonny'ego Kakko jest nie z tej ziemi! :)

Obecny :)))) Słucham metalu od (chyba od początku świata;))...), a tzw power-u już od czasów Hellowen (wtedy nie określało się tego gatunku jako power metal. A i ja nie lubię zbytnio szufladkowania muzyki). Poza tym, gdybym wcześniej dotarł do tego forum, to moglibyśmy pogadać. Poza Bathory czy Sonata Arctica jest wiele innych kapitalnych kapel, które mogę Ci polecić, a które grają ten właśnie gatunek, np : Sabaton, Kamelot, Hammerfall, Edguy, Avantasia, Therion, Dream Theater, Stratovarius, czy nwet brazylijskie Shaman (jest jeszcze fińska kapelka o tej samej nazwie) czy Angra.
A tutaj Sabaton z Siemianowić Śląskich (byłem "nauczać" młode pokolenie - mojego syna :))...)
Pozdro.
Ja lubię Dark Funeral... być może nie mają mroźnego brzmienia gdyż zespół pochodzi ze Szwecji ale i tak uważam ich za wyjątkowych... \m/
jak bylam licealnym szczeniakiem to sluchalam Sonaty. taki okres buntu i glosnego wypowiadania sie :P
teraz oscyluje w rejonach elektroniki, progresywnego rocka, indie, ale do Sonaty czasem wracam...
ale 'The misery' mnie w dalszym ciagu wewnetrznie rozbija :]
,
2009-07-05 14:56 Twierdzisz, że Sonata jest dla zbuntowanych nastolatków? ;)
jak bylam licealnym szczeniakiem to sluchalam Sonaty. taki okres buntu i glosnego wypowiadania sie :P
teraz oscyluje w rejonach elektroniki, progresywnego rocka, indie, ale do Sonaty czasem wracam...
ale 'The misery' mnie w dalszym ciagu wewnetrznie rozbija :]
Ja osobiście jestem bardzo za takimi zespołami jak: Korpiklaani, Ensiferum, Wintersun czy Turisas. Bardzo zacnie grają :D
,
2009-06-02 23:00 Korpiklaani lubię i owszem. A jeśli chodzi o Turisas to miałem przyjemność ostatnio posłuchać na żywo, gdy supportowali Cradle of Filth i Moonspell w Warszawie. Fajny image i dużo energii. Bardzo pozytywnie zapisali się w mojej pamięci. No i kower Rasputina jest genialny. :D
TAK =] ja =] akurat słucham Teräsbetoni... a znalazłam ich w ten sposób, że szukałam jakiejś muzy... ta, która mam obecnie, znudziła mi się.... szukałam czegoś nowego..... no i znalazłam =] ja ściągam muzę z wrzuty.pl... akurat dwie piosenki baaaardzo mi sie spodobały, więc nawet się nie zastanawiałam, od razu je ściągnęłam =] te piosenki to "Silmä Silmästä" i "Taivas Lyo Tulta" =] jak je usłyszałam to oczy miałam jak 5 zł =D
,
2009-03-18 18:13 A znasz może takie zespoły jak Sonata Arctica, Sabaton, czy Stratovarius? :)