Witam, świetny pomysł z tym forum. Zapraszam wszystkich poszkodowanych do dzielenia się informacjami o tej oszustce. Ja sam jestem poszkodowany na 4.135,-PLN. Wygrałem aukcję 2oszt. monet 25zł Wybory 4 Czerwca w dniu 27.02.2009r. Pieniądze wpłaciłem dzień później i do dzisiaj nie mam ani monet ani pieniędzy. Umowę miałem podpisaną do Maja br. więc czekałem z tym do teraz, ale już dzisiaj idę na policję zgłosić wyłudzenie! Jakl będę miał dalsze informacje to będę dopisywał je sukcesywnie tutaj. Pozdrawiam wszystkich zaintresowanych tematem i Do Dzieła!!! Takich oszustów trzeba tępić!!!
,
2011-12-11 14:20 Zgłoś tą sprawę do allegro a nie na wp.pl
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
jesli ktoś ma jej dane kontaktowe prosze o podanie....................... zrobimy oszustowi piekłp!!!!!!!!!!!!!!!!!!
najbardziej jednak spółczuje ty osobom które zakupiły towar króry jeszcze nie wyszed np. monety. bo z tego co sie orientowałem to według prawa jest wszystko legal ty kupiłes umowe masz a monety maja tam przyjsc za miesioac czy dwa ale nie raczej nie dotrą a sprawe mozna bedzie dopiero zakładac po 14 dniach od nie wywiozania sie z umowy
ROZMAWIALISMY MAILOWO NA TEMAT USLUGI FIRMY WINDYKACYJNEJ. DOWIEDZIAŁ SIĘ PAN MOZE JAK TAKA USLUGA MA WYGLADAC?
A MOZE SKORO JEST NAS DOSYC DUZO TO ZLECIC SPRAWE JAKIEJS FIRMIE PRAWNICZEJ?
postaram sie jutro dowiedziec jakby wygladalo zlecenie takiej akcji firmie windykacyjnej, tylko chcialbym wiedziec ile osob byloby ewentualnie chetnych i jaka kwota wchodzi w gre, bo to dla nich tez wazne. Ja sam musze odzyskac 8100 + 10%. Ewentualnie mysle, ze te media to nie jest zly pomysl takie szmatlawce jak fakt czy super ekspres na pewno sie tym zaintresuja a w koncu czesc naszych pieniedzy poszla na prowizje dla allego, wiec mogliby sie postarac
JESTEM ZA!!! Świetny pomysł, ja sie przyłączam do wszystkich Inicjatyw!!! Mnie oszukała na 4136+10%.
DOŁĄCZAM SIE RÓWNIEŻ DO TEJ INICJATYWY. MNIE PRZEKRĘCIŁA NA 6110ZŁ +10%.
to czyli juz mamy w razie czego niezla kwote, z tego co na razie wiem to ewentulna zaplate za uslugi firmy windykacyjnej bedziemy musieli uiscic dopiero po odzyskaniu pieniedzy, jezeli nie powiedzie sie i nie odzyskaja pieniedzy to wtedy nie placimy nic, jak tylko bede znal wszystkie szczegoly jak to sie moze odbyc to od razu napisze na forum
PROSZE SIE DOWIEDZIEC ROWNIEŻ JAKIE DOKUMENTY POTRZEBUJEMY I CZY TO WSZYSTKO ODBYWA SIĘ W 100% LEGALNIE. JEŻELI MACIE KONTAKT Z INNYMI OSOBAMI POKRZYWDZONYMI TO ZAPRASZAJCIE NA TO FORUM. IM NAS WIĘCEJ TYM WIĘCEJ POMYSŁÓW. JA POINFORMOWALEM OKOLO 30 OSÓB ALE JAK WIDZE ALBO ZALATWILI JUŻ TĄ SPRAWĘ ALBO NIE SĄ ZAINTEREOWANI. DZIŚ NAPISAL DO MNIE JESEN FACET ZE DZIS DOSTAŁ ZŁOTE MONETY CO GO BARDZO ZDZIWIŁO. CO DO NUMERU TELEFONU TO PRÓBOWAŁEM DZIŚ SMSOWAĆ ALE MOJA WIADOMOŚĆ NIE DOTARŁA. PEWNIE WYŁĄCZYŁA NASTĘPNY TELEFON.
Witam, ponownie. Zrobilem pierwszy wpis na FORUM. Nie wiem dlaczego nie ma zadnych nowych wpisow!!! Czyzby Wszyscy zlozyli bron i poddali sie!!!??? Ja mam sprawe zlozona w Policji i czekam na nr sprawy zeby podac Allegro, ale ponawiam apel o polaczeniu sil. moj mail: atucz@internet.pl, tel. 0-601 27 10 27 tuczap. Czekam na propozycje i pozdrawiam wszystkich.
O Dziwo, dzisiaj dostalem akceptacje Allegro na odszkodowanie POK-u. Radze wszystkim zainteresowanym, wypelniajcie formularz zgloszeniowy POK nawet jak nie macie nr sprawy w Policji, w wolne miejsce wpiszcie nr zgloszeniowy na Policji lub tylko date!!! Chodzi o to aby sie zmiescic w limicie czasowym wymaganym przez Allegro. Nadal czekam na nr sprawy z Policji i bede dalej "ciagnal" te sprawe.
Nie każdy jest takim szczęśliwcem,że może skorzystać z Programu Ochrony Kupujących jak ty tuczap ale cieszę się że udało Ci się coś zwojować z tą hieną, która nazywa się Allegro.Mechanizm oszustwa polegał też w przypadku Malgos_M9 na przedsprzedażach monet.Jeżeli kupiłeś przykładowo monetę szlak bursztynowy Elbląg czy Wrocław w listopadzie 2008 w przedsprzedaży to POK już Cię z racji 6 miesięcy nie obejmuje.Zabawne jest też to,że na aukcji była adnotacja-wysyłka 14 dni po emisji a emisji tych monet jeszcze nie było!!!dlatego wydaje mi się , że z punktu prawnego wszystko jest ok pomimo,że mogę domniemywać,że zostanę nabity w butelkę ,że zostanę oszukany ale teoretycznie jest szansa,że Malgos_M9 wywiąże się z mojej umowy bo termin jeszcze nie minął.Osób pokrzywdzonych sądze,że będzie więcej szczególnie,że to wszystko szło w setkach sztuk i to nie za małe pieniądze.To nie tylko sprawa monety Wyborów!!!Reasumując Allegro też tnie w gumę z tym POK-zezwala na przedsprzedaż a potem umywa ręce-ktoś tam pisał na forum o mediach-to się nadaje do mediów
Uważam, że problem jest nie w tym, że jesteśmy naiwni lecz w tym, że zaufaliśmy Allegro i jego POK-u jako gwarancji zakupu i zwrotu kasy w przypadku braku towaru.