Kategorie: Styl życia / Kobieta
Forum: Dom i ogród (760 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-03-18 14:42

Temat: Aranżacja wnętrz (24 posty)
autor: m0nix
Liczba wpisów:
8
Na forum od: 2008-10-16
  zobacz wizytówkę
2008-10-16 20:15 Temat: (24 posty)

Aranżacja wnętrz

Ostatnio sporo się pisze o dizajnerskich elementach aranżacji wnętrz. Nie sądziłem, że ludzie zwracaja uwagę na takie rzeczy, jak gniazdka czy włączniki elektryczne. Co o tym sądzicie? Prawda, że rozwiązania np. od takiego Schneidera są fajne i estetyczne, ale czy rzeczywiście niezbedne?

odpowiedz
Sortuj według:
  • m0nix , 2008-10-16 20:15
    Aranżacja wnętrz

Ostatnio sporo się pisze o dizajnerskich elementach aranżacji wnętrz. Nie sądziłem, że ludzie zwracaja uwagę na takie rzeczy, jak gniazdka czy włączniki elektryczne. Co o tym sądzicie? Prawda, że rozwiązania np. od takiego Schneidera są fajne i estetyczne, ale czy rzeczywiście niezbedne?

zgłoś do moderacji
    • ~gosia, 2011-04-26 10:34
      Odp.: Aranżacja wnętrz

Ja znalazłam ostatnio fajny portal dużo inspiracji w rożnym stylu a co najważniejsze od razu produkty pod inspiracjami http://www.twojeinspiracje.com/

zgłoś do moderacji
      • Wrangler *, 2011-11-03 20:55

Ja z kolei polecam sklep Baster, gdzie na terenie jednego sklepu możemy odnaleźć wiele inspiracji meblowych do naszego domu lub mieszkania.

http://www.baster.pl/

zgłoś do moderacji
    • ~gostek12, 2011-05-12 18:29

Jesli ktoś poszukuje krzeseł lub stołów polecam zajrzec na : http://www.constansm.pl/sklep/ofirmie.html

:)

zgłoś do moderacji
    • ~Misiaczek1412, 2010-11-16 21:06

Ja radzę popatrzeć w internecie :) Są na prawdę świetne pomysły :) np. tu : http://www.domowladni.pl/

zgłoś do moderacji
      • hukatelier , 2011-04-01 09:35

Szanowni Państwo,

zapraszam do zapoznania się z portfolio pracowni projektowej HUK atelier pod adresem internetowym:

www.hukatelier.pl

z naszą pomocą na pewno stworzysz wnętrze o jakim zawsze marzyłeś.

Polecamy bezpłatne konsultacje online oraz naszą specjalną wiosenną promocję na projekty wnętrz.

ODŚWIEŻ SWOJE WNĘTRZE NA WIOSNĘ :) zapraszamy!!

zgłoś do moderacji
    • ~scam, 2010-08-11 13:24

Też mi się kiedyś wydawało, że to nieistotne, jak się mieszka. A było tak dlatego, że moja mama zawsze dbała o otoczenie i nie wiedząc, jak niektórzy potrafią okropnie urządzić wnętrze, wydawało mi się, że inni mają tak jak ja i że to jest powszechne. Tymczasem ludzie otaczają się strasznymi przedmiotami nie raz. Najgorsze co widziałam, to kuchnia pomalowana na zielono i meble również pomalowane na ciemno brązowy kolor. Gdyby chociaż te meble były z ciemnego drewna. Ale nie. Były po prostu (i są) zapaćkane ciemnobrązową emalią - koszmar! Jak tu mieć apetyt w takiej kuchni? ;) Fajne rozwiązania wnętrz nowoczesnych i oszczędnych (takich, jak mnie się podobają najbardziej) są na www.n-design.pl

zgłoś do moderacji
      • strzałka2011 , 2011-01-20 08:54

Witam

Obecnie każdy zwraca uwagę na najdrobniejsze szczegóły wyposażenia wnętrza, w końcu miło jest gdy otaczają nas ładne, oryginalne przedmioty, zwłaszcza takie które mają również zastosowanie praktyczne.

Chciałabym polecić sklep internetowy http://www.avisadecor.pl , którego ofertę stanowią wielkoformatowe, fotorealistyczne naklejki na lodówki, zmywarki i wszystkie inne gładkie powierzchnie (drzwi szaf, ściany, szyby).

zgłoś do moderacji
    • ~abc, 2011-01-12 15:33

dodatki są dla mnie bardzo ważne, gdyż to one często tworzą klimat wnętrza więc warto im poświęci więcej uwagi. Polecam stronkę www.luxury-house.pl

zgłoś do moderacji
    • aagulcia123 , 2010-10-04 14:35

coraz wiecej uwagi sie zwraca na drobiazgi, jak sie wydaje mnostwo kasy na wykoncznie mieszkania to takie detale moga pospuc cały efekt. dlatego kazdy detal, kazda lampka - wszytsko ma znaczenie. ja do tej pory patrzyłam na funkcjonalnosc ale przegladajac rozne strony widac ze desiagn jest wazny i jak fajne rzeczy mozna znaesc. np . oswtelenie schodow- nie standardowo kinkiet tylko super oryginalna lampa : http://www.artdesign.pl/?t=realizacje_details&id=35&foto=26

zgłoś do moderacji
    • ~Modullar, 2010-09-30 15:41

zapraszam do skorzystania z wiedzy projektanta.

Pelny zakres projektowy oraz nadzor autorski:

http://modullar.pl

zgłoś do moderacji
    • ~martita82, 2010-09-08 15:07

Oczywiście, że tak :) Bo diabeł tkwi w szczegółach. Dobrze kiedy dodatki są wyszukane i pasują do pomieszczenia. To właśnie one nadaja charakter i duszę wnętrzom. Takie np. poduszki robią ogromne wrażenie moim zdaniem http://www.mojapoduszka.pl/

zgłoś do moderacji
    • ~jolita, 2010-09-08 11:16

Na pewno ludzie zwracają uwagę na wszystko. Niektórzy jednak mają zbyt dużą chęć otaczania się przedmiotami, które są po prostu zbędne. Ja jestem pod tym względem raczej minimalistką i osobą praktyczną. Nie lubię przesady. Dlatego też idealnie odpowiadają mi projekty firmy Kama Meble z Warszawy. Jeśli nie chcecie mieć wnętrza czy mebli, które będą zbyt wyalienowane- korzystajcie właśnie z tej firmy. Gorąco polecam.

zgłoś do moderacji
    • mrsag *, 2010-08-02 15:43

Nie zwracam uwagi zbytnio na takie rzeczy, ale znalazłem fajną stronę, która może się wam przydać. Mowa tu o n-design.pl. Strona oferuje kompleksowe zaprojektowanie mieszkania, wraz z doborem mebli i sprzętu AGD (rtv chyba też). Moja siostra siedzi na tym cały czas.

zgłoś do moderacji
    • edytakus , 2010-06-09 23:31

gniazdka czy wlaczniki mozna wkomponowac w interesujace tapety czy naklejki, sporo tego po sieci ale polecam swoj autorski serwis www.stylowenaklejki.pl

Dodam ze moge wykonac wzory na indywidualne zamowienie.

zgłoś do moderacji
    • anula77 , 2010-05-07 14:03

To bardzo ważne by na ciekawej ścianie na którą wydalismy kupe pieniędzy nie został osadzony kontakt w kolorze białym i tak w całym mieszkaniu-no chyba że biała ściana;-)

Proponuje zawsze zapytac się jakiegos projektanta, taka rada kosztuje ok. 100zł a nie będziemy sie zastanawiać póxniej...mmmm cos tu nie pasuje;-) a komplet kontaktów do całego mieszkania także sporo pieniążków kosztuje,gdy nie sa zamontowane to pół biedy można wymienić gdy są to juz lipa;-)

pozdrawiam

i zapraszam na nasza stronkę www.traff.com.pl

zgłoś do moderacji
    • houlrglassnebula **, 2010-03-22 11:44

Gdy samemu projektuje sie swoje mieszkanie to takie drobiazgi jak kontakty czy parapety gdzies umykają.

Gdy oddaje się jednak mieszkanie w ręce specjalistów to oni dbają o tego typu szczególy.

Moja znajoma zlecajac n-design aranżacje domu była zdziwiona jak profesjonalnie, dokładnie i szczegółowo podeszli do zadania. i o to chodzi w końcu, prawda?

zgłoś do moderacji
    • ~prettywomen4, 2009-12-08 11:31

No tak designerskie elementy aranżacji wnętrz są coraz bardziej popularne:) Brzydkie i zwykłe kontakty odchodzą do lamusa. Nie sposób się nie zgodzić z tym, że te wszystkie zwykłe przedmioty w nowoczesnej odsłonie robią wrażenie. Mała rzecz, tak może wszystko zmienić;)

zgłoś do moderacji
    • ~do werbisza, 2009-09-12 21:39

oczywiście nie są niezbędne. Sztuka (czyt.: estetyka, design) nie zna określeń "zbędne - niezbędne". Mówiąc patetycznie: ma dostarczać przeżyc estetycznych :) czyli upraszczając fajnie wyglądać i cieszyć oko, mieć idealne proporcje bądź właśnie zachwycać brakiem proporcji i jakims nieproporcjonalnym akcentem :)

www.plantacjasztuki.pl

zgłoś do moderacji
    • esthle *, 2009-08-01 21:32

Nie chodzi w tym temacie o to co niezbędne lecz o to co ciekawe i nietuzinkowe. Owszem są frustraci, którzy obkleiliby cały dom metkami z nazwiskiem znanego projektanta ale są też ludzie poszukujący ciekawych rozwiązań za rozsądne pieniądze z pomocą swojej kreatywności

zgłoś do moderacji