Kategorie: Styl życia / Kobieta
Forum: Dom i ogród (760 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-03-18 14:42

Temat: Babskie pytanie o wiertarkę (27 postów)
autor: ~Gabi
~Gabi
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
  zaproś do znajomych
 obserwuj profil
 zobacz wizytówkę
2009-09-30 17:53 Temat: (27 postów)

Babskie pytanie o wiertarkę

Mam trochę głupie pytanie. Mieszkam sama i chciałabym trochę powiercić u siebie w ścianie kilka dziur :) Nie mam pojęcia jaka wiertarkę kupić. Może ktoś mi może doradzić. Jaka firma, jaka moc itp. Będę wdzięczna za pomoc:)

odpowiedz
Sortuj według:
  • ~Gabi, 2009-09-30 17:53
    Babskie pytanie o wiertarkę

Mam trochę głupie pytanie. Mieszkam sama i chciałabym trochę powiercić u siebie w ścianie kilka dziur :) Nie mam pojęcia jaka wiertarkę kupić. Może ktoś mi może doradzić. Jaka firma, jaka moc itp. Będę wdzięczna za pomoc:)

zgłoś do moderacji
    • ~Schoschana, 2011-10-13 11:55
      Odp.: Babskie pytanie o wiertarkę

jeśli szukasz wytrzymałej wiertarki, która będzie służyć Ci latami, to polecam Celme. Moja wiertarka ma już ponad 10 lat i ciągle wierci jak nowa, a Używam jej dosyć intensywnie. W dodatku jest to polska firma, wiec kupując ją robisz coś patriotycznego:-)

zgłoś do moderacji
    • ziomek_poziomek **, 2010-10-07 10:28

Jeśli to ma być jednorazowa robota to wystarczy coś tańszego. Ale nie polecam kupowania byle czego :-) Jakiś bosch z zielonej serii powinien w zupełności wystarczyć :-) Możesz zobaczyć model Bosch PSB 500 - w zupełności wystarczy. Zajrzyj sobie na electro.pl Trafiłem tam kiedyś na ten model.

zgłoś do moderacji
    • ~pierd, 2010-06-05 11:26

Sąsiad ma wiertarkę i inne przydatne narz... ędzia.

zgłoś do moderacji
    • wialdosa , 2010-05-06 21:48

Zwykła wiertarka za 50 zł. Tescko albo z Oszołoma nie prubuj codroższgo kupować ta wystarczy każdą dziure wywiercisz, pożądne wiertła ...

zgłoś do moderacji
    • ~samotna, 2010-02-12 10:54

Nie ma głupich pytań, mogą być głupie odpowiedzi zarozumiałego samca np. "spalinowa" dotycząca wiertarki. A kto pyta nie błądzi. Powodzenia w wierceniu. Wiertarko-wkrętarka średniej klasy jest wystarczająca.

zgłoś do moderacji
    • ~wwwww, 2010-02-03 10:43

kup najtajszą obrotani prawo lewo teraz wiertarki mają standarcie udar

zgłoś do moderacji
    • ~Jerry, 2009-12-23 15:17

spalinową

zgłoś do moderacji
    • angjur1 **, 2009-12-21 15:41

Bosch PSB 18 LI-2 to bardzo dobra wiertarka udarowa na akumulator. Marka chyba mówi sama za siebie, wiec nie trzeba jej zanadto zachwalać. Jest bardzo łatwa w obsłudze i sprawdza sie w wielu sytuacjach. Na redcoon.pl maja bardzo fajną ofertę na ten model, naprawdę się opłaca.

zgłoś do moderacji
    • jamci123 , 2009-11-04 22:09

Witam

Jestem babą- która kilka dziur już w ścianie wywierciła- najlepsze są oczywiście najdroższe, ale idź proszę do każdego sklepu ze sprzętem (na twz blondynkę) i każdy sprzedający powie ci wszystko co chcesz wiedzieć. Ale moja sugestia- aby była na prad (akumulatory się wyczerpują - to raz i trzeba je co jakiś czas wymieniać , a tanie nie są) i aby była z udarem.(w barddzo twardych ścianach blokowych- musi być) tyle to i ja wiem i nic tańszego niż 100zł. Jest zielony sprzęt Boscha- dla firm i profesjonalistów i tzw "niebieski"Bosch dla amatorów- ale przyzwoity , i są w miarę lekkie co dla nas ma znaczenie. Celma jest dość ciężka jak dla kobiet. Sprzętu i róznych marek na rynku mnóstwo, napewno coś wybierzesz odpowiedniego dla siebie. A tak pół żartem , poł seeri. Najlepszy facet z wiertarką. Daj ogłoszenia i czekaj o z tego wyniknie. Pozdrawiam i życze udanego wiercenia. :)

zgłoś do moderacji
    • ~klops, 2009-10-02 16:24

Pytanie jak każde inne:) Najpierw musisz powiedzieć do czego będzie konkretnie Ci potrzebna ta wiertarka. Jeżeli to będą tylko zwykłe dziury w ścianie to ja polecam taką http://www.twoje-narzedzia.pl/go/_info/?id=776&partner_id=81818181&code=a7cf6cbb008a295a9a82d732f893dea1

Spełnia wszystkie podstawowe funkcje i jest stosunkowo niedroga.

zgłoś do moderacji
      • ~StaryMajster, 2009-10-03 12:57

Fakt Celma jest polska firma, która jest dość długo na rynku, ten model co akurat podałeś jest prosty w użyciu i utrzymaniu, niektóre z elementów można ew samemu wymienić, moc wystarczająca do wywiercenia paru dziurek na kolki i powieszenia obrazów lub poleczek, ogólnie całkiem przyjemna wiertarka do majsterkowania.

zgłoś do moderacji
        • ~"trzezwy"., 2009-10-04 05:17

Trzeżwo spojrzałem na głosy przytakujące,ze podany typ wiertarki będzie OK. Nie, nie jest OK!

Jest bez funkcji _udaru_, a więc wiercenie w ścianie będzie beznadzieją.

Do podanego celu (wywiercenie kilku otworów) nada sie praktycznie KAŻDA wiertarka (tez i te z marketów, za 100zł). Ważne, aby- miały możliwość wiercenia z tym rzeczonym "udarem".

zgłoś do moderacji
          • ~StaryMajster, 2009-10-04 21:57

Fakt jest bez udaru, ale są tez wersje z i są niewiele droższe, tu chodziło bardziej o najprostsze rozwiązanie, a co do dziur w ścianie taka z marketu za 100 zł tak jest świetna, ale powiedzmy sobie szczerze, czy warto za każdym razem kupować jedna za 100(każdy raz mam namyśli raz na 6 miesięcy) czy raz kopic za 300-400 i mieć spokój na parę lat, na niektórych rzeczach głupotą jest oszczędzanie, skoro maja służyć przez lata, a w ramach oszczędności to i można ożyć wiertła ręcznego jak ktoś chce się z jedną dziurka parę dni męczyć. Wszystko tez zależny do jakiej ściany chce Pani tego użyć, bo np. w karton-gips, wbije się Pani bez wiertarki.

zgłoś do moderacji
            • ~jurutka, 2009-10-22 21:04

też miałam taki problem ,kupiłam wiertarkę w "Biedronce" za 50zł powiesiłam lustro w łazience okap w kuchni wszystko robię sama nie muszę nikogo prosić. A wiertarka super:goli,pie..oli i zęby rwie

zgłoś do moderacji
              • ~Mati, 2009-10-25 23:08

Fakt wiertarkę kupiłaś w biedronce za 0 zl ale na ile ci wystarczy 3-4 miesiące i potem będziesz chciała coś zrobić i znów 50 zl i po roku masz cenę porządnej wiertarki która padnie po paru(5-15) latach. do tego będzie to rodzima produkcja co jest kolejnym plusem, wiesz ze stawiasz na jakość a nie na oszczędzanie na czym się da, na niektórych rzeczach nie warto.

zgłoś do moderacji
      • ~Gabi, 2009-10-04 23:20

Hihi, Klops masz rację i nie. Ale o to chodzi właśnie, żeby mieć tę wiertarkę w domu bo ostatnio naszła mnie ochota na małe majsterkowanie. Mam garaż i trochę możliwości i chciałam poza tymi dziurami coś tam sobie zbudować (karmnik czy coś takiego) i wtedy wiertarka się przyda :) Więc moje pytanie o wiertarkę nadal aktualne. Możecie podać jakiś model, a ja sobie znajdę w googlach, żeby nie było że reklamujemy jakiś sklep z narzędziami :)

zgłoś do moderacji
      • ~ag, 2009-10-05 00:55

Jest to pewne rozwiązanie, z tym, że ta pani chce chyba zabrać się za babskie majsterkowanie w domu, więc prościej będzie nauczyć się tego niż szukać męskiego współlokatora:) Jeśli kupi jakąś mało kłopotliwą w eksploatacji wiertarkę, to ewentualny mężczyzna może jej na przykład pomóc wymieniać części (chociażby szczotki w silniku- są wiertarki Celmy, gdzie można samemu).

zgłoś do moderacji