,
2006-09-29 00:00 Mam na twarzy a tak dokladniej na brodzie 17 latnia blizne, nie wiem jak bym mogla ja usunac, czy to nie jest troche za pozno??
Nie mam absolutnie zadnych zwiazanych z nia kompleksow ale moze fajnie by bylo jej nie miec ?
Proponowałabym wizyte u chirurga plastycznego, ale wiadomo w ślad za tym ida niezłe koszta .Ja sama na blizne po cesarce stosuje kolagen platynowy wyruwnuje brzegi przez co jest ona mnie widoczna
No i co zrobiłaś coś z tą blizną??
Sama jestem zainteresowana dlatego pytam. Moja córka ma sporą bliznę na twarzy, próbowałysmy różnych kremów ale zbez skutku.
No i co zrobiłaś coś z tą blizną??
Sama jestem zainteresowana dlatego pytam. Moja córka ma sporą bliznę na twarzy, próbowałysmy różnych kremów ale zbez skutku.
Ja w zeszłym roku miałam usuwaną chirurgicznie bliznę z czoła. Mam ją już 24 lata i nie miałam zamiaru jej usuwac, ale ponieważ musiałam miec zabieg z innych powodów, więc była usunięta "przy okazji". Po roku mogę stwierdzic że i tak ją widac. Zanim się zdecydowałam to dużo czytałam na ten temat. Moją nadal widac pewnie dlatego, że jest prostopadła do lini włosów a takie blizny zawsze się rozejdą. Fakt faktem jest węższa i mniej rzuca się w oczy.
Po zabiego byłam opuchnięta przez jakies 4-5 dni. Później musiałam osłaniac ją przed słońcem. Stosowałam krem z filtrem. Po pewnym czasie, jak już miałam dosy pytań co mi się stało, zapuściłam grzywkę:)
Zabieg miałam przez NFZ więc nic mnie to nie kosztowało.
ja po wypadku używałam cepanu na blizny na twarzy przez pół roku ale efekt był mierny aż znajomy polecił mi contractubex i efekt był zadowalający
podziałało również na kilkuletnie blizny po trądziku
pozdrawiam
ja po wypadku używałam cepanu na blizny na twarzy przez pół roku ale efekt był mierny aż znajomy polecił mi contractubex i efekt był zadowalający
podziałało również na kilkuletnie blizny po trądziku
pozdrawiam
ja używałam cepanu na bardzo starą bliznę. nie zadziałało zbytnio. teraz używam noscar, ale na efekty pewnie trzeba poczekać, bo używam tego od 1,5 miesiąca. kosmetyczka polacała mi używanie aquagelu na bliznę, ale nie wiem jak to rozwiąć z blizną na twarzy, bo kuracja tym plasterem nie jest estetyczna- skóra się marszczy i w jakiś tam sposób złuszcza. jak zużyję noscar i nie będzie działało, to spróbuję sodermix, opis działania brzmi zachęcająco.
Jeste też taka maść na blizny CEPAN. POwinna być w aptekach.
......stosowalem Cepan baaaardzo dlugo i jakos nie widze poprawy( do tego masc ma niezbyt przyjemny zapach- szczescie ze blizna jest na nadgarstku wiec tragedii nie ma...