Jestem abonentem UPC od wielu lat i ostatnio skończyła mi się umowa. Nikt mnie nie powiadomił o tym, że umowa dobiega końca i z automatu została mi przedłużona na następny miesiąc na warunkach gorszych niż miałem. Dopiero jak przyszedł mi rachunek to sie zorientowałem. Wiem, że należy czytać wszystko, ale człowiek ma tyle różnych spraw na głowie, że za tym nie nadąża. Czy nie byłby fair wobec klienta zadzwonić i przypomnieć o tym, a jednocześnie zaproponować lepszą umowę, jak w przypadku np. Plusa? Szczególnie stałego klienta? Czy u innych operatorów macie podobne doświadczenia?
,
2009-09-30 00:03 wszystko zależy od tego jaki zysk przynpsisz firmie - jezeli masz najnoższe abo to nie licz na jakies bonusy :/
Pewnie, że postąpili nie fair! Nie wiem jak oni mogą tak traktować klienta, przecież z tego mają pieniądze! Powinni zadzwonić i przynajmniej poinformować, a dodatkowo właśnie dać nową promocję. Pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją jeśli chodzi o UPC.
Wiesz i tak i nie. Podpisujesz umowę z operatorem i musisz pamiętać i wiedzieć co podpisujesz. Trzeba zawsze pilnować swoich spraw, bo nikt za nas(szczególnie firmy) tego nie zrobią:/
ok, zgadzam się z Tobą, że to moje sprawy i powinienem ich dopilnować. jednak już podjąłem kroki i nie przedłużę z nimi umowy. tylko brakuje mi pomysłu na którą sieć zmienić...
A skąd jesteś? Ja też zmieniam operatora w związku z przeprowadzką i zastanawiam się którego wybrać, dodam że jestem z Warszawy. Ostatnio wpadła mi w ręce jakaś osiedlowa gazeta, nowa gazeta praska bodajże i czytałam tam o firmie vectra, która wkracza teraz do stolicy. Może warto byłoby sprawdzić jej ofertę... Jakieś opinie na temat vectry?
Jeden z moich dobrych znajomych mieszka w Radomiu i ma vectrę: TV + Net. Ziomek mówi, że jest zadowolony. Pakiet programów jakie ma w zupełności mu wystarcza, net też działa bez zarzutu.
sprawdziłem na stronie vectry i u mnie jest dostępna. w dodatku mają nieco tańszy internet niż upc
Borek, a nie możesz się jeszcze jakoś wykręcić z tego UPC? Mógłbyś wtedy podłączyć sobie Vectrę, skoro jest tańsza i jeszcze ludzie piszą, że są zadowoleni z jej usług. Coś stoi na przeszkodzie podjęcia takich kroków? Masz w umowie z UPC wpisane jakieś duże kary za zerwanie umowy? Nie opłacałoby Ci się coś takiego?
a jak z jakościa tej tv? masz mozę tv LCD? jeżeli tak to jakiej wielkości matryce i jak się prezentuje obraz tej vectry na tym?
Ja miałem spraya, a teraz przejęła ich vectra. Ogólnie mogę powiedzieć, że nie mam zastrzeżeń co do działania neta, czy tv. Mam to za co zapłaciłem i to się liczy. Z telefonu nie korzystam, jedynie odbieram jak ktoś dzwoni :). W pakiecie rzeczywiście jest taniej niż z UPC.
Ja osobiście nie mam Vectry, mam nadal Aster, natomiast moi rodzice korzystają z Vectry już od jakiegoś czasu, i do tej pory nie mieli żadnych zastrzeżeń, wszystko działa im jak należy, więc wydaje mi się, że w ich imieniu mógłbym ją polecić :)
Ja jak mieszkałem w Radomiu to miałem TV + net i było ok i w sumie teraz jak się przeprowadziłem do Warszawy to też by raczej preferował takie połączenie, więc muszę rozejrzeć się za czymś porządnym i rozsądnym. Jakieś pomysły?
Wszystko zależy od tego czego szukasz. Jakiego pakietu tv( podstawowy, rozszerzony czy HD) i jakiej prędkości netu. Jak to napiszesz to może coś Ci podpowiem :)
Miałem kiedyś Neostradę tam również zdarzały się problemy. Za każdym razem kiedy dzowniłem do Biura Obsługi Klienta konsultant zbywał mnie w nieprzyjemny sposób, i zachowywał się jakby wogólne nie było żadnego problemu.... Tak więc jak tylko skończyła mi się umowa przeniosłem się do innego operatora, wam również polecam tak zrobić
,
2009-09-15 13:33 no do mnie akurat MM zadzwoniło, ale jest jedne minus - mogą przedstawic oferte w godzianch 16-20 czyli jak jestem w pracy - poprosiłem żeby zadzwonili następnego dnia i konsul olał sprawe, pozostała wiec zmiana kablówki :)
Oni wszyscy tak robią, bo liczą na to, że zapomni się albo się nie zorientuje. Głupio się przyznać, ale ja miałam to samo, tylko w Orange, z telefonem.
Podpisałam na dwa lata i też liczyłam, że zaczną do mnie dzwonić odpowiednio wcześniej z jakąś ofertą dla stałego klienta, a w praktyce wygląda to tak, że jak już kogoś złapią jako swojego klienta, to potem go olewają. Dla nowych, którzy pierwszy raz podpisują umowę są jakieś promocje itp., a stałych klientów mają w dupie i tyle.
@Borek
Słuchaj niestety w Polsce jest tak ze jak podpiszesz umowę na czas określony to jeśli nie zrezygnujesz to niestety przedłużają ci umowę czy tego chcesz czy nie, i to chyba nielegalna praktyka nawet jest i powinieneś miedz możliwość renegocjacji umowy i jeśli dostałeś na gorszych warunkach to masz prawo chyba 30 dni na rezygnacje i zmianę operatora. Poza tym nie mogą tez przedłożyć umowy bez twojej zgody i podpisu. A u operatorów GSM to jest normalka ze dzwonią do ciebie przed wygaśnięciem umowy i jest nawet system ze im bliżej jesteś do końca umowy tym lepsze dostajesz warunki(mam znajomych w Erze wiec wiem).
Jeśli przedłużyli tobie umowę to możesz ją rozwiązać z nimi bez problemu i bez płatnie, jest tak przy każdej zmianie regulaminu nawet jeśli dodali do niego tylko przecinek. Jeśli będą straszyć sądem to powiedz że dla nich czas znajdziesz od razu się uspokoją jakiekolwiek pyskówki z pracownikami niższego szczebla.
no cóż - jaka firma taka obsługa- niestety w MM jest podobnie :/