Kategorie: Rodzina i dzieci / Wychowanie dzieci
Forum: Rodzina , dzieci , wnuki (231 postów)
założyciel: gra0750 | moderator: gra0750  | data utworzenia: 2008-07-16 08:33

Temat: życie po 50 tce (203 posty)
autor: gra0750
Liczba wpisów:
76
*
Na forum od: 2008-06-18
  zobacz wizytówkę
2008-07-16 08:38 Temat: (203 posty)

życie po 50 tce

Przeżyłam pół wieku czy to dużo czy mało jaką miarą mierzyć?Chwila zastanowienia co zrobiłam dobrze a co zle..................

odpowiedz
Sortuj według:
  • gra0750 *, 2008-07-16 08:38
    życie po 50 tce

Przeżyłam pół wieku czy to dużo czy mało jaką miarą mierzyć?Chwila zastanowienia co zrobiłam dobrze a co zle..................

zgłoś do moderacji
    • marzenakaminska23 , 2011-07-11 20:55
      Odp.: życie po 50 tce

Dwie różne wróżki zapowiedziały mi jednakową datę mojej śmierci.

Przestraszyłam się, spróbowałam przejść test na przepowiedzenie życia

na http://smierc.org

i otrzymałam znów tę datę! ((

Co mam robić? Wierzyć albo nie? Dlaczego wszędzie jest ten sam wynik?

zgłoś do moderacji
      • virtualna_dama **, 2011-10-19 15:07

Jak jeszcze trzecia Ci powie to samo,to pewnie umrzesz.Lepiej byś się zastanowiła co piszesz i czy to ma w ogóle sens.Każdy umrze jeden wcześniej,drugi później.Tylko Pan Bóg zna datę Twojej śmierci,nikt inny.

zgłoś do moderacji
        • młoda 50 , 2012-01-29 23:51

Pierwszy raz jestem na tej stronie i twój komentarz wirtualna_dama bardzo mnie rozbawił,masz rację,nikt nie zna daty śmierci,ale przepraszam po co to potrzebne do czego?????? pozdrawiam

zgłoś do moderacji
      • collins01 *****, 2012-04-21 12:20

Placa Ci za pisanie tych bredni?Innego wytlumaczenia nie widze.Oczywiscie jest teoretycznie mozliwe ze urwalas sie ze strzezonego zakladu ale raczej w to watpie.

Jesli zas wina jest alkohol,za wszelka cene zmien towarzystwo albo...odwroc sie od lustra.

zgłoś do moderacji
    • młoda 50 , 2012-01-30 00:41

Przepraszam ,do czego ci jest to potrzebne,tracisz cenny czas na mierzenie i co ma z tego wyniknąć,pozdrawiam

zgłoś do moderacji
    • ~myszka, 2008-09-30 15:17

uważam że tokawał czasu jest już za mną.To dużo a dalej to już górki.Zdaję się dalej na los.

zgłoś do moderacji
      • gra0750 *, 2008-09-30 18:11

ale zapamiętaj ze losem tak naprawdę to my sami kierujemy.Chcę Ci powiedzieć tylko tyle że nie z gorki!!!!!!!! Jeszcze przed nami życie, może być piękne i słoneczne czego Ci bardzo serdecznie życzę.A ten kawał czasu jak piszesz to tylko wstęp do życia, mając taki bagaż doświadczeń za tyle lat możemy pomóc innym chociażby słowem, miłością i zrozumieniem.Mam trójkę dorosłych dzieci widzę jak żyją ale czasem słuchają kiedy im coś podpowiadam gdy mają do rozwiązania problem.Czyli nie jesteśmy takiej starej daty .Pozdrawiam Grażyna

zgłoś do moderacji
        • ~myszka, 2008-10-01 17:14

z perespektywy lat stwierdziłam ,że tak naprawdę to każdy ma swój los a my jedynie możemy mu tylko pomóc los pokazał mi że nie zawsze to co planujemy ,jest po naszej myśli Uważam że każdy ma swą drogę do pszejścia.a my jedynie ciągamy za sznurki.a mimo to dziękuję .do życia jestem nastawiona pozytywnie ,a każdy dzień wnosi coś nowego w moje życie.mam tesz trójkędzieci z czegojestem zadowolona. ąnia

zgłoś do moderacji
          • gra0750 *, 2008-10-02 09:15

Aniu życzę Ci żebyś Spełniła swoje marzenia.Dużo miłości od dzieci bo to daje nam matkom silę do życia,które wlaśnie zaczyna biec w drugą stronę......A miłość jest jak wiatr w żagle żeby statek mógł płynąć w obranym kierunku.Twoje pozytywne nastawienie do życia to szansa na pelne wykorzystanie wszystkich szans życiowych które są jeszcze przed Tobą czego Ci serdecznie zyczę obyś wykorzystala je maxymalnie.Pozdrawiam Grażyna

zgłoś do moderacji
          • virtualna_dama **, 2011-11-07 09:20

Masz słuszną rację,nigdy nie wolno niczego planować,ponieważ nie wiadomo,kiedy nasze życie wywróci się do góry nogami.Czasami plany biorą w przysłowiowy łeb,dlatego jeśli o mnie chodzi cieszę się każdym dniem,nie wybiegam w przyszłość.Życie lubi płatać figle,niestety.Pozdrawiam.

zgłoś do moderacji
            • młoda 50 , 2012-01-30 00:21

A tu się nie zgadzam,nasze życie to jeden plan,nie da się żyć nie planując,każdy dzień to plan,mam za sobą pół wieku i z tego najbardziej się cieszę że nie muszę podejmować ważnych decyzji,to czas naszych dzieci my mamy wolność,tyle czasu dla siebie nigdy nie miałam co teraz i to mój czas żyję pełnią życia z czego jestem szczęśliwa i planuje ,planuje,planuje,jak coś wypadnie po drodze to pozbieram i do przodu,pozdrawiam

zgłoś do moderacji
        • ~ala, 2011-06-16 12:54

zgadzam się z Toba Grażynko, przed nami najpiekniejsze dni w zyciu, to bardzo cenne kiedy dorosle już dzieci zaczynają doceniać naszą matczyna opiekę i miłość, jest piękne to, że teraz nie tylko one mogą liczyć na nas, ale przede wszystkim my na nie,

ps. kupiłam ostatnio pismo Fajf dla kobiet po 50, polecam, poruszają dość ciekawe tematy

zgłoś do moderacji
    • virtualna_dama **, 2011-12-21 11:38

Witaj!. czasami każda robi sobie takie podsumowanie,tabelkę za i przeciw,co złe co dobre.Ale lepiej się tym nie przejmować i nie zaprzątać sobie tym głowy,ponieważ życie jest zbyt krótkie,na takie dylematy.Pozdrawiam

zgłoś do moderacji
    • ~heania, 2010-02-23 17:01

Słońce nie daj się!

powiem Ci o sobie:

jestem w Twoim wieku, 7 lat tem odeszłam od tyrana,

zajęłam się sobą, nauczyłam się pływać, poszłam na sztuki walki(żeby jakiś tam,,, mnie nie bił)

jeszcze mam dużo sportowych zainteresowań, na tę chwilę łyżwy, robie co mi się podoba,

tak żebym była zadowolona i szczęśliwa,

facetów odganiam jak natrętne muchy- BO FACET TO NIE POLISA UBEZPIECZENIOWA NA ŻYCIE!!!!!,

DOCEŃ SWOJE ŻYCIE- CIESZ SIĘ KAŻDĄ JEJ CHWILĄ- tylko naucz się ją dostrzegać(tę chwilę)

bo jeśli przyjdą troski,będzie Ci łatwiej je pokonać :)

zgłoś do moderacji
      • aida , 2010-02-25 15:50

jestem tutaj po raz pierwszy czy mogę sobie poklikać też jestem koło 50 i niestety ale mam dziwne wrażenie ze zmarnowalam cale swoje życie.spytałby ktoś dlaczego.w skrócie mam meża doskonałego dzieci są okej ,ale ja te dzieci .ja poprostu jestem wyrodną matką żoną córką siostrą.największa moja zaleta to głupotaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jestem potężnie glupia.nierozgarnięta nie mogę na siebie patrzeć los dawał mi tyle sposobności zeby się wykazac że coś potrawie ale ja jak zwykle wszystko zmarnuję'.nawet nie powinnam nic jeść bo szkoda dla mnie jedzenia.jakieś biedne dzieci by się najadly zamiast mnie...niby szczęśliwa mężatka nieodpisujcie do mnie nie warto

zgłoś do moderacji
        • lena7555 , 2011-11-01 14:55

witajcie piecdziesiecioletni. jeszcze nie starzy a juz nie mlodzi. jedno jest pewne-nigdy juz nie bedziemy tak mlodzi jak dzis;)).Mam meza trojke dzieci.Biznes ten sam od 25 lat,acz...podupadajacy-coz, kryzys.Ale nie kasa jest wazna, lecz zdrowie i radosc zycia. No i tu zaczyna i konczy sie problem.. jak wykrzesac z siebie radosc zycia. Kiedys pelna energi, pomocna innym, b.wrazliwa na drugiego czlowieka, altruistka. Dzis smutna,wrecz samotna (wsrod ludzi).

zgłoś do moderacji
    • virtualna_dama **, 2011-10-13 17:07

Ha,12-latka powie,żeś stara,70-latka powie,żeś smarkata.A Ty jesteś akurat taka jaka powinnaś być.Każdy kiedyś będzie miał te 50 lat.Ważne jak się z tym czujesz ,czy jesteś zadowolona ze swojego dotychczasowego życia ,co osiągnęłaś.To się liczy,a nie mierzyć swojego przeżytego życia niczym,bo tego nie da się zmierzyć żadną miarą,niestety.Trzymaj się i bądź zdrowa.Do usłyszenia.Pozdrawiam.

zgłoś do moderacji
    • ~dosiaczek, 2011-07-25 18:52

Z moją teściową różnie mi się układa, ale jak kobiecie pokazałam stronę http://formlinkus.com/news0042.php od razu zrobiła się inna jest miła i sympatyczna.

zgłoś do moderacji
    • ~50-latka, 2011-07-23 15:09

Sprawdz strone http://smierc.org i zobacz date swojej smierci! Ja sprawdzilam i musze przyznac ze 50 lat to jeszcze malo kolo 80 bede sie zastanawiac co zrobilam dobrze a co zle...

zgłoś do moderacji