muszę się zgodzić moją poprzedniczką. Jak najbardziej firma iFON jest godna polecenia....
Ja polecam firmę iFON (www.ifon.pl), która działa na rynku od samego początku istnienia voip w Polsce.
Firma działa w dogodnym systemie prepaid, nie ma żadnych abonamentów utrzymaniowych ani ukrytych kosztów, a środki wpłacane przez klienta nigdy nie przepadają.
do najważniejszych usług firmy należą połączenia głosowe voip, kodeki, połączenia faksowe, fax2email, połączenia wdzwaniane, bilingi online, nagrywanie połączeń, publiczny numer telefonu PSTN , automatyczna sekretarka, powiadamianie Jabber, to tylko niektóre z zalet iFON.
czy to VoIP jest tylko dla firm- czy w jakikolwiek sposób osoby prywatne mogą wykorzystać to do obniżenia swoich kosztów?
Witam,
jak najbardziej VoIP nie jest usługą skierowaną tylko do przedsiębiorstw. Dla firm AleKontakt posiada w swojej ofercie usługę Wirtualnej Centrali AleKontakt, czyli rozwiązania wykorzystującego zdobycze technologii internetowej, mające na celu utworzenie w przedsiębiorstwie centrali telefonicznej, jednakże sprawniejszej i mniej materiało- i powierzchniochłonnej niż normalne centrale.
A dodatkowo każda osoba posiadająca dostęp do internetu może skorzystać z telefonii VoIP oferowanej przez AleKontakt, żeby dzwonić po całym świecie najtaniej na rynku.
Pozdrawiam,
--------------------
Grzegorz,
Doradca on-line alekontakt.pl
www alekontakt.pl
rozmowy międzynarodowe w tym alekontakt są rzeczywiście najtańsze?
Jak duże powinno być biuro, ilu pracowników by opłacalne było założenie centrali?
Witam,
AleKontakt oferuje tanie połączenia na numery stacjonarne, komórkowe oraz numery międzynarodowe, bardzo konkurencyjne w stosunku do innych dostawców.
AleKontakt oferuje wirtualną centralę już małym przedsiębiorstwom.
Pozdrawiam,
-------------------------------------
Grzegorz,
www.alekontakt.pl
Witam,
jakość połączenie zależy przede wszystkim od jakości łącza internetowego.
w AleKontakt przyjmujemy, że jeżeli test wykaże: jitter poniżej 20 ms, stratę pakietów poniżej 10%, prędkość przesyłu minimum 64 kbps to, że łącze umożliwia wysokiej jakości połączenia przez AleKontakt.
Oprócz tego AleKontakt oferuje najwyższej klasy usługi, na Polskim rynku od 2002 roku.
Pozdrawiam,
--------------------
Grzegorz,
www alekontakt.pl
a czy istnieją jakieś ograniczenia co do dostawcy internetu/ operatora, które uniemozliwiają korzystanie z VoIP? np. czy w przykładowej tp można?
Witam,
do zastosowania wirtualnej centrali, bądź prywatnej usługi VoIP, wymagane jest posiadania stałego podłączenia do internetu o odpowiednich parametrach. Nie ma znaczenia kto jest dostawcą usług.
Pozdrawiam,
--------------------------------------
Grzegorz,
www.alekontakt.pl
Witajcie,
Jestem doradcą online alekontakt.pl. Pojawiłem się na tym forum ponieważ razem z alekontakt.pl realizuję kampanię informacyjno-doradczą dla wszystkich osób zainteresowanych usługami telekomunikacyjnymi.
Jeśli macie jakiekolwiek pytania z tym związane lub prowadzicie działalność gospodarczą i zastanawiacie się jak w prosty sposób zastosować najnowsze rozwiązania telekomunikacyjne, jednocześnie tnąc koszty, zapraszam do dyskusji w tym temacie.
Jestem do Waszej dyspozycji.
--------------------
Grzegorz,
www alekontakt.pl
Witam,
to przede wszystkim doświadczenie, rozwiązania techniczne i ceny.
VoxNet S.A. to polska firma działająca na krajowym rynku telekomunikacyjnym. Od 2002 roku świadczy usługi zintegrowanej telefonii przewodowej przy wykorzystaniu własnych, nowoczesnych technologii oraz infrastruktury technicznej wiodących operatorów krajowych i zagranicznych.
Obszar działania firmy VoxNet S.A. obejmuje całą Polskę, a doświadczona i wykwalifikowana kadra zapewnia wszystkim Klientom usługi najwyższej jakości.
Dzięki najnowszym technologiom i współpracy z najlepszymi kooperantami tworzymy dla Klientów nowe możliwości. Nasze produkty i usługi takie jak karty pre-paid TeleRabat, Max, Papuga, umożliwiają tanie połączenia międzymiastowe i międzynarodowe.
Nasza firma jako jedna z pierwszych na rynku wprowadziła usługę numeru dostępowego AleNumer, a pozostałe marki takie jak AleKontakt oraz MegaHost - znane są doskonale w branży szeroko pojętego rynku telekomunikacyjnego.
AleKontakt to marka, pod którą obok standardowych połączeń z wykorzystaniem telefonii internetowej (VoIP), kryje się szereg innych usług takich jak wirtualna centrala oraz faks, a także infolinie 800 i 801.
Nasze usługi pod marką AleKontakt z powodzeniem funkcjonują już w kilku tysiącach firm: Barlinek S.A., Skandynawskie Linie Lotnicze SAS, Port Lotniczy Pyrzowice, Mennica Polska, Telewizja Silesia, Wirtualna Polska oraz w instytucjach m.in. w fundacji Anny Dymnej „Mimo wszystko”.
Tradycyjne centrale telefoniczne wymagają zakupu bardzo drogiego sprzętu, a także jego instalacji, skomplikowanej konfiguracji oraz późniejszego serwisowania.
Rozwój technologii pozwolił na realizację funkcji centrali telefonicznej, która działa w oparciu o łącze internetowe, poprzez urządzenia umiejscowione u dostawcy usługi.
Klient bez zbędnych inwestycji uzyskuje dostęp do funkcji dotychczas zarezerwowanych tylko dla największych firm.
Pozdrawiam,
--------------------
Grzegorz,
www alekontakt.pl
jak na mój gust. jesli coś obsługuje lotnisko i się sprawdza tam to w każdym biurze sie spisze...
dobra jest sieć CEKONET, którą tworzy firma Cetekom, mój znajomy korzystał z usług tego operatora i chwalił sobie jakość, wszystko działa jak należy