Kategorie: Komputery, IT, mobile / Komputery i Internet
Forum: Komputery i Internet (6379 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-03-14 16:18

Temat: Dobry antywirus? (18 postów)
autor: ~rammstein
~rammstein
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
  zaproś do znajomych
 obserwuj profil
 zobacz wizytówkę
2010-04-04 20:30 Temat: (18 postów)

Dobry antywirus?

Temat jaki mało:) Jakie są wasze spostrzeżenia na temat programów antywirusowych i ich skuteczności. Darmówki czy płatne? To chyba odwieczne pytanie:)Kto ma jakieś doświadczenie niech się wypowie!

odpowiedz
Sortuj według:
  • ~rammstein, 2010-04-04 20:30
    Dobry antywirus?

Temat jaki mało:) Jakie są wasze spostrzeżenia na temat programów antywirusowych i ich skuteczności. Darmówki czy płatne? To chyba odwieczne pytanie:)Kto ma jakieś doświadczenie niech się wypowie!

zgłoś do moderacji
    • ~poinformowany, 2010-04-05 22:01
      Odp.: Dobry antywirus?

Korzystalem z wielu antywirusow. Darmowe odradzam - lepiej zainwestowac w markowy antywirus, teraz to nie jest droga impreza. Powiedzialbym, ze tania. Kiedys mialem Eseta - skutecznosc rewelacja, ale troche mi kompa mulil. Avast moim zdanim slaby. Panda nie powala. kaspesky jest ok - zalezy od sprzetu. Teraz mam Nortona Internet Security 2010 i jestem bardzo zadowolony. Jest szybki i skuteczny, a to chyba najwazniejsze.

zgłoś do moderacji
      • Wipos , 2011-04-25 22:32

to prawda skuteczność darmowych wersji nie jest imponująca dlatego warto zainwestować w komercyjne programy antywirusowe, które dzięki swoim innowacyjnym rozwiązaniom (np. u Pandy skanowanie w 'chmurze') znacznie przyspieszają działanie programów i nie zamulają kompów.

zgłoś do moderacji
        • meserszmitt9 *, 2011-04-26 00:40

dokładnie niektóre darmowe programy tylko spowalniają nasz komputer, a ochrona jest praktycznie żadna dlatego zdecydowałem się na zakup Internet Security 2011 (od wspomnianej Pandy) i nie mam na co narzekać

zgłoś do moderacji
          • Wipos , 2011-04-27 20:36

...w szczególności darmowe programy są dziurawe i nie radzą sobie z nowymi zagrożeniami.dlatego zakup nawet najtańszego oprogramowania komercyjnego jest o niebo lepszym rozwiązaniem (najtańsza jest Panda, Norto kosztuje nieco więcej natomiast najwięcej trzeba zapłacić za Kasperskiego)

zgłoś do moderacji
            • meserszmitt9 *, 2011-04-27 21:23

Panda mimo najniższej ceny oferuje bardzo dobrą ochronę więc jest najbardziej racjonalnym wyborem, a co do darmowych programów to niektóre wyświetlają komunikaty o zagrożeniu tylko po to by skłonić użytkownika do zakupu pełnej wersji

zgłoś do moderacji
              • ~skanerski, 2011-04-30 01:18

Jeśli ktoś rzadko spotyka wirusy na swojej drodze to można śmiało używać skanery antywirusowe online http://www.yousoft.pl/skanery-antywirusowe-online/ <- tutaj dostępny jest spory zbiór darmowych skanerów antywirusowych online

zgłoś do moderacji
    • ~Android, 2010-04-11 11:51

Nie ma chyba jednego najlepszego na świecie programu antywirusowego, ale jest czołówka której nie musisz sie obawiac - przetestowalem je wzystkie. Moja prywatna lista na dzis to z komercyjnych:

1. Norton Internet Security

2. Kaspersky Internet Security

3. GData

z darmowych

AVG

Darmowe moim zdaniem nie sa tak dobre jak to powyzej, ale dla osob z umiarkowanym budżetem - lepiej taki niż pirat..

zgłoś do moderacji
    • ~tomek, 2010-04-08 22:36

Tez mam Nortona i jest ok

zgłoś do moderacji
    • ~Nicklodeon, 2010-04-08 00:12

Przetestowalem kilka programow i mysle ze wiekszosc programow z czolowki prezentuje podobny wysoki dosc poziom. Testyowalem nod32 - ok, kaspersky ok, norton - rewelka, panda - znosnie, gdata ok, avast free tak sobie, AVG Free - tak sobie. Decyduja niuanse jak np przyzwyczajenie.. Na dzis uzywam Nortona, bo najbardziej przypadł mi do gustu. Na pewno warto zainwestować w program Internet Security, bo sam antywirus to dzis za malo..

zgłoś do moderacji