|
~rammstein
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |

Temat jaki mało:) Jakie są wasze spostrzeżenia na temat programów antywirusowych i ich skuteczności. Darmówki czy płatne? To chyba odwieczne pytanie:)Kto ma jakieś doświadczenie niech się wypowie!
Korzystalem z wielu antywirusow. Darmowe odradzam - lepiej zainwestowac w markowy antywirus, teraz to nie jest droga impreza. Powiedzialbym, ze tania. Kiedys mialem Eseta - skutecznosc rewelacja, ale troche mi kompa mulil. Avast moim zdanim slaby. Panda nie powala. kaspesky jest ok - zalezy od sprzetu. Teraz mam Nortona Internet Security 2010 i jestem bardzo zadowolony. Jest szybki i skuteczny, a to chyba najwazniejsze.
to prawda skuteczność darmowych wersji nie jest imponująca dlatego warto zainwestować w komercyjne programy antywirusowe, które dzięki swoim innowacyjnym rozwiązaniom (np. u Pandy skanowanie w 'chmurze') znacznie przyspieszają działanie programów i nie zamulają kompów.
,
2011-04-26 00:40 dokładnie niektóre darmowe programy tylko spowalniają nasz komputer, a ochrona jest praktycznie żadna dlatego zdecydowałem się na zakup Internet Security 2011 (od wspomnianej Pandy) i nie mam na co narzekać
...w szczególności darmowe programy są dziurawe i nie radzą sobie z nowymi zagrożeniami.dlatego zakup nawet najtańszego oprogramowania komercyjnego jest o niebo lepszym rozwiązaniem (najtańsza jest Panda, Norto kosztuje nieco więcej natomiast najwięcej trzeba zapłacić za Kasperskiego)
,
2011-04-27 21:23 Panda mimo najniższej ceny oferuje bardzo dobrą ochronę więc jest najbardziej racjonalnym wyborem, a co do darmowych programów to niektóre wyświetlają komunikaty o zagrożeniu tylko po to by skłonić użytkownika do zakupu pełnej wersji
Jeśli ktoś rzadko spotyka wirusy na swojej drodze to można śmiało używać skanery antywirusowe online http://www.yousoft.pl/skanery-antywirusowe-online/ <- tutaj dostępny jest spory zbiór darmowych skanerów antywirusowych online
niestety wirusy można spotkać wszędzie i nawet o tym nie wiedząc. dlatego uważam że lepiej mieć AV na stałe. zaproponowana Panda nie jest droga jednak jest bardzo skuteczna.
,
2011-05-04 13:13 tak ten AV od Pandy należy do tańszych programów na naszym rynku, ale jak na taka cenę djaę bardzo dobrą ochronę i % wykrywania nierozponanych zagrożeń na poziomie 70-60 %
podobne wyniki osiągną F-Secure ale tan jest droższy i niestety nie posiada technologii skanowania poza zasobami sytemu (czyli tzw .chmury)
,
2011-05-10 00:05 cena napewno jest istotnym czynnikiem, ale wspomniana technologia "chmury" również ma wiele plusów i jest chyba lepsza niż tradycyjne rozwiązania w AV
najważniejsza jest tzw. opłacalność czyli stosunek jakości do ceny a Panda w związku z posiadaniem tej technologii i przy najniższej cenie na rynku ten współczynnika ma najlepszy.
,
2011-05-16 22:20 biorąc pod uwagę taki aspekt Panda to rzeczywiście chyba najkorzystniejszy wybór
zdecydowanie Panda jest jednym z najlepszych AV potwierdzają to wyniki testów http://www.av-test.org/reports/2011q1/avtest_report_panda_110955.pdf
,
2011-05-25 20:45 to już kolejny raz Panda uzyskuje tak wysokie oceny
Nie ma chyba jednego najlepszego na świecie programu antywirusowego, ale jest czołówka której nie musisz sie obawiac - przetestowalem je wzystkie. Moja prywatna lista na dzis to z komercyjnych:
1. Norton Internet Security
2. Kaspersky Internet Security
3. GData
z darmowych
AVG
Darmowe moim zdaniem nie sa tak dobre jak to powyzej, ale dla osob z umiarkowanym budżetem - lepiej taki niż pirat..
Przetestowalem kilka programow i mysle ze wiekszosc programow z czolowki prezentuje podobny wysoki dosc poziom. Testyowalem nod32 - ok, kaspersky ok, norton - rewelka, panda - znosnie, gdata ok, avast free tak sobie, AVG Free - tak sobie. Decyduja niuanse jak np przyzwyczajenie.. Na dzis uzywam Nortona, bo najbardziej przypadł mi do gustu. Na pewno warto zainwestować w program Internet Security, bo sam antywirus to dzis za malo..