|
~qba
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |

Jak to w koncu bedzie z vectra? Pisza, ze wchodza do stolicy i maja miec lacza do 24Mbit, a poki co nawet nie widzialem cennika. Czy ktos wie kiedy beda znane szczegoly?
24Mbit? Wow! Ciekawe ile taki luksus będzie kosztował, ale jak się podzieli na kilka kompów w domu i kilka płacących osób, to może być niezłe wyjście.
Vectra oszukuje ich przedstawiciel obiecuje rozwiązanie umowy z aster bez żadnych konsekwencji finansowych. Po czym dostajemy kary umowne, a w siedzibie vectry nikt nawet nie jest zdziwiony że ich przedstawiciel oszukuje
Autoryzowany przedstawiciel Vectra S.A.
zamówienia i pytania pod numerem telefonu, obsługuję całą Warszawę.
J.Kisiel
721 002 589
Mam usługę Vectry (internet i tv) w Warszawie od grudnia zeszłego roku. Ludzie - to jest totalna porażka - minimum raz w miesiącu awaria, a zdarzają się tygodniowe przerwy w dostawie sygnału, szczególnie internetu. To naciąganie ludzi na pieniądze. Po którejś kolejnej awarii zagotowałem się i wysmarowałem pismo do firmy, w którym napisałem, że taki poziom świadczenia usług traktuję jako wypowiedzenie umowy i że się na to zgadzam. Głupia laska, która nie zrozumiała pisma, w odpowiedzi, napisała, że tu mi mogą zwrócić 3,70 tam 4,58 i jeszcze wiele jakichś tam miedziaków i że jak chcę zerwać z firmą umowę to muszę zapłacić coś powyżej 1000,- pln. Ludzie nie dajcie się nabierać na Vectrę, bo to naciąganie na kasę a poziom świadczenie usług poniżej krytyki. Bardzo, bardzo, bardzo żałuję że zrezygnowałem z UPC
,
2011-06-30 09:36 Siemka... to link do stronki ktora umozliwia ci robienie zakupów naprawde warto zajrzeć... http://www.sensido.pl/?CJYPXL wejdz i zarejestruj sie ;) miłego dnia... Domi ;) Polecam!
Już są bo od 18 sierpnia tak było napisane w publikacjach na ten temat, co do łącza 24/24 nie ma jeszcze żadnych informacji też jestem ciekaw w jakiej cenie będzie...
trzeba czekać, to raptem 5 dni od wejścia. spokojnie, rozkręca się. ja jestem ciekaw jak z zasięgiem u nich
A skąd znacie Vectre? To jakaś duża firma, działa w innych miastach? Mi niedługo, dzięki Bogu (!), kończy się umowa z TP i koniecznie muszę wybrać nowego dostawcę netu! A 24mb/s by mi całkiem odpowiadały, gdyby jeszcze były do tego w rozsądnej cenie.
Znana firma w całej Polsce prawie, która stopniowo rozszerza swoją działalność i doszła do wawy. Tej granicznej prędkości to bym się spodziewał wieczorami, bo żaden Polski operator w dzień takiego łącza jeszcze nie puścił, ale może Vectra będzie pierwsza:)
24MB to ty mini kafejkę w domu sobie możesz zrobić. Ale rzeczywiście jeżeli by zaproponowali coś takiego to podejrzewam, że dużo osób,czy też małych firm prywatnych by skorzystało.
@kiziol gratuluje wygasającej umowy
Gdyby zaoferowali net 24mb to bym na to poszedl gdyby cena bylo w granicach zdrowego rozsadku i tak w wiekszosci rankingow polska jest dosc nisko jesli chdozi o predkosc, bo niestety nasza infrastruktura jest nieco przestarzala i nikt nie wylozy pieniedzy na nowe okablowanie z tego co mi wiadomo to nawet w warszawie nie leza swiatlowody, bo jest to za droga inwestycja przy tak[sarkazm] "malym" [/sarkazm]rynku.
Ale dobrze bedzie dopiero pewnie w styczniu gdy zacznie sie boj o klienta, zamiast ukladu Aster-UPC. Modlmy sie o to by Vectra zyskala duzo klientow juz na poczatku. W koncu ich oferta nie jest gorsza od innych operatorow.
No to moja opinia....
Więc ogólnie jestem abonentem Vectry od ok. 2,5 miesiąca. W tym czasie miałem 5 awarii. Nikt nic nie wie, cały czas jestem przesyłany do innego "dedykowanego konsultanta". Do tej port wszystko jakoś łatali, ale dla mnie, pracującego online nawet pół dnia bez netu to mała katastrofa odbijająca się na mojej kieszeni i rzetelności świadczonych przeze mnie usług.
Dzisiaj doszło do tego, że w czasie omawiania mojego pakietu - konsultant wprowadził mnie w błąd. Bardzo wyraźnie zaznaczyłem, że potrzebuję podłączenia 3-4 komputerów (obojętnie czy przewodowo czy nie). Dzisiaj w momencie prób podłączenia trzeciego - okazało się, że mój modem jest skonfigurowany na 2, a za kolejne IP muszę płacić. Niby pierdoła, bo to jakieś 5 złotych miesięcznie, i nie w tym rzecz zupełnie, ale w tym, że muszę udać się do salonu i podpisać dodatkową umowę. Dla mnie to po prostu wprowadzenie w błąd.
Ostatnio (czyli jakiś tydzień temu, to nie żart, co chwila wychodzi "coś") - straciłem ok. 70 minut na telefonie, żeby w końcu dostac się do osoby, która jest mi w stanie pomóc. Szkoda, że musiałem dzwonić do zarządu firmy (telefon znajdzcie sobie w necie jeszcze przed podpisaniem umowy, bo się przyda - wystarczy ichniejszy KRS znaleźć, to spółka z o.o.). Ostatnio pierdoła była równie wielka: podając mi klucz ktoś zrobił błąd, nikt na infolinii "technicznej" (nie bez powodu w cudzysłowiu) nie wpadł na pomysł, żeby go zmienić, co rozwiązywałoby problem. Czekałem 2 dni od zgłoszenia na pojawienie się pana, który ogólnie wyśmiał infolinię, i jednym telefonem poprosił o zmianę klucza. Problem do rozwiązania w 5 minut.
W ciągu ostatnich lat to mój trzeci dostawca netu ze względu na przeprowadzki. Wierzcie mi, w mojej ocenie Aster na 4+, TPSA na 3+, Vectra na 1+ (plus za TVHD, właściwie bez zarzutu, nie licząc licznych przerw po kilka minut gdzie nagle nie ma jakiegoś programu albo głosu, ale to naprawdę pierdoła do której czepiać się nie można).
Niestety nie opłaca mi się zerwać umowy (bo koszty za duże), ale za 9 i pół miesiąca "przesiadam" się na cokolwiek innego. A w ramach protestu NIE dokupię za 5 złotych dodatkowego IP tylko zakupię net mobilny u operatora komórkowego - jestem w trakcie sprawdzania ofert (dobre rady mile widziane). Na taki "głupawy" (na zasadzie na złość babci odmrożę sobie uszy) protest mnie stać. Nie chcę mieć absolutnie nic do czynienia z "przedstawicielami" Vectry, ani telefonicznie ani, tym bardziej, osobiście.
Tyle w ramach ostudzenia zapałów tych, którzy jeszcze nie podpisali umowy. A tym, którzy umowę już mają - życzę braku kontaktów z "call center" i szybjiego netu :]
Qqryq
Gdy ja użytkowałem vectrę problemów nie było żadnych, kupiłem swój router (do rozdzielenia), modem od vectry standardowy i problemów nie miałem, cena 130 pln przy internecie 16 mb /s i telewizji (max pakiet z hbo, itd - wszystko), drugi dekoder na inny tv (zloty pakiet, bez hbo).
Ostatnio jednak zaczęły się problemy, dzwoniąc do vectry dowiedziałem się dlaczego:
"przez rybnik i żory budują autostradę, przez ten rejon biegnie jeden z naszych głównych kabli. Mimo ostrzeżeń, widocznej lokalizacji cały czas jest uszkadzany przez robotników.
Prace techniczne były zawsze w nocy, zazwyczaj od 0:00, czasami od 22:00.
Na 365 dni było ok. 10 awarii, co nam daje zaokrąglijmy do poszczególnych przypadków 1 awarię raz w miesiącu i to z winy zewnętrznej, gdy postawili asfalt autostrady A1 PROBLEMY ograniczają się do raz na 3 MIESIĄCE (na średnio godzinkę).
Zdajemy sobie sprawę z tego, że pojawiają się problemy techniczne, szczególnie tam, gdzie sieć nie jest zmodernizowana ale biorąc pod uwagę skalę działania Vectry, nie sposób ich uniknąć. Chcę zaznaczyć, że reagujemy na każde niedogodności, które spotykają naszych Abonentów i robimy wszystko co w naszej mocy żeby je szybko wyeliminować.
W kwestii wsparcia technicznego - jesteśmy jednym z największych operatorów w Polsce i zdajemy sobie sprawę, że tak duża liczba Abonentów wymaga sprawnej i wzorowej obsługi. Cały czas inwestujemy w rozwój wsparcia technicznego, jak również naszego telefonicznego Centrum Obsługi Klienta, żeby kontakt był lepszy, a usterki usuwane sprawniej.
Zapraszam na nowe forum Vectra www.vectra-forum.pl
zapraszam na mail m.chylinski@vectra.pl Pozdrawiam
Witam,
jeżeli chcecie się dowiedzieć więcej na temat usług vectry i obowiązujących promocji możecie pisać na adres e-mail "i.kaminski@vectra.pl". w razie możliwości będę odpisywał
pozdrawiam
vecta nie rowna sie upc, vectra dopiero co wchodzi na rynek i maja duzo nizsze ceny od konkurencji ale co za tym idzie oszczedzasz moze 10 zl ale czesto maja problemy z przesylem danych, (czesto brak polaczenia, badz duzo wolniejszy jak obiecywali) chcesz oszczedzic i marnowac czas na telefony do serwisu wez vectre, chcesz miec dobry internet w pewnej firmie wez upc i nie bedziesz mial problemu za pare groszy wiecej badz nawet podobnie-maja ciekawe oferty poza cennikiem ale tu musisz skontaktowac sie najlepiej z doradca z twojego regionu np.z jakiejs ulotki
co do tego by wziac upc to bym chyba troszeczke polemizował, tak sie sklada ze mam upc i place za cos czego nie mam. teoretycznie net 30mb/s praktycznie max 10mb/s....tak wiec nie wiem czy sa lepsi od vecry , osobiscie mam znajomych którzy z niej korzystaja i są bardzo zadowoleni...