Kategorie: Komputery, IT, mobile / Komputery i Internet
Forum: Komputery i Internet (6379 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-03-14 16:18

Temat: placenie w sieci przez paysafecard (88 postów)
autor: carmenn75
Liczba wpisów:
39
*
Na forum od: 2010-03-25
  zobacz wizytówkę
2011-01-21 16:04

Odp.: placenie w sieci przez paysafecard

No przeciez kazdy kto dostaje newslettera, to o tym wiedzial.. Gdzie jeszcze mogliby o tym informowac?? Moze faktycznie bedzie jeszcze cos na wielkanoc, to wtedy sproboj

odpowiedz
Sortuj według:
  • carmenn75 *, 2009-10-09 22:45
    placenie w sieci przez paysafecard

jak w temacie

te karty to jakas nowosc w polsce czy jak, wczesniej tego nie bylo, bardzo ciezko to kupic w miescie,

tzn ze sa tylko dla elit!?

pobieraja odemnie jaka prowizje, czy place 100zl i mam 100zl?

zna to ktos? chciala bym dziecku kupic bo gra w jakas gre online, prosze o opinie

zgłoś do moderacji
    • lekkozakrecona *, 2010-03-27 10:47

Ja korzystam z paysafecard od niedawna, ale wiem że są już dostępne w Polsce od dobrych paru miesięcy. Skąd pomysl ze sa dla elit? Sama korzystam z paysafecard do placenia w sieci za zakupy, a raczej nie należe do wyższych sfer;-) Wcześniej korzystałam do płacenia z karty bankomatowej, ale obawialam się podawania danych w sieci, a tak przy paysafecard wystarczy sam kod z karty. Jeśli chodzi o jej dostępnosc, to też nie mam z tym problemu, zazwyczaj korzystam z lokalizatora ze strony internetowej, a i jeszcze jedno a propos tej „prowizji“: z tego co wiem to masz 100 % do dyspozycji

zgłoś do moderacji
      • ~Juchaaa, 2010-03-29 10:42

Jakiego lokalizatora? Mozna tym placic na allego i ebayu, a co z innymi sklepami, np. butyk.pl?

sa jakies sklepy wyszczegolnione, gdzie mozna tym placic, ktore ta akceptuja?

zgłoś do moderacji
        • lekkozakrecona *, 2010-04-01 09:14

Na stronie paysafecard masz taki lokalizator, z pomocą ktȯrego możesz sobie znaleść, gdzie w twoim pobliżu, można kupić paysafecard. A jakby sprzedawca, nie wiedział, że wogȯle coś takiego ma, to weź sobie najlepiej wydrukuj wzȯr kuponu z kodem, to będzie Ci łatwiej. A co to tego, gdzie można dokladanie nią placić: Paysafecard sluży przedewszystkim do płacenia za gry internetowe, społecznościowe ( cos takiego jak Farmwille na Facebooku). Jeśli Ci chodzi o takie konkretne zakupy, to z tego co wiem paysafecard jest akceptowana na amazon.com

zgłoś do moderacji
    • ~virtualna_dama, 2011-01-18 11:40

Brzmi oczywiście bardzo zachęcająco, ale w sumie to powinna psc o tym wszędzie głosić, żeby było wiadomo, że coś takiego jest...no bo co mi to da, że był taki konkurs, jak się za późno o nim dowiedziałam....szkoda, bo w sumie przydałoby mi się pare złotych, żeby sobie pograć czy poskypować :-)...ale może się uda na Wielkanoc???

zgłoś do moderacji
    • ~aNDY, 2010-12-20 16:36

witam. chciałbym sie dowiedzieć jakbym mógł odblokować swoja kartę paysafecard ponieważ została zablokowana po paru moich błędach. teraz ich infolinia nie odbiera a na email nie odpowiadaja o co chodzi? mógłby mi ktoś pomóc? wielkie dzięki jak będzie jakaś odpowiedz

zgłoś do moderacji
      • ~Viva_Espana, 2010-12-22 22:12

Hmmmm, no to masz faktycznie problem...

Probowales drugi, trzeci traz do niech dzwonic, bo ja nie mialam nigdy problemu - to znaczy raz jak potrzebowalam porady - jak probowalam sie dodzwonic na infolinie paysafecard. Mysle jednak ze wkrotce powinien sie ktos odezwac droga elektroniczna. Moze ta zwloka zwiazana jest z okresem swiatecznym... Ehhh, nie wiem, wsyzstko mozliwe.

W kazdym badz razie wydaje mi sie ze jest to jedyna mozliwosc na odblokowanie karty.... Nie sadze zeby mieli stworzony jakis ogolnodostepny portal-system, ktory takie sprawy automatycznie zalatwia. Bo w koncu paysafecard jest anonimowe, i nie jest przypisane do nazwiska... Hmmm

Odezwij sie prosze, jak juz zalatwisz te sprawe. Sama jestem ciekawa - jak pewnie kilku innych forumowiczow - jak nalezy postepowac w takiej sytuacji. Pozdrawiam i powodzenia w odblokowywaniu Twojej karty paysafecard!!!! ;) :D

zgłoś do moderacji
    • ~Viva_Espana, 2010-11-30 23:00

Ciekawe jaka akcje szykuje dla nas paysafecard na okres swiateczny. Rok temu byla na pewno jakas fajna akcja promocyjna w paysafecard. Nie moge sobie dokladnie przypomniec co to bylo, ale wiem ze wowczas platnosc paysafecard oplacala sie jeszcze bardziej niz zwykle. A przeciez juz teraz jest to bardzo dobry srodek platniczy, ktory jak widze w moim otoczeniu zyskuje co raz to wiecej zwolennikow.

Ostatnio chociazby bylam w odwiedziny u rodziny w Polsce i slyszalam jak moj kuzyn rozmawial z kolega przez telefon i zadal pytanie: "Ej, masz juz paysafe". Jak nie trudno sie domyslic, na pewno wykorzystuje on paysafecard do placenia za gry internetowe, co tez bylo dla mnie po czesci odpowiedzia na ostatnio postawione przeze mnie pytanie. Oj ta mlodziez, stale krok do przodu hehehehe :D Ale to przeciez dobrze, trzeba byc przedsiebiorczym :D

zgłoś do moderacji
    • lekkozakrecona *, 2010-10-11 09:31

Jeszcze nie zaczelam w to grac, wiec dokladnie powiedziec nie moge, na czym ona polega, myslalam ze na forum dowiem sie czegos blizej na jej temat, a co do twojego drugiego pytania- owszem, paysafe mozesz wykorzystac do placenia w tej grze, zreszta nie tylko w tej, w sumie w ten sposob wlasnie sie o niej dowiedzialam

zgłoś do moderacji
    • ~Viva_Espana, 2010-10-09 23:01

O co chodzi w tej grze??? Ostatnio mnie nieco ciagnie pograc, ale jestem "lewa" w tym temacie. Rozumiem, ze wlasnie paysafecard wykorzystujecie do placenia za gierki internetowe??? Pozdrowki :***

zgłoś do moderacji
    • lekkozakrecona *, 2010-09-29 12:12

Z wrzesniowego newslettera, ale na stronie tez jest info o tym, moze bardziej pokojarzysz pod nazwa "Assault on Balaurea“

zgłoś do moderacji
    • ~Viva_Espana, 2010-07-29 13:25

Jesli 2 lata jest paysafecard w Polsce, to tutaj, tzn. w Hiszpanii jest na pewno dluzej, bo ja jestem juz od 2004 roku, a wiec 6 lat w Madrycie, a slyszalam o niej na pewno z jakies 4-5 lat temu. Historii paysafecard w Hiszapnii i innych europejskich krajach jednak nie studiowalam, dlatego tez nie sluze dokladniejszymi datami hehe ;-)

Znowu tak nie ma czego zazdroscic, chociaz jednym z powodow mojego wyjazdu do Hiszpanii byl wlasnie tutejszy klimat i temperatury. Nienawidzilam zwlaszcza polskich jesieni :D Chociaz wiele osob i tak powie piekna polska zlota jesien. Moze i piekna, ale zimna i deszczowa... :P Milego dnia zycze drogie kolezanki-forumowiczki!!! :***

zgłoś do moderacji
      • lekkozakrecona *, 2010-08-03 12:35

Tak myślałam, że paysafecard w innych krajach zachodnich była już wcześniej dostępna, przypuszczam, że ma to związek z tym, że w Polsce, bum na gry internetowe zaczął się też troche pȯzniej, i nie było takiej potrzeby, jak to się mȯwi popyt ksztaltuje rynek, i całe szczęście, bo im więcej jest możliwości, tym bardziej są one konkurencyje, choć z tego co mi wiadomo, to pȯki co psc jest narazie jedyną kartą prepaidową do płacenia w necie

zgłoś do moderacji
        • ~virtualna_dama, 2010-08-03 20:34

no zgadza się, ale to wcale nie musi znaczyć nic negatywnego....bo przecież ważne jest, że teraz istnieje u nas ta możliwość płacenia, w końcu i u nas jest teraz mnóstwo freaków komputerowych...a co do tej można by powiedzieć "bezkonkurencyjnej" karty, to też mi sie wydaje, że na razie nic nie jest w stanie jej przebić, chociaż trzeba powiedzieć, że dużo graczy jednak decyduje sie na korzystanie z Paypal czy też płaci za pomocą smsa, ale myśle, że to tylko dlatego, że jeszcze nie znają paysafecard :-)

zgłoś do moderacji
          • lekkozakrecona *, 2010-08-28 10:24

Nie wiem, czy nie znają, może wolą poprostu inaczej, każdy towar ma swojego kupca, ale nie o tym chcialam pisać: od niedawna można sobie zścignąć aplikacje na telefon, umożliwiającą korzystanie z lokalizatora poza domem, może i jest to rzeczywiście fajny pomysł, ale nie wiem, jak to zainstalować, ma już ktoś z tym jakieś doświadczenia?

zgłoś do moderacji