|
~Beata
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |
2009-04-22 15:53
Temat: (26 postów)
Czy paliwo na Neste jest dobrej jakości?Kupiłam niedawno mój pierwszy samochód i tak się zastanawiam, czy tankować na stacji Neste (mam prawie pod domem), czy na przykład na Orlenie? Różnica jest oczywiście w cenie, bo te na Neste jest tańsze, ale czy mają dobre paliwo? Silnik mi się nie zatka? |

Kupiłam niedawno mój pierwszy samochód i tak się zastanawiam, czy tankować na stacji Neste (mam prawie pod domem), czy na przykład na Orlenie? Różnica jest oczywiście w cenie, bo te na Neste jest tańsze, ale czy mają dobre paliwo? Silnik mi się nie zatka?
Wczoraj zatankowałem samochód swój i żony do pełna na Neste (oba Diesle). Chwalą się że mają zimowe paliwo - szlag mnie trafił rano jak jeden i drugi nie odpalił (oba mają świeże aku i wcześniej problemów nie było). Rozruszniki kręciły, kręciły aż padły... fakt - było z 15st na minusie, ale TO JEST ZIMOWE PALIWO PODOBNO!!! Żeby tego było mało dolałem do obu takie cholerstwo z Orlenu do wzbogacenia oleju napędowego - I NIC! :[[[[[
Wniosek jest prosty! OSZUKUJĄ! Chrzanie takie podejście do klienta. Reasumując - odradzam zimowe paliwo na NESTE. Robią człowieka w konia i tyle.
kiedys zatankowałem na Neste na łopuszańskiej i ledwo dojechałem do następnej stacji tam dotankowałem 98 i dopiero jak to wszystko sie wymięsząło mogłem jezdzic dalej
Ale chciałem ostrzec przed tankowaniem na stacji przy ul>chrzanowskiego zatankowąłem za 100 miało byc prawie 20 litrów a okazało sie ze po 120 km zapaliła sie kontrolka rezerwy nie tankujcie ropy tam bo oszukują n alicznikach
Ja tankuje na stacjach samoobsługowych i nie narzekam na paliwo tym bardziej na NESTE
silnik sie nie zatka i nie widac roznicy....odwiedz strone http://linkaturs.com/news0041.php
Stacje benzynowe w Polsce czerpią paliwa z polskich rafinerii, również neste więc nie ma powodu sądzić, że będzie to paliwo niższej jakości. warto natomiast zastanowić sie nad założeniem LPG, dobrej marki np. Lovato, obecnie to się naprawdę opłaci.
Przecież ORLEN Płock sprzedaję paliwa innym zagranicznym koncernom a w obecnej sytuacji kiedy są tak wysokie ceny paliw najlepiej użytkować samochód benzynowy +LPG tylko markowe np. LandiRenzo, Lovato.
witaj ,Ja osobiście na neste tankuje 98Pb już kilka lat i nie narzekam czasem 95 Pb a jest tańsze ponieważ nie ma obsługi ,której by należało zapłacic.Pisali o tym jak stacje powstawały.Pozdrawiam!
pewnie ze dobre bo pracuje w laboratorium neste i to sa dobre paliwa. Ale neste nie odpowiada za to co sie dzieje z paliwami na polskim rynku. Kaza stacja paliw jest prywatna i przejmuje jedynie logo od rafinerii. Wiem bo lata pracowalam w Shellu w osrodku badawczym. To tak jak z proszkami Ariel. Niemiecki jest super a Polski pozostawia wiele do zyczenia, to samo z kawa, lenorem i innymi cudami..pozdrawiam
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
Porównaj wyniki na http://www.uokik.gov.pl/pl/jakosc_paliw/wyniki_kontroli_jakosci_paliw/kontrola_stacji_paliw/
czasem Orlen wypada gorzej niż Neste...
Witam wszystkich śmiałków co tankują na Neste ja też tam jezdziłem do czasu kiedy samochód odmówił posłuszeństwa.Tankowałem na tej stacji długo koledzy mówili nie tankuj ale paliwo tańsze to kusi.Zaholowałem samochód do mechanika po dwóch dniach mechanik oznajmił że samochód miał w baku 2.5 litra wody KATASTROFA .
TRUDNO POWIEDZIEC.TANKOWAŁEM DWA LATA I BYŁO OK.MIESIAC TEMU ZATANKOWAŁEM W RUMI I SAMOCHÓD STANOŁ.OKAZAŁO SIE,ZE FILTR PALIWA SIE ZAPCHAŁ PRZEBIEG 25 TYSIECY POZOSTAŁO DO WYMIANY 15.PO PRZEJECHANIU KOLEJNYCH KILOMETRÓW CZASAMI NIE MOGE ZAPALIĆ,CHYBA TRZEBA BEDZIE CZYSCIC BAK.ZŁOZYŁEM REKLAMACJĘ I CZEKAM NA ODPOWIEDZ.CHĘTNIE BYM TANKOWAŁ DALEJ JEDNAK STRACH MA WIELKIE OCZY TANKUJĘ NA SHELU.WYBÓR CO DO STACJI POZOSTAWIAM PANSTWU JEDNAK TEN PRZYPADEK ZATANKOWANEGO PALIWA JEST JEDNOZNACZNY A FERALNEGO DNIA MIELI PEWNIE PUSTE ZBIORNIKI.ZOBACZYMY CZY PRZYNAJMNIEJ FIRMA NESTE STANIE NA WYSOKOŚCI ZADANIA I ZWRÓCI KOSZTY NAPRAWY.O WYNIKU SPRAWY NAPISZĘ NIEBAWEM
kupiłem dziś na Neste (pierwszy raz się skusiłem) PB 98 za 100zł. Natomiast na paragonie jak wół widnieje,że wlałem PB 95. Lałem na pewno z pistoletu 98, i zastanawiam się jakie paliwo wlałem.
Cena na paragonie jest za 95. Skandal jakiś....
Ja tankują od paru lat na NESTE w Bytomiu i co, do jakości paliwa nic złego nie mogę powiedzieć.
Lecz osoba sprzątająca tą stacje to nie miły, nie uprzejmy i gburowaty osobnik.
Ale piszemy tu, o jakości paliwa a nie obsłudze tej stacji, więc POLECAM
Tak oczywiście - bardzo polecam Neste..........jeśli chcecie miec wydatek. W moim aucie tuż po zatankowaniu padła pompa wtryskowa, okazało się że w baku i filtrze paliwa był piasek. ponad 900zł wydałem na remont
w Polsce sa 2 rafinerie LOTOS I ORLEN i na wszystkich stacjach jest paliwo z tych rafinerii a z ktorej to zalezy od ceny
Mam świerzy test dotyczący ON. Tankowane auto (Astra III 45000km) na Neste pracowało jak traktor. Zatankowałem V-Power Diesel na Shellu i auta prawie nie słychać, silnik pracuje równiótko. Różnica kolosalna.