|
~timo
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |

Kupiłam niedawno mój pierwszy samochód i tak się zastanawiam, czy tankować na stacji Neste (mam prawie pod domem), czy na przykład na Orlenie? Różnica jest oczywiście w cenie, bo te na Neste jest tańsze, ale czy mają dobre paliwo? Silnik mi się nie zatka?
w Polsce sa 2 rafinerie LOTOS I ORLEN i na wszystkich stacjach jest paliwo z tych rafinerii a z ktorej to zalezy od ceny
Mam świerzy test dotyczący ON. Tankowane auto (Astra III 45000km) na Neste pracowało jak traktor. Zatankowałem V-Power Diesel na Shellu i auta prawie nie słychać, silnik pracuje równiótko. Różnica kolosalna.
Tankuje pare lat czesto jezdze roznymi autami ,nienaciolem sie jeszcze na zlej jakosci paliwo .Tez nie zuwazylem zeby auto mi wiecej spalalo wiecej paliwa,to jest tak vw golf jest najlepszym autem na swiecie ,a fiaty sa be tylko ze hundajem czy fiatami mozna przejechac tyle samo kilometrow bez awarii.Nieczaje tych ludzi ktorzy tak mysla.
Osobiście nie polecam. Odczułam znaczną różnicę po zatankowaniu ponownie Shella. Orlen lub BP również polecam. Ale tak jak napisał ridz, przekonasz się jak sama porównasz. Pozdrawiam.
ja nie polecam gazu z shella , mi się krztusił jak dziki, a gaz orlena mojemu służy. jeśli chodzi o benzynkę u mnie obie są wlewane bez problemów i orlen i neste.
a ja to mam pecha do BP i a zwłaszcza do Orlenu dośc ze drogo to kiepskie paliwo miałem kilka samochodów różnej maści i trafiłem na szajs.Wiem ludzie tankuja gdzie popadnie ale ja już nie>Pozdro!