|
2009-12-08 16:51
Temat: (43 posty)
Primavera SPA w Jastrzębiej GórzeJesli jeszcze nie słyszeliście o tym Spa to musicie nadrobić zaległości. Jest to hotel położony 100m od morza z niesamowicie bogatą ofertą jeśli chodzi o zabiegi i masaże. Świetny sposób na relaks po długim tygodniu pracy albo pomysł na urlop nawet w zimie :) |

Jesli jeszcze nie słyszeliście o tym Spa to musicie nadrobić zaległości.
Jest to hotel położony 100m od morza z niesamowicie bogatą ofertą jeśli chodzi o zabiegi i masaże.
Świetny sposób na relaks po długim tygodniu pracy albo pomysł na urlop nawet w zimie :)
A wiecie co mi się podoba w Primavera spa?? To, że można tam zorganizować szkolenia i konferencje. Super by było pojechać na taką konferencję właśnie do hotelu Primavera. Bo można połączyć przyjemne z pożytecznym. Rano, czy do południa popracować a potem się oddać w ręce masażysty, albo kosmetyczki;)
Nono, jest także opcja zabrania swoich maluchów do Primavera SPA. Jest tam dla nich przytulny kącik, gdzie ktoś się nimi zajmie, a one będą mogły się beztrosko bawić, podczas gdy mamusie się relaksują na masażach.
Nono, jest także opcja zabrania swoich maluchów do Primavera SPA. Jest tam dla nich przytulny kącik, gdzie ktoś się nimi zajmie, a one będą mogły się beztrosko bawić, podczas gdy mamusie się relaksują na masażach.
W życiu nie czytałam tak sprzeczych opinii, a zawsze czytam przed wyjazdem do danego ośrodka. Można dostać pomieszania zmysłów ;D. Skusiłam się jedziemy w lipcu, co będzie zobaczymy. Jedno wiem, nie znalazłam osrodka z równie bogatą ofertą dla dzieci: przedszkole (juz cieszymy się z mężem na drinka w samotności ;) ), duża sala zabaw + stolik dla dorosłych na kawkę, basenik odkryty, duże i przestronne drewniane place zabaw na piaszczystym podłożu a nie betonie, kawiarnia z kącikiem dla dzieci, baaardzo szeroki program animacji, poczestunki lodowe, zapowiada się super ..... no cóż zaryzykuję. Jak nie zapomnę zrecenzuję w lipcu.
do kasia :)
jestem tego samego zdania co do sprzecznych opinii , kurcze może człowiek zgłupieć totalnie :) my też się zdecydowaliśmy i jedziemy w lipcu , co będzie to będzie - z jednej strony wydaje się wszystko profesjonalnie przygotowane z drugiej strony reklama czyni cuda :) prawda leży pewnie po środku. Zastanawiam się jeszcze nad budynkiem A i B , bo jest trochę różnica w cenie ale po tym co przeczytałam boję sie brać B......
Byłam w weekend, faktycznie budynek B przypomina sanatorium a nie hotel spa, prysznice zardzewiałe, pleśń oraz zwierzęta zwane rybikami, dla niewymagających może być ale według mnie budynek B niewart swojej ceny. Jedzenie bardzo dobre, nie ma się do czego przyczepić - stół szwedzki, dla dzieci ogromnie dużo atrakcji. Basen kryty ma średnice 9 metrów. Z usług spa nie korzystałam, więc nie wiem.
,
2011-09-07 18:53 jestem bardzo zaskoczona twoją opinią rzadko kiedy spotykam się z taką skrajną opinią o tym miejscu, słyszałam same dobre opinie, że spa super, że fajne zabiegi i że miejsce też wysoki standard, to ale prawda jest taka ile ludzi tyle opinii , ja ciągle twierdzę, że to fajny hotel
Kilka słów o pobycie w Primavera SPA (jak się okazało odczas pobytu poprzednio OW Drejk”
Jak pada to:
Pokój zabaw jest, ale wtedy gdy go potrzeba to jest do bólu zapchany
Internet zwalnia do szybkości GPRS (większość wtedy siedzi na necie bo nie ma nic innego do roboty)
Przecieka patio z fontanną a biegające dzieci się przewracają.
Wszystkie atrakcje są płatne w cenach jak na promenadzie.
Telewizor 14” odbiera dosłownie jak za komuny z zakłóceniami i praktycznie jest bezużyteczny.
Kilka danych:
W basenie (dużym broziku) woda mętna taka, że raczej jest chlor z wodą a nie woda z chlorem,
Pokoje i łazienki (budynek B) pamętają późnego Gierka tyle, że są nowe narzuty i wygodne łóżka, z gratisem grzyba w łazienkach.
Jedzenie ogólnie dobre, tyle, że niezjedzone w jeden dzień wystawiane są przez kolejne aż do skutku (polecam Colę po posiłkach, żeby nie spędzić wakacji w WC)
Obsługa miła, tyle, że słabo kompetentna.(trafiają się napawdę spoko ludzie)
Baklony w pokojach trzeba zamykać „z buta”, ponieważ okna są marnej jakości.
Huk przejeżdżających samochodów jest porównywalny z głośną ulicą w dużym mieście (ulica jest z kostki brukowej) a okien nie można zamknąć, ponieważ klimatyzacji w pokojach – BRAK.
Do pokoi zamki są na zwykłe klucze, czyli nie ma jak zostawić śpiące dziecko, żeby w razie czego mogło wyjść z pokoju. Jak zaśnie to nie dstaniemy się do niego.
Do SPA nie ma co się czepiać, no może tylko to, że jak np. w pakiecie kupiony peeling robiony jest „na sztukę”.
Podsumowując:
Primavera to nic innego jak Dom Wczasowy lub OW pod przykrywką hotelu w standardzie „niby SPA”. Większość sprzętu jest mocno wyeksploatowana..Można by jeszcze przeżyć te niedogności jakby w sąsiednich pokojach nie było głośnej młodzieży z koloni, nazywanych grupami sportowymi. W „normalnym” hotelu w ogólnie przyjętym standardzie SPA by to nie przeszło. Nie oczekiwałem standardu 4-ch gwiazdek, ale na Ośrodek Wypoczynkowy to zbyt wygórowana cena za pobyt. Ogólnie „za te pieniądze” to nie polecam i spodziewałem się znacznie więcej. Na szczęście tylko 2 dni padało...
Faktycznie opinie są bardzo zróżnicowane, ciekawe z czego to wynika. W te wakacje Primavera się postarała i stworzyli fajne pakiety w swojej ofercie i różne rodzinne warianty pobytu. Mnie zaciekawiła oferta pobytów odchudzających, proponowane przez nie dietę na licencji dr Bardadyna, słyszał ktoś? Ten dr występuje w TVN , publikuje książki i wszędzie się reklamuje i zastanawia mnie czy bylaby skuteczna i czy się tam wybrać do nich na to :)
Faktycznie tam jest wspaniale!!! Miła obsługa, zabiegi na najwyższym poziomie, znakomity hotel - Primavera to idealne miejsce na odpoczynek i relaks. Byłam tam już kilka razy i muszę przyznać, że na pewno jeszcze nie raz tam pojadę:)
O, no proszę, jak miło, że nie tylko ja na tym forum miałam okazję korzystać z oferty Primavera SPA.
Piszesz, angjur1, że ci się podobało, a co najbardziej? Bo mi te niesamowicie relaksacyjne masaże!
,
2011-07-07 14:22 Z tego co słyszałam o tym miejscu to jest bardzo fajnie położone i co ważne - przystosowane do rodzin z małymi dziećmi. Słyszałam, że mają tam różne opcje all inclusive dla rodzin z dziećmi, pokoje zabaw, imprezy dla dzieci, fajnie wyposażone, linearium, baseny etc. Był tam ktoś z dziećmi?
piszę swoja ocenę, ze względu na dużą ilość negatywnych opini. zarezerwowałam pobyt w primaverze już w kwietniu z terminem wyjazdu w czerwcu. w międzyczasie trafiłam na sporo przerażających momentami opinii i o mało nie zrezygnowałam ponieważ wybieralismy tam z rocznym dzieckiem. mąż się uparł, że raz się żyję a ludzie miewają różne oczekiwania ... najwyżej będziemy walczyć na miejscu. przyznam szczerze, że jechałam tam z duszą na ramieniu. pierwsze wrażenie średnie, budynek wygląda że swoje lata świetności ma za sobą, ale nie było najgorzej :-) . w środku miła niespodzianka, czysto miłe panie w recepcji, pokój bardzo schludny wystarczający na 2 + małe 1 . Poprosiłam o drewniane łóżeczko, zabezp kontaktów, podgrzewacz do butelek, czajnik i dodatkowe ręczniki i koc dla dziecka. wszystko czekało przygotowane, łazienka bardzo czysta, nic nie przeciekało, nie zalewało.pokój mieliśmy sprzątany co 2 dni, albo wywieszałam zawieszke z prosba o sprzatanie albo Panie sprzatajace same pytaly czy sobie zyczymy sprzatanie. dodam, że mieszkaliśmy w budynku A. jedzenia dużo, co jakiś czas donoszone świeże, ciepłe. Bardzo duzy wybór. Nie jest to hilton, wiec na kawior nie ma się co nastawiać, ale na zwykłe hotelowe dania :-) . Bywały rzeczy zjadliwe jak i naprawdę smaczne. Bardzo fajny pomysł z naleśnikami, które mozna samemu sobie przygotować. czytałam, że bywały podawane nieświeżee wędliny, warzywa... nic takiego nie miało miejsca w czasie naszego pobytu - poczatek czerwca. wszystko świeże i nieszkodliwe. Basen jest faktycznie dość mały, ma 1,6 m . Na miejscu jest ratownik, który dysponuje sprzętem dla dzieci typu motylki czy kółka do pływania. Na zewnątrz jest brodzik, ale było za zimno żebyśmy mogli skorzystać. Wyglądał ok, ze zjeżdżalniami. Super sprawą jest sala zabaw. Też trafiłam na opinie że zabawki nie takie, że smierdziało ... wszystko było ok. Zabawki faktycznie część wyeksloatowana, ale przy takiej ilości dzieci użytkujących je... bardzo duzo animacji dla dzieci, zauważyłam, że średnio co 2 godz jest cos organizowane - 5 razy dziennie. nie korzystaliśmy, bo maluch za mały jeszcze, ale miałam okazje kilka razy podpatrzeć. organzowane są atrakcje dla dorosłych typu wieczorki tematyczne z muzyką, np dzien pieczonego ziemniaka, ogniska, spotkania tematyczne np o cellulicie. uważam że jest to naprawdę fajne miejsce na rodzinny wypad. cena moim zdaniem jest adekwatna do usług. nie za bardzo odpowiada mi samo położenie, bo cięzko dostać się na plażę z wózkiem, ale to już kwestia położenia miejscowości. jeżeli ktoś chce spędzić fajne wakacje za nieduże pieniądze polecam, szukającym cudów na kiju ;-) odradzam
piszę swoja ocenę, ze względu na dużą ilość negatywnych opini. zarezerwowałam pobyt w primaverze już w kwietniu z terminem wyjazdu w czerwcu. w międzyczasie trafiłam na sporo przerażających momentami opinii i o mało nie zrezygnowałam ponieważ wybieralismy tam z rocznym dzieckiem. mąż się uparł, że raz się żyję a ludzie miewają różne oczekiwania ... najwyżej będziemy walczyć na miejscu. przyznam szczerze, że jechałam tam z duszą na ramieniu. pierwsze wrażenie średnie, budynek wygląda że swoje lata świetności ma za sobą, ale nie było najgorzej :-) . w środku miła niespodzianka, czysto miłe panie w recepcji, pokój bardzo schludny wystarczający na 2 + małe 1 . Poprosiłam o drewniane łóżeczko, zabezp kontaktów, podgrzewacz do butelek, czajnik i dodatkowe ręczniki i koc dla dziecka. wszystko czekało przygotowane, łazienka bardzo czysta, nic nie przeciekało, nie zalewało.pokój mieliśmy sprzątany co 2 dni, albo wywieszałam zawieszke z prosba o sprzatanie albo Panie sprzatajace same pytaly czy sobie zyczymy sprzatanie. dodam, że mieszkaliśmy w budynku A. jedzenia dużo, co jakiś czas donoszone świeże, ciepłe. Bardzo duzy wybór. Nie jest to hilton, wiec na kawior nie ma się co nastawiać, ale na zwykłe hotelowe dania :-) . Bywały rzeczy zjadliwe jak i naprawdę smaczne. Bardzo fajny pomysł z naleśnikami, które mozna samemu sobie przygotować. czytałam, że bywały podawane nieświeżee wędliny, warzywa... nic takiego nie miało miejsca w czasie naszego pobytu - poczatek czerwca. wszystko świeże i nieszkodliwe. Basen jest faktycznie dość mały, ma 1,6 m . Na miejscu jest ratownik, który dysponuje sprzętem dla dzieci typu motylki czy kółka do pływania. Na zewnątrz jest brodzik, ale było za zimno żebyśmy mogli skorzystać. Wyglądał ok, ze zjeżdżalniami. Super sprawą jest sala zabaw. Też trafiłam na opinie że zabawki nie takie, że smierdziało ... wszystko było ok. Zabawki faktycznie część wyeksloatowana, ale przy takiej ilości dzieci użytkujących je... bardzo duzo animacji dla dzieci, zauważyłam, że średnio co 2 godz jest cos organizowane - 5 razy dziennie. nie korzystaliśmy, bo maluch za mały jeszcze, ale miałam okazje kilka razy podpatrzeć. organzowane są atrakcje dla dorosłych typu wieczorki tematyczne z muzyką, np dzien pieczonego ziemniaka, ogniska, spotkania tematyczne np o cellulicie. uważam że jest to naprawdę fajne miejsce na rodzinny wypad. cena moim zdaniem jest adekwatna do usług. nie za bardzo odpowiada mi samo położenie, bo cięzko dostać się na plażę z wózkiem, ale to już kwestia położenia miejscowości. jeżeli ktoś chce spędzić fajne wakacje za nieduże pieniądze polecam, szukającym cudów na kiju ;-) odradzam
całkowicie odradzam,byłam i przezyłam piekło, ciągle wirus jelitówki!!!!!!!nie dezynfekują, brudne naczynia....masakra, jeśli nie chcecie zachorowac omijajcie to miejsce!!
To chyba byłyśmy w tym samym czasie, masakra, odradzam wszystkim!
Słyszałem właśnie ostatnio o tym Głęboczku i ich winoterapii :) możesz coś na ten temat więcej napisać? Bo powiem szczerze, że mnie to zainteresowało :) Ktoś z Was może jeszcze tam był? Na co warto zwrócić uwagę?
Ja jednak wolę bardziej zaciszne miejsca jak chociażby Pojezierze Brodnickie. Słyszałam, że mieści się tam Hotel Głęboczek, który słynie ze swych zabiegów opartych na winoterapii. Poza tym okolica jest malownicza, dzięki czemu szybko można zapomnieć o codzienności.
,
2011-03-24 14:57 Ja byłem z dziewczyną, było bardzo przyjemnie. Hotel ma basen i siłownię (co jest dla mnie wielkim udogodnieniem), oprócz tego szereg upiększających zabiegów (co bardziej moją dziewczynę interesowało), bliziutko plaży, fajne miejsce
Ja jadę w maju na 3 tygodnie, jak wrócę to napiszę jak było.