Tak jak w temacie. Czym najchętniej podróżujecie i dlaczego?
Najwygodniej samochodem, można się zapakować i nie ma problemu, że coś się nie zmieści, poza tym nie trzeba dźwigać tego całego bagażu.
A co myślicie o podróżowaniu pociągiem? Czy to czasem najbezpieczniejszy środek transportu?
Może i najbezpieczniejszy ale stanie w kolejkach mnie przeraża, ciągłe krzyki, nieprzyjemne spojrzenia kasjerek...wolę samochód.
Nie musisz stać w kolejkach. Przecież jest możliwość kupienia biletu przez internet, a później wydrukowanie jego w domu. Z drugiej strony kolejki przy kasach świadczą o tym, że z usług PKP korzysta bardzo dużo osób.
,
2011-07-26 16:16 PKP się rozwija i dostosowuje do wymagań pasażerów, ja wolę podróżowanie pociągiem niż ciasnym autobusem
,
2011-07-27 13:02 dla wygody - pociągiem, po za tym przy tych cenach paliwa :/ chyba innego wyjścia nie ma, busami niebezpiecznie, atobusem niewygodnie - zostaje pociąg
jakie spojrzenia kasjerek, kupujesz bilet w necie i problem z głowy :) a wiele wygodniej niż busem czy samochodem (na dłuższych dystansach)
Lubię podróże i najchętniej podróżuje samochodem. Ustalam trasę i jadę i zwiedzam co chcę i powiększam wiedzę tak jak tutaj na tej stronce
http://linkaturs.com/news0041.php
Autokar dobry - ale dużo nie zobaczysz - wysadzą Cię tam gdzie oni zaplanują
Samolot - szybko ale nic nie zobaczysz
Pociąg - długo i zobaczysz tylko pustkowie :) no i dworce, a niektóre mogą być interesujące i ciekawe:):):)
przy tych cenach benzyny co teraz są to ciężko by było pojechać na wakacje gdzieś dalej, a pociąg, przy promocjach co są w pkp jest zdecydowanie tańszy
,
2011-07-31 13:57 dla mnie podróżowanie po przemieszczanie się z pktu A do pktu B, a najlepiej da się to zrealizować własnie pociągiem, szybko, bez korków i przede wszystkim wygodnie
Zdecydowanie pociągiem- bezpieczniej,wygodniej, ekologicznie. Myślę,że więcej osób tak sądzi, więc państwo powinno dbać o koleje,szczególnie o te, które służą przeciętnym ludziom. - NIE- dla ekspresów super szybkich,bo to nieszczęście.
Zgadzam się, kolej powinna być rozwijana jeszcze bardziej, przy dłuższych trasach to jedyny rozsądny środek transportu
Zdecydowanie pociągiem- bezpieczniej,wygodniej, ekologicznie. Myślę,że więcej osób tak sądzi, więc państwo powinno dbać o koleje,szczególnie o te, które służą przeciętnym ludziom. - NIE- dla ekspresów super szybkich,bo to nieszczęście.
Motocyklem. Ale niestety nie po Polsce. Po przekroczeniu zachodniej granicy zaczyna się inny świat dla motocyklistów. Bez wymuszeń, trąbienia, chamstwa i utrudniania ruchu w korkach. W Polsce to koszmar.