|
2009-07-21 15:07
Odp.: Kierunek AustraliaChciałabym, kiedyś .... w konkursie na tluxie nie wygrałam, co dziwne wygrał jakiś pan blisko 60tki. Na razie samodzielnie na taką podróż mnie nie stać, same bilety lotnicze kosztują ok 6 tysięcy. Ale może kiedyś. Fajnie było sobie pomarzyć, choć przez chwilę, oczekując na wyniki. |

Australia do urokliwych miejsc z pewnością należy, a jeszcze jak w grę wchodzą rejsy statkiem po rafie koralowej, podróż kolejką gondolową nad lasem tropikalnym, kolacjana katamaranie, lot balonem, kurs pociągiem retro po krainie wodospadów, wizyta na farmie krokodyli i zwiedzanie Centrum Sztuki Aborygenów to już trudno o bardziej udane wakacje! Czytałam rano artykuł o konkursie na stronie tlux.pl - tutaj szczegóły - http://wiadomosci.mediarun.pl/news/32306,Think_Luxury_zabiera_do_Australii,group2
Moim zdaniem wymarzona podróż wakacyjna!
No, zapewne. I na dodatek Anus Mundi (że się powstrzymam od tłumaczenia) ale już dalej pojechać się nie da... Choć widziałem zabawną mapę świata, zrobioną przez Australkijczyków, o odwróconej orientacji. Wtedy Australia jest w centrum świata, a Europa na peryferiach. Zabawne sa takie zabawy, jeśli się żyje na kuli
Chciałabym, kiedyś .... w konkursie na tluxie nie wygrałam, co dziwne wygrał jakiś pan blisko 60tki. Na razie samodzielnie na taką podróż mnie nie stać, same bilety lotnicze kosztują ok 6 tysięcy. Ale może kiedyś. Fajnie było sobie pomarzyć, choć przez chwilę, oczekując na wyniki.
No wlasnie to jest jedno z nich.Moze nie z kazdej strony ale z pewnoscia warto,jesli ma sie kase.Wschodnie wybrzeze to cos pieknego!Od razu mowie-nie bylem i nie zanosi sie ale widzialem pare filmow dokumentalnych a takze co oczywiste,fabularnych.Poza tym jest co czytac!
Jedyne co mnie rozczarowalo to...Australijki bedace na wakacjach w Anglii.Rany,co to za wariatki!Puste glowy,szerokie usmiechy,balaganiary,halas non stop...Coz,co kto lubi:)))
Oj,poogladalbym sobie ten kontynent z bliska!Juz sam"Krokodyl Dundee"jako bardzo bliski mi duchowo i pod kazdem innem wzgledem,gosc,zrobil swoje:)))No i fajnie byloby byc daleko od arabskiej europy...