Kategorie: Rozrywka i kultura / Muzyka
Forum: Disco polo przyszłością polskiej muzyki rozrywkowej? (65 postów)
założyciel: catsey7 | moderator: catsey7  | data utworzenia: 2008-06-17 13:28

Temat: chyba nie!!! (38 postów)
autor: Bo$ Ki!!eR
Liczba wpisów:
2
Na forum od: 2008-08-22
  zobacz wizytówkę
2008-08-22 19:38

Odp.: chyba nie!!!

nie jestem zwolennikiem disco polo ,a więc ze smutkiem muszę stwierdzić , do rozpowszechniających ten typ "muzyki" dołączyła Telewizja Śląska . Pod płaszczykiem śląskiego folkloru jest w jej programie mnóstwo disco z pola. Nie wierzę wprawdzie, aby ten typ "muzyki" był przyszłością całej polskiej muzyki , ale w naszym kraju zdarzają się tak dziwne rzeczy,że z całą pewnością niczego wykluczyć nie można. Poziom warsztatowy większości dzisiejszych wykonawców polskiej (?) piosenki jest taki ,że pozostaje im disco z pola , nieudolne naśladownictwo "gwiazd plejbeku" z USA , albo zniknięcie z rynku. Jeżeli ktoś nie wierzy , niech posłucha jakie głosy brzmiały na pierwszych festiwalach w Opolu i porówna to z tym co słyszy dzisiaj

odpowiedz
Sortuj według:
  • Bo$ Ki!!eR , 2008-06-19 12:11
    chyba nie!!!

disco polo było modne kilka lat temu. dzisiaj puszcza się je na weselach itp mało kto w domu tego słucha

zgłoś do moderacji
    • ~bartnik, 2009-03-04 19:23

dziś niewiem dlaczego krytykuje sie disco polo ,udaja ze nie słuchaja ,a wszedzie na festynach iweselach bawia sie dobdrze i ci co krytykuja tez widze ,że aż do góry podskakuja tak sie bawia,nie rozumiem po co ta krytyka ,czyżby nasi polscy artyści boja sie rywalizacji

zgłoś do moderacji
    • ~bartnik, 2009-03-04 19:23

dziś niewiem dlaczego krytykuje sie disco polo ,udaja ze nie słuchaja ,a wszedzie na festynach iweselach bawia sie dobdrze i ci co krytykuja tez widze ,że aż do góry podskakuja tak sie bawia,nie rozumiem po co ta krytyka ,czyżby nasi polscy artyści boja sie rywalizacji

zgłoś do moderacji
    • catsey7 , 2008-06-20 08:49

Nie wiem dlaczego myślisz, że mało kto tego słucha, ja znam wile osób które słuchają tego wręcz "nałogowo"! Zastanawiam się, co oni w tym słyszą, i dlatego właśnie założyłam to forum... Na weselach disco polo jeszcze czasami ujdzie, ale żeby słuchać tego dla przyjemności itd to raczej przesada... A te teksty to już w ogóle najprostsza składanina słów, jakie tylko można sobie wyobrazić. Treści żadnej, a do tego najczęściej o "miłości", ale przadstawionej tak.,że "normalnych" ludzi to po prostu obrzydza...

zgłoś do moderacji
      • Bo$ Ki!!eR , 2008-06-20 12:01

ale można tego posłuchać! nie mówię nie ale ludzie się już ,,wstydzą" tego słychać bo to jet już nie modne! ja to przeważnie słyszę na jakiś imprezach( mieszanka ludzi młodych i starych) oraz na weselach! przy tym bardzo dobrze się można bawić

zgłoś do moderacji
        • catsey7 , 2008-06-23 13:08

Nie mówię, że w ogóle nie można tego słuchać, tym bardziej na weselach...przeczytaj dokładnie mój ostatno wpis. Ja mówię o ludziach słuchających tego dla przyjemno ści słuchania i tylko taki rodzzaj muzyki lubią... Chce wiedzieć dlaczego, co im się w tym podoba...

zgłoś do moderacji
          • madziara8884 , 2008-08-07 13:31

po co? bo fajnie przy tej muzyce mozna sie bawic napewno o wiele lepiej niz przy jakims housie czy techno. Lubie tez house i techno ale przy tej muzyce nie mozna tak sie pobawic jak przy disco polo.

zgłoś do moderacji
            • Foxyfire ***, 2008-08-07 19:07

nie cierpię ani techno, ani disco polo. Cokolwiek się z tym wiąże od razu zrzucam na margines; nie interesuje się tym. Jednak Disco polo jest fajne do pośmiania się z durnych i płytkich tekstów. No i jeszcze ten wątpliwie porywający rytm. ;D

zgłoś do moderacji
            • ~ZOSIA, 2009-03-04 18:06

DISCO POLO --TO MUZYKA MILA,LEKKA I PRZYJEMNA ---MOZNA SIE DOBRZE BAWIC ,JEST POPROSTU FAJNA ,MILA DLA UCHA ,PODZIELAM ZDANIE

zgłoś do moderacji
      • ~xxxx, 2009-03-04 18:31

catesey 7 skoro twierdzisz ze disco polo to najprostsza skladanina slów to zastanawiam sie czego ty sluchach. Naucz sie dobrze angielskiego a zrozumniesz o czym spiewają twoi ulubieni wykonawcy.............

zgłoś do moderacji
    • ~..::$eb@::.., 2009-03-04 17:43

Ja osobiście uwielbiam disco polo. Dużo ludzi słucha disco polo ale się do tego nie przyznaje i tu robią wielki błąd.

zgłoś do moderacji
    • ~Gwiazdka, 2009-03-04 17:27
      ciężko powiedzieć...

Disco Polo było modne w latah 90-tych teraz znów wraca wielu ludzi słucha tylko ciężko się przyznać to rodzaj muzyki przy którwj można si,ę dobrze bawić i słowa łatwo wpadaja słowa do uchai to nie jest kiczowate zawsze bedzie kotoś kto bedzie słuchałDisco Polo pozdrawiam:)

zgłoś do moderacji
    • unih , 2008-08-22 19:38

nie jestem zwolennikiem disco polo ,a więc ze smutkiem muszę stwierdzić , do rozpowszechniających ten typ "muzyki" dołączyła Telewizja Śląska . Pod płaszczykiem śląskiego folkloru jest w jej programie mnóstwo disco z pola. Nie wierzę wprawdzie, aby ten typ "muzyki" był przyszłością całej polskiej muzyki , ale w naszym kraju zdarzają się tak dziwne rzeczy,że z całą pewnością niczego wykluczyć nie można. Poziom warsztatowy większości dzisiejszych wykonawców polskiej (?) piosenki jest taki ,że pozostaje im disco z pola , nieudolne naśladownictwo "gwiazd plejbeku" z USA , albo zniknięcie z rynku. Jeżeli ktoś nie wierzy , niech posłucha jakie głosy brzmiały na pierwszych festiwalach w Opolu i porówna to z tym co słyszy dzisiaj

zgłoś do moderacji
    • ~Andy, 2008-08-06 15:04

Cóż ogłupiono nas - (co polskie to BE diskopolo) jankiesowskie OK fajniste country ! (nie rozumiesz języka). Polskie ? to BE bo polskiu ? a FU. Lepsze nagranka (super) gdzie nawalony narkomam coś gada - wali sobie w perkusję ! Ouu - cudowna muzyka gadanka ! Daliśmy się ogłupić - to tylko polskie olac to !

zgłoś do moderacji
    • Foxyfire ***, 2008-07-31 12:54

Dzisiaj to przede wszystkim na weselach. Jesli nie puszczaną są z płyt czy kaset, to jakaś mało ambitna wiejska kapela przyjdzie i pobrzdęka największe discopolowe hity na nieszczęśćie ;/

to muzyka starej generacji.. Jak jedzie dziadek w samochodzi to przeważnie w glośnikach stuka mu disco polo.

zgłoś do moderacji
    • rimo , 2008-07-25 20:03

Przyszłość jest wielką niewiadomą, zresztą nie można być pewnym następnego dnia. Trudno przypuszczać, żeby muzyka Disco Polo rozbłysła wielkim ogniem pożądania milionów Polaków. Ja słucham osobiście tej muzyki poprzez radio internetowe, jest kilka stacji nadających ją. Na wszystko przyjdzie pora, trzeba tylko dużo cierpliwości.

zgłoś do moderacji
      • gra0750 *, 2008-07-28 07:46

Ja też jej słucham ale to chyba z racji wieku.Po prostu ta muzyka jest mi bliska.Niektórzy wstydzą się że ją słuchają.ale to nasza natura Polaka wstyd i zakłamanie.Wszystko robi się pod publikę .A w rzeczywistości jest zupełnie inaczej.Większa połowa Polaków zna teksty i potrafi zaśpiewać nie jedną piosenkę disco - polo.Pozdrawiam .

zgłoś do moderacji
    • gra0750 *, 2008-07-19 08:10

Przyszłością na pewno nie ,ale tej muzyki słucha sie dość często na weselach , imieninach itp.Jest to muzyka miła lekka i przyjemna .Pozdrawiam

zgłoś do moderacji