Kategorie: Nauka i edukacja / Nauka
Forum: Kursy językowe (646 postów)
założyciel:  | moderator:   | data utworzenia: 2009-03-06 13:34

Temat: Nauka przez skype z native speakerami (25 postów)
autor: ~tasman
~tasman
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
  zaproś do znajomych
 obserwuj profil
 zobacz wizytówkę
2011-12-30 14:41 Temat: (25 postów)

Nauka przez skype z native speakerami

Słyszeliście o takiej możliwości nauki. Znalazłem nawet taką szkołę english-by-phone, która ma sporo fanów na Facebooku i każdy kto zostaje fanem może otrzymać do swojego kursu dwie lekcje gratis jeżeli się zdecyduje. Poza tym jest możliwość darmowej rozmowy testowej. Tyle wiem. Ma ktoś już może doświadczenia? próbowaliście? co o tym sądzicie?

odpowiedz
Sortuj według:
  • ~tasman, 2011-12-30 14:41
    Nauka przez skype z native speakerami

Słyszeliście o takiej możliwości nauki. Znalazłem nawet taką szkołę english-by-phone, która ma sporo fanów na Facebooku i każdy kto zostaje fanem może otrzymać do swojego kursu dwie lekcje gratis jeżeli się zdecyduje. Poza tym jest możliwość darmowej rozmowy testowej. Tyle wiem. Ma ktoś już może doświadczenia? próbowaliście? co o tym sądzicie?

zgłoś do moderacji
    • ~gość, 2012-04-23 21:43
      Odp.: Nauka przez skype z native speakerami

Ja to sie ciągle boje takiej nauki i jesli już to chyba pozostaje przy tradycyjnych sposobach nauki- stacjonarne jak w Speakup.

zgłoś do moderacji
    • ~gość, 2012-04-19 21:08

Zawsze mnie ciekawi to czy warto chodzić na takie lekcje pokazowe ?

Co o tym myslicie ? Czy to w ogole ma sens czy nie sa one udawane?

zgłoś do moderacji
    • ~gość, 2012-03-06 19:14

Jaka jest różnica cenowa jesli chodzi o taka nauke a np, kiedy zdecydujemy sie na angielski na kursach ?

Jeśli nie ma znaczącej różnicy to ja wybieram jednak kursy.

zgłoś do moderacji
    • ~ewela, 2012-02-28 21:43

Nie próbowałam,ale chyba to nie dla mnei bo zdecydowanie wole usiąść twarza w twarz z nauczycielem i w ten sposób nauczyć sie jezyka.

zgłoś do moderacji
      • ~gość, 2012-03-02 22:33

Zgadzam sie z Tobą. Być moze taki sposób nauki jest dobry tylko wtedy kiedy już swobodniej umiemy porozumiewać sie z innymi. Wiadomo ze i tak każdy z nas wybierze ten odpowiedni dla siebie sposób nauki. Ja wybrałam Speak'up.

zgłoś do moderacji
      • Vlad12 *, 2012-03-05 11:00

Też wolę tradycyjną formę. Wydaje mi się skuteczniejsza, bo w bezpośrednia obecność innych osób ma dobry wpływ na naukę. Nauczanie prze skypa oszczędza jedynie czas na dojazdy, ale nie wiem czy to rekompensuje zmniejszoną skuteczność nauczania.

zgłoś do moderacji
    • ~rrurek, 2012-01-02 12:18

Słyszałem, widziałem i mam pozytywne wrażenia, można się poczuć tak międzynarodowo, bo poznaje się ludzi z całego świata:)

zgłoś do moderacji
    • ~warone, 2012-02-07 13:11

Od razu widać, że się zbliża kolejny semestr i znów rozgorzały dyskusje o szkołach językowych na forach:) Sam poszukuję również czegoś do nauki angielskiego, zaglądnę na tę propozycję kursu english-by-phone, być może wykorzystam ją jako dodatkową formę nauki w domu:)

zgłoś do moderacji
    • ~gość, 2012-01-16 17:44

Nie próbowałam , nawet nie jestem pewna czy do końca taki spośób nauki byłby dla mnie dobry. Piszecie o szkołach jezykowych, i chyba własnie sama bym sie na taki sposób nauki zdecydowała. A nauka przez internet jakoś do mnie nie przemawia.

zgłoś do moderacji
      • ~gościu, 2012-01-31 09:43

Może właśnie czasem warto spróbować, tym bardziej jeżeli jest za darmo taka możliwość :). Jeżeli chodzi o stacjonarne szkoły to też prędzej poszedłbym do takiej w której mógłbym mieć pierwszą lekcję pokazową za darmo niż kombinować w ciemno.

zgłoś do moderacji
    • mrsag *, 2012-01-20 10:59

Ja nie mam zaufania do takich kursów przez internet, jakaś gadka przez skype czy gorzej przez gg itd. nie da tego co kontakt z dobry lektorem czy native speakerem. Ja jestem zwolennikiem stacjonarnych kursów, mam nawet zamiar zapisać się na jakiś kurs, znalazłem ofertę szkoły Axon, mają placówkę niedaleko firmy, w której pracuję, więc mógłbym chodzić zaraz po pracy :)

zgłoś do moderacji
      • ~dzordan, 2012-01-23 11:41

Ale to nie jest kurs e-learningowy, w którym samemu rozwiązuje się zadania. Tam się normalnie rozmawia z lektorem jak w szkole językowej, z tym, że taką szkołę można mieć we własnym domu. Przewagą takiego kursu jest wygoda i wysoki poziom zajęć, który zapewniają lektorzy.

zgłoś do moderacji
      • Vlad12 *, 2012-01-24 08:09

Zaufanie zaufaniem, ale to po prostu metoda nie dla każdego. Namówiłem znajomego na Speak Up i poszedł na kurs online i sobie chwalił. Ja wolę stacjonarne kursy, ale każdy niech sam wybiera.

zgłoś do moderacji
        • ~qaszka, 2012-01-30 10:29

Podobnie jak ze stacjonarnymi kursami, nie dla każdego. Myślę, że ta rozmowa darmowa na początek to bardzo dobre posunięcie english-by-phone, bo dają każdemu sprawdzić najpierw, czy mu się spodoba taka forma nauki. Dodatkowo jeszcze różne ich promocje w których czasami są darmowe lekcje na przykład również oceniam na plus.

zgłoś do moderacji
    • Vlad12 *, 2012-01-13 15:18

Chodziłem do Speak Upu na stacjonarkę. I uważam, że to jest najlepsza metoda nauki. Skype jest niewątpliwie wygodniejszy, ale nie sądzę, by dla większości osób był wystarczająco wydajny.

zgłoś do moderacji
    • ~youare, 2012-01-23 11:17

Właśnie szukałem czegoś takiego, bo chcę trochę poeksperymentować z nowymi rzeczami w Nowym Roku :P

zgłoś do moderacji