Kategorie: Styl życia / Męskie sprawy
Forum: Kryzys wieku średniego (477 postów)
założyciel: Pudlis | moderator: Pudlis  | data utworzenia: 2009-02-27 20:33

Temat: objawy "kryzysu" (151 postów)
autor: 12ty_koralik
Liczba wpisów:
1557
Na forum od: 2009-02-17
  zobacz wizytówkę
2009-03-05 19:46 Temat: (151 postów)

objawy "kryzysu"

Gwałtownym objawem może być zmiana wizerunku (wygląd zewnętrzny) i zachowania. Jakby skok w nowe życie, przed utratą czegoś, co może nas ominąć. Tak mi się zdaje, ale może jestem w błędzie.

odpowiedz
Sortuj według:
  • 12ty_koralik ****, 2009-03-05 19:46
    objawy "kryzysu"

Gwałtownym objawem może być zmiana wizerunku (wygląd zewnętrzny) i zachowania. Jakby skok w nowe życie, przed utratą czegoś, co może nas ominąć. Tak mi się zdaje, ale może jestem w błędzie.

zgłoś do moderacji
    • Pudlis *****, 2009-03-07 11:58
      Odp.: objawy "kryzysu"

No właśnie... Czy to jest "skok w bok", czy np. niepohamowana agresja, czy apatia?

zgłoś do moderacji
      • 12ty_koralik ****, 2009-03-07 14:42

Właśnie o to chodzi! To może być wszystko, o czym napisałeś. Zależy to od trybu życia prowadzonego do chwili gwałtownej zmiany. U osób prowadzących monotonny styl życia, to może być " wybuchowe" zachłyśnięcie się rozrywkami. U innych, którzy prowadzili intensywny życia, to może być melancholia. (tak sobie myślę). W tym wszystkim chodzi o ZMIANĘ.

zgłoś do moderacji
    • dzudikx *, 2011-06-26 18:13

Nagranie oddania spermy.?? na http://seksbaza.com. ciekawe. ktoś już to sprawdzał?

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-07 11:14
      Więc moje życie wkońcu się odmieniło!

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-05 20:58

Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-04 11:13

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-12-02 15:14

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-29 17:01

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-28 10:03

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-20 09:44

zgłoś do moderacji
    • ~Szczęśliwy85, 2010-11-19 16:18

zgłoś do moderacji
    • mareczek1 , 2010-10-05 16:14

mam 56 lat 3 tygodnie temu zdalem sobie sprawe ze wszystko co robilem to olewalem zycie moja zona nie byla na wczasach bo wydawalo mi sie ze po cholere jej to pracowalem ale nigdy z mysla o niej jest mi tak strasznie wstyd i cholernie przykro nie przypuszczalem ze to moze byc takie stresujace a jak pomysle ze normalnie mogla mnie miec dosc i znalezc sobie kogos innego to sciska mnie w dolku ze bylem takim idiota

zgłoś do moderacji
    • ~PKWN, 2010-10-03 19:08

Kolejnym objawem jest zelowanie wlosow na glowie, robienie minety z samicami o 20 lat starszymi i dyszenie na klatkach schodowych oraz wydzwanianie do damulek po nocach nieprzespanych, na haszu, w moczu i w deszczu , z kwiatkami na reku i ze spoconym czolem, pomarszczonym bruzdami i zmartwieniami. Agent 007 to pestka przy takim osobniku.

zgłoś do moderacji
    • ~ciotunia, 2010-10-03 19:05

Chora watroba lub nadnercza i syn - adwokat bez zony i bezdzietny, a ja stale w biurze podrozy i latam za synowymi, bo chce byc babcia i gotowac obiadki w kuchni. Taki los od Bozi ...Zeby Bozia dala duzo dzieci, a jak ktos bachorow nie lubi, to niech sie leczy psychiatrycznie, bo dzieci trzeba nam kochac ...

zgłoś do moderacji
    • ~markowy, 2010-02-24 01:02

tzn. nie jest to chyba objaw kryzysu wieku średniego jako taki, ale problemy z potencją najczesciej dotykają ludzi właśnie potencjalnie w "wieku średnim, kryzysowym". stąd dopisuję się do dyskusji z pytaniem - jak sobei z takim problemem radzić? czy są jakieś leki, środki, które mogą pomóc?

zgłoś do moderacji
    • ~ciekawa, 2010-01-12 12:30

kryzys to tęsknota za namietnością..miłością..nowoscią..wciąż jesteśmy tacy sami chociaż mamy po 50 lat...

zgłoś do moderacji
    • Pudlis *****, 2009-10-12 09:28

Myślę, że dorosłe dzieci nie są dobrym rozwiązaniem sprawy. Wylatują z gniazdka, zakładają swoje rodziny i rodzic staje się wtedy po wielu latach kieratu, wolny. Ma więcej czasu, przeważnie nie wie co z nim zrobić i przychodzą mu do głowy różne głupoty. Pół biedy kiedy szybko pojawią się wnuczki... Ale z tym coraz trudniej...

zgłoś do moderacji
      • kazek6069 ****, 2009-10-14 05:46

Witaj :-)).

Jeśli Twój post jest choćby częściową odpowiedzią na to, co napisałem Fifiemu, to mnie chodziło raczej o podkreślenie upływu czasu: są już dorosłe dzieci! (a więc: sporo lat upłynęło)...a nie o to, żeby miały one nas do czegokolwiek przekonywać, nakłaniać, wskazywać swoim RODZICOM, jak mają żyć!...

I jeśli piszesz, że dzieci wypadając z gniazda rozpoczynają WŁASNE życie, to niech tak to działa w obie strony: nie matkujmy już i nie ojcujmy, a tym bardziej: nie babkujmy i nie dziadkujmy - wnukom!!.

Oczywiście pomoc dzieciom przy ICH dzieciach może być potrzebna, czasem wręcz niezbędna (ale tylko czasem!)...ale jeśli ktoś chce zaspokajać własne potrzeby psychiczne u dzieci i wnuków (w tym bycia rodzicem), to niech jeszcze *trzaśnie* sobie bobasa (żartuję), a nie rodzicuje "na boku"!

Znam dobrze krzywdy, jakie można takim nieodpowiedzialnym i egoistycznym postępowaniem wyrządzić...

To, że po wielu latach zostaje osamotniona para, która nie wie, co ze sobą i ze swoją życiową aktywnością zrobić - to zrozumiałe...co nie znaczy, że trzeba zaraz krzywdzić za ten stan życiowego partnera lub dzieci i ich rodziny (choćby w sposób wyżej opisany)...

No i nie żartuj, że z wnuczkami coraz trudniej: ich *pozyskiwanie* od wieków wygląda podobnie :-)).

A to, że młodzi nie chcą klepać ich jak króliki, to ja się wcale temu nie dziwię - i kibicuję młodym za takim myśleniem...ale że to temat oboczny i strasznie szeroki, to w tym miejscu nie będę go rozwijał...

Podoba mi się też słowo kierat w Twojej wypowiedzi: rzeczywiście jest on często antidotum na różnego rodzaju przychodzące do głowy głupoty...tylko, na Boga, pamiętajmy: nie podkopujmy szczęścia innych ważnych nam i bliskich osób, jeśli swojego szczęścia nie chcemy, nie umiemy - znaleźć...:-)).

zgłoś do moderacji