Kategorie: Sport / Sporty zimowe
Forum: Narty & Snowboard (493 posty)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2009-02-11 12:43

Temat: wypad na narty-gdzie najlepiej?? co radzicie?? (39 postów)
autor: ~aneczkaNNN
~aneczkaNNN
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
  zaproś do znajomych
 obserwuj profil
 zobacz wizytówkę
2009-12-28 13:14 Temat: (39 postów)

wypad na narty-gdzie najlepiej?? co radzicie??

Hej!

W przyszłym roku (luty/marzec) zamierzam wraz z moim chłopakiem wyjechać na ferie w góry, mam tylko problem z wyborem miejscowości. Chciałabym aby było to miejsce zagraniczne zarówno nadające się do jazdy na nartach jak również do spacerów i zwiedzania. Jakiś czas temu znalazłam ofertę 5 kierunków: http://www.skarbiec.biz/lifestyle/miejsca/01_12_2009.htm stanowiących kwintesencję krystalicznego powietrza, bajkowo ośnieżonych gór oraz idealnie przygotowanych tras narciarskich.

Jeśli ktoś z Was był w jednym z rejonów wymienionych w wyżej wymienionym linku to proszę o pomoc w doradzeniu który z nich naprawdę jest wart odwiedzenia.. Byłabym też wdzięczna za przedstawienie mi kilku pensjonatów znajdujących się w tych miejscowościach za rozsądną cenę.

Pozdrawiam i dzięki za pomoc

odpowiedz
Sortuj według:
  • ~aneczkaNNN, 2009-12-28 13:14
    wypad na narty-gdzie najlepiej?? co radzicie??

Hej!

W przyszłym roku (luty/marzec) zamierzam wraz z moim chłopakiem wyjechać na ferie w góry, mam tylko problem z wyborem miejscowości. Chciałabym aby było to miejsce zagraniczne zarówno nadające się do jazdy na nartach jak również do spacerów i zwiedzania. Jakiś czas temu znalazłam ofertę 5 kierunków: http://www.skarbiec.biz/lifestyle/miejsca/01_12_2009.htm stanowiących kwintesencję krystalicznego powietrza, bajkowo ośnieżonych gór oraz idealnie przygotowanych tras narciarskich.

Jeśli ktoś z Was był w jednym z rejonów wymienionych w wyżej wymienionym linku to proszę o pomoc w doradzeniu który z nich naprawdę jest wart odwiedzenia.. Byłabym też wdzięczna za przedstawienie mi kilku pensjonatów znajdujących się w tych miejscowościach za rozsądną cenę.

Pozdrawiam i dzięki za pomoc

zgłoś do moderacji
    • ~boskalaura, 2012-02-10 18:05
      Odp.: wypad na narty-gdzie najlepiej?? co radzicie??

Jeśli chcielibyście skorzystać z kursu uwodzenia to polecam te, prowadzone przez Wyższą Szkołę Uwodzenia, Wywierania Wpływu i Rozwoju Wewnętrznego. Sama ukończyłam tam kurs uwodzenia i jestem bardzo zadowolona z efektów :) stałam się bardziej kobieca, otwarta i pewna siebie, dzięki czemu łatwiej przychodzi mu uwodzenie mężczyzn ;) szkoła ta jest sprawdzona, ma pozytywne opinie i dobrze wypada w rankingach branżowych, więc nie ma się czego obawiać ;) sprawdźcie ich ofertę www.wyzszaszkolauwodzenia.pl.

zgłoś do moderacji
    • goldenchill , 2011-12-06 11:53

Polecam przejrzec ofertę STUDENT TRAVEL

bylam kilka razy z nimi, w tym na nartach teraz, jedziemy do Livigno w piątek :)

zgłoś do moderacji
    • convi *, 2010-11-17 14:16

W tym roku chciałabym się wybrać na narty i zastanawiam się nad wyjazdem do Austrii. Znalazłam taką ofertę : http://sopol.pl/hotel.php?hotel=960 Czy w Tyrolu dobre są stoki>? Nigdy nie jeździłam na nartach w tym regionie, a okolice bardzo mnie kuszą :)

zgłoś do moderacji
    • bigmamam1 **, 2010-09-24 15:29

Ostatnio przeczytałam taką informację http://www.facebook.com/DOBRENARTY#!/photo.php?pid=603353&fbid=163514113663824&id=133928763289026 Może ktoś powiedzieć coś na ten temat? Z opisu wygląda to naprawdę zachęcającą, jeszcze nigdy tam nie byłam i zastanawiam się czy tego nie zmienić:0 Austria już mi się trochę znudziła...

zgłoś do moderacji
    • ~jola_lojalna, 2009-12-31 16:47

plecam osrodek w jasnej. jest tam kilka hoteli o roznym standardzie, dopasowanych do wymagan i zasobnosci portfela. w okolicy mnostwo wypozyczalni sprzetu no i wyciagi pod nosem. w hotelach super obsluga i europejski poiom. bylam w tamtym roku wlasnie na przelomie marca i kewietnia. ludzi mniej niz w sezonie, spokojnie i przestronnie:)

zgłoś do moderacji
      • olinka_2525 , 2010-01-27 17:06

Hej , Ja natomiast polecam wyjazd do Włoch do Val di Sole . Jadę w lutym z tym biurem ,http://student.travel.pl/studenckie-ferie,ferie-wlochy-val-di-sole nie drogi wyjazd zapowiada się dobra zabawa. :)

zgłoś do moderacji
        • pawelmal83 , 2010-02-13 14:58
          Kasinka Wielka?

Hej:) Jak w temacie- a co sądzicie o wyjeździe do Kasinki Wielkiej? Śnieg akurat spadł ale może ktoś wypowie się kto był tam albo jest obecnie i spędza weekend na nartach:)?

zgłoś do moderacji
          • ~arbuzz, 2010-02-28 13:03
            Odp.: Kasinka Wielka?

Kasinka jak najbardziej "za" ceny ugodowe, teraz jeszcze znacznie obniżyli na Ryterskim dla turystów także póki co korzystać i nie patrzeć się za siebie:))

zgłoś do moderacji
            • ~arbuzz, 2010-02-28 13:06

Aha i byłbym zapomniał na stronie mają aktualne warunki jakie panują w danym momencie także można zobaczyć, że stok jest przygotowany. Przynajmniej z mojej strony nigdy nie było narzekań, przyjeżdżałem i zawsze zadowolony byłem - nawet pomimo tego, że wypożyczam sprzęt także ceny nie są zaporowe dla klienteli:)

zgłoś do moderacji
            • ~rotten, 2010-02-28 21:06

a czy to ta Kasinka, z której pochodzi nasza Justyna? jeżeli tak, to mam kolejny powód, by się tam wybrać ! :)

A na Śnieżnicy jakie warunki panują?

zgłoś do moderacji
              • ~WILMO, 2010-02-28 21:22

Tak, to ta Kasina WIelka, rodzinna miejscowość Justyny Kowalczyk. My tam jeździmy ze względu na babcię, krajankę Justyny. hihihi Czasem Justynę można spotkać nawet na ulicy, a latem to jeżdżącą na rolkach po mieście, więc może faktycznie to jest powód;) Rzeczywiście widziałam bilboard, że są teraz jakieś obniżki ze względu na zbliżającą się wiosnę, ale nie wiem, jakie są warunki.

Nie wiem, czy o tej porze to nie lepiej jednak w Alpy gdzieś?

zgłoś do moderacji
                • ~wegorz-z-poduszkowca, 2010-02-28 21:37

No nie wiem, wszystko zależy od finansów, a także od tego, czego oczekujesz od stoku. Istotna jest również długość tego urlopu ;)) Ogólnie polecam polskie stoki (powinny chyba dostać godło "Teraz Polska" :))

zgłoś do moderacji
                  • ridz **, 2010-04-21 01:34

jeśli chodzi o narty to już dawno zrezygnowałem z tych najpopularniejszych stoków. za dużo ludzi- tłok, kolejki...

wszystkie małe i mniej popularne jeśli chodzi o nasz kraj są lepsze.

zgłoś do moderacji
                    • ~ikee, 2010-04-21 23:08

to zalezy jak na to patrzec, kasina wielka m.in za spawa pani Justyny kowalczyk przezywa teraz, a wlasciwie zima rozkwit, i toki tak , jak śnieżnica staja sie popularne, choc są malo znane

zgłoś do moderacji
          • ~ikee, 2010-04-10 01:14

byly dobre chwile tej zimy w kasinie na śnieżnicy, milo wspominam,

teraz juz wyciag zamkniety, choc gdzieniegdzie troche sniegu jeszcze jest

ale trzeba do zimy czekac

zgłoś do moderacji