Kategorie: Sport / Sporty zimowe
Forum: Narty & Snowboard (505 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2009-02-11 12:43

Temat: wypad na narty-gdzie najlepiej?? co radzicie?? (40 postów)
autor: ~aneczkaNNN
~ikee
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
  zaproś do znajomych
 obserwuj profil
 zobacz wizytówkę
2010-04-21 23:39

Odp.: Kasinka Wielka?

stok śnieżnica leży w kasinie wielkij

odpowiedz
Sortuj według:
  • ~aneczkaNNN, 2009-12-28 13:14
    wypad na narty-gdzie najlepiej?? co radzicie??

Hej!

W przyszłym roku (luty/marzec) zamierzam wraz z moim chłopakiem wyjechać na ferie w góry, mam tylko problem z wyborem miejscowości. Chciałabym aby było to miejsce zagraniczne zarówno nadające się do jazdy na nartach jak również do spacerów i zwiedzania. Jakiś czas temu znalazłam ofertę 5 kierunków: http://www.skarbiec.biz/lifestyle/miejsca/01_12_2009.htm stanowiących kwintesencję krystalicznego powietrza, bajkowo ośnieżonych gór oraz idealnie przygotowanych tras narciarskich.

Jeśli ktoś z Was był w jednym z rejonów wymienionych w wyżej wymienionym linku to proszę o pomoc w doradzeniu który z nich naprawdę jest wart odwiedzenia.. Byłabym też wdzięczna za przedstawienie mi kilku pensjonatów znajdujących się w tych miejscowościach za rozsądną cenę.

Pozdrawiam i dzięki za pomoc

zgłoś do moderacji
                  • ~ikee, 2010-04-21 23:39

stok śnieżnica leży w kasinie wielkij

zgłoś do moderacji
                    • ridz **, 2010-04-21 23:42

aha, no to aż na tyle tego regionu nie znam, nie wiedziałem, ze to aż tak blisko. to dziwne, że przy tak dobrych stokach nasza Justyna wybrała narty biegowe a nie zjazdowe

zgłoś do moderacji
                      • ~ikee, 2010-04-21 23:47

kazdy lubi cos innego, ja choc jestem z rejony maji wloszczowskiej nielubie rowerow , a ona jest gwiazda mojego regionu

a beskidy maja coraz wieksze inwestycje i promocje, beda w niedlugim czasie spora konkurencja dla tatr

zgłoś do moderacji
                        • ridz **, 2010-04-21 23:50

tym bardziej, że niedługo w końcu ktoś pójdzie po rozum do głowy i zaczną w TPN chronić przyrodę jak należy. oni inwestują owszem. wyciągi spoko, trasy rowerowe świetne, szlaki piesze na dobrym poziomie- duzo gmina wykłada na inwestycje. bo to gmina chyba sponsoruje a nie prywaciarz?

zgłoś do moderacji
              • ~ernescik, 2010-04-23 02:04

o patrz tym się w ogóle nie interesowałem będąc tam a to naprawdę świetny pomysł jak sobie teraz przypominam w tą bezsenną noc ile tam jest ciekawych miejsc, które warto zwiedzić- piękna przyroda i urokliwe widoki. wyciąg pewnie też funkcjonuje latem

zgłoś do moderacji
                • ~kartka, 2010-04-24 00:04

w noc to raczej nie da rady zwiedzac przyrody, to lekko niebezpieczne i malo widokowe

ale w cieple lato albo mrozna zime to okolice kasiny sa przepiekne

zgłoś do moderacji
            • ~ernescik, 2010-04-23 02:08

a teraz mrozik przyszedł :) to może twój utęskniony śnieg powrócił. a to ten wyciąg serio jest zamkniety?- mówisz o ryterskim raju czy śnieżnicy?

zgłoś do moderacji
          • ~ikee, 2010-04-10 01:14

byly dobre chwile tej zimy w kasinie na śnieżnicy, milo wspominam,

teraz juz wyciag zamkniety, choc gdzieniegdzie troche sniegu jeszcze jest

ale trzeba do zimy czekac

zgłoś do moderacji
          • ridz **, 2010-04-21 01:32

a Jastrzębska góra? ten widok naprawdę taki piękny jak opowiadają?

zgłoś do moderacji
          • ~ernescik, 2010-04-23 02:01

Kasina jest świetna. pojawiają się ciągle głosy, że ta miejscowość się nia nadaje na narty. ale mówi tak tylko ten kto nie był. miasteczko super, okoliczne górki też. bardzo ciekawe i dobrze utrzymane stoki. też byłem w tym roku pierwszy raz tam ale już wiem, że na pewno wróce

zgłoś do moderacji
            • ~kartka, 2010-04-24 00:08

jaki ignorant twierdzi ze tereny beskidzkie , kasina czy rytro sie nie nadaja pod narciarstwo?

przeciez to jest wlasnie odwrotnie

zgłoś do moderacji
    • ~ernescik, 2010-04-23 01:59
      Odp.: wypad na narty-gdzie najlepiej?? co radzicie??

nie wiem czemu ale mi zawsze przychodzi ochota na narty już po sezonie. ale tak to jest jak się jeździ z pierwszym śniegiem a potem resztę zimy spędza się w pracy :)

w tym roku byłem w beskidach- polecam.

zgłoś do moderacji
    • ~wiecho, 2010-02-16 14:54

Nie poradzę gdzie pojechać, ale można pooglądać, bo dzisiaj piękna pogoda.

http://www.myalps.net

zgłoś do moderacji
    • ~narciarz, 2009-12-31 16:43

polecam slowacje, glownie niskie tatry. chopok po stronie poludniowej dobry dla zaawansowanych, po polnocnej dla poczatkujacych. kazdy znajdzie cos dla sebie. duo tras i wyciagow, w kolejkach nie czeka sie dlugo. dobre dla rodzin z dziecmi jak i samotnych narciarzy;)

zgłoś do moderacji