|
2009-02-07 21:47
Odp.: Stephen King
Opinia była dla mnie:
użyteczna
nieużyteczna
100%
osób (1/1) uznało tę opinię za użyteczną
Dotychczas przeczytałem tylko "Miasteczko Salem" i książka zrobiła na mnie jak najbardziej pozytywne wrażenie. Pisze o wampirach w bardzo realistyczny sposób, który mi się podoba. |

,
2009-02-07 20:19 Co sądzicie o jego książkach ? I co o nim samym sądzicie ?
odpowiedz
Jak dla mnie rewelacyjny pisarz.
Co sadzicie o "Misery" albo "Cujo".
odpowiedz
Misery to kapitalny film.Wole go od ksiazki a to glownie dlatego ze wystapila w nim Kathy Bates.Tak demonicznej i wiarygodnej jednoczesnie baby,nie widzialem w tego typu filmach chyba nigdy.
odpowiedz
,
2009-02-07 21:47 Dotychczas przeczytałem tylko "Miasteczko Salem" i książka zrobiła na mnie jak najbardziej pozytywne wrażenie. Pisze o wampirach w bardzo realistyczny sposób, który mi się podoba.
odpowiedz
,
2009-02-08 12:45 Też ją przeczytałem. Fajna książka - szczególnie pod względem realizmu. A co sądzicie o książce pt.
" Zielona Mila " ? Moim zdaniem jest świetna i bardzo wciągająca - bardziej niż film o tym samym tytule.
odpowiedz
za Kingiem nie przepadam, ale zafascynowała mnie książka Dolores Claiborne. Była zagadkowa, ciekawa, momentami zabawna, lub przerażająca. Powoli przekonuję się do tego autora.
odpowiedz
,
2009-02-09 17:29 Ja na temat tej książki się nie wypowiadam - gdyż ona nie jest horrorem, aczkolwiek poza Twoją opinią słyszałem jeszcze wiele dobrych opinii o tej książce - może kiedyś się skuszę, aby ją przeczytać.
Polecam serię książek pt. " Mroczna Wieża ". Jeśli ktoś lubi Kinga to książkę pt. " Lśnienie " obowiązkowo musi przeczytać.
Ja mam tą książkę wydaną przez " Prószyński i S-ka " w 2001r. i nie wiem czy coś w nowszych wydaniach się zmieniło w treści.
odpowiedz