|
2011-07-28 10:21
Odp.: Wrodzony talent czy odpowiedni trening ?
Opinia była dla mnie:
użyteczna
nieużyteczna
Opinia nie została jeszcze oceniona
To wygląda na przerobione photoshopem. Jak gość jest naprawdę tak przypakowany to raczej na pośmiewisko niż podziw. |

,
2009-01-26 18:32 Od zarania dziejow zachwycano sie rzezba , wyczynami , fankami sportowców. Byc moze spowodowane jest to tym ,ze czlowiek z natury kocha wspolzawodnictwo , byc moze dlatego ,ze mial dosc wlasnej niedołężności a sukcesy przeciez jak powszechnie wiadomo mają wielu ojcow w przeciwienstwie do porazek.
W dzisiejszych czasach mimo ery komputerow, szybiego seksu i kiepskiej muzyki człowiek nie zapomnial o przyjemnosci jaką dają ogladane igrzyska sportowe.Dzieci we wczesnym stadium rozwoju jak i te, które w pełni opanowały trudna sztukę pełnoletnosci mają swoich idoli czy to na zielonych od trawy murawach czy tez na tafli lodu ,ktora nie zawsze bywa bezpiecznym podłożem. Sportowcy są niczym półbogowie zesłani przez słonce dające swiatlo bez ktorego ogladanie ich zmagan byloby trudne ,żeby nie powiedziec niemożliwe. Niestety przynajmniej w moich oczach mit pół-bożka przegrywa z kretesem z wszechobecnym pieniadzem [dolarem , zahartowaną jak stal złotówką, londyńskim funtem]. Tak jak kiedyś wierzyłem w wyjątkowośc , błekitnośc krwi sportowcow tak teraz widze odpowiednio przeprowadzony trening za odpowiednio wysokie pieniadze . Widze starannie przewidziane szkolenie ktore przynajmniej w moich oczach wyglada jak produkcja superrobotow stworzonych od podstaw po to by osiagnac sukces. Powoli sport przestaje byc nieprzewidywalny .
A jak wy sądzicie ... może sie myle ;] Oby tak było .
Serdecznie zapraszam do dyskusji wszystkich zainteresowanych ;]
Kuba
odpowiedz
odpowiedni trening tryb życia.
odpowiedz
Wiadomo talent trzeba oszlifować, Bez ćwiczeń i dyscypliny gówno może wyjść...
odpowiedz
jaki powinien być odpowiedni trening dla 30letniej kobiety?
chodzi mi o zestaw ćwiczeń w tygodniu?
bieganie, fitness, siłownia basen?
ile czasu, w jakich odstępach, i jakich proporcjach?
odpowiedz
Witam znalazłem ciekawy blog o sporcie i rekreacji sportowoirekreacyjnie.blogspot.com
odpowiedz

Moim zdaniem musi byc połonczenie wrodzonego talentu i odpowiedniego treningu.To tak jak z diamentem nie oszlifowany nie błyszczy tak samo zawodnik jeśli ma talent a systematycznie nie trenuje na treningach to zamiera to po prostu u niego.Zapraszam serdecznie do przeczytania dwóch ciekawych artykułów tak przy okazji na stronce ; www.historiasportu.blogspot.com
odpowiedz
Obecny sport przypomina ,,wyścig szczurów''.
odpowiedz
,
2011-06-04 12:32 
Nawet strzelectwo czy szachy wspomagają się niedozwolonymi środkami.
odpowiedz
Może i tak, ale już dosyć o skrajnościach.
odpowiedz
Trochę "Gwiezdne Wojny" przypomina mi to zdjęcie;-)) (lub materac nadmiernie nadmuchany;)
odpowiedz
Wolę naturalne ukształtowanie linii brzegowej (bez chemii).
odpowiedz
,
2011-07-28 10:21 To wygląda na przerobione photoshopem. Jak gość jest naprawdę tak przypakowany to raczej na pośmiewisko niż podziw.
odpowiedz
on jest albo go nie ma....jest dużo nie wykorzystanych lub zmarnowanych...lecz takie to są już losy i dzieje...!!
odpowiedz
Chodzi o to by dzisiejszy talent mial odpowiednie pokierowanie go w tym czym jest dobry. A i do tego dochodzi wiele wyrzeczen dla ktorych nie kazdy moze sprostac niestety...
odpowiedz
Dwie różne wróżki zapowiedziały mi jednakową datę mojej śmierci.
Przestraszyłam się, spróbowałam przejść test na przepowiedzenie życia
na http://smierc.org
i otrzymałam znów tę datę! ((
Co mam robić? Wierzyć albo nie? Dlaczego wszędzie jest ten sam wynik?
odpowiedz
wsztstko rozchodzi sie o to by talent ktory sie kreuje mial odpowiednie pokierowanie go w zyciu a co za tym idzie wiele wyrzeczen dla ktorych nie kazdy talent w obecnych czasach wytrzymuje. Ciezkie treningi presja czy rywalizacja to wszystko trzeba dobrze poukladac
odpowiedz
,
2011-05-05 11:32 Moim zdaniem sport dalej potrafi być nieprzewidywalny, w piłce nożnej, mma, koszykówce i tak dalej dzieją się niespodziewane rzeczy, zaskakujące powroty i przegrane. Ale fakt, że odpowiedni trening kosztuje, ciężko zrobić to samemu z własnym nakładem finansowym
odpowiedz
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
odpowiedz
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
odpowiedz
odpowiedz
odpowiedz