|
~Kajta
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |

Witajcie,
czy któraś z dziewczyn zna testy do badania moczu w domu? Orientujecie się jak to funkcjonuje i jak jest z ich wiarygodnością?
dziewczyny a jaki jest w ogóle koszt wykonania takiego testu w domu, a np. w porównaniu do normalnego badania moczu?
W Rossmannie można kupić URS10 za ok 25zł, ale w pudełku jest 5 testów, także cena tak naprawdę jednego wychodzi 5zł :)
Rozumiem, to wychodzi znacznie taniej. A jak z wiarygodnością?
są wiarygodne, nawet kiedyś lekarza pytałam i mówił, że można spokojnie zrobić profilaktycznie takie testy
rozumiem, pytam bo wcześniej się z nimi w ogóle nie spotkałam, ale teraz jakos mnie ten temat zaciekawił, pod kątem profilaktyki myślę o zakupieniu sobie takie testu
OK :) no ja też pierwszy raz na nie zwróciłam uwagę właśnie pod kątem zrobienia po prostu profilaktycznie co jakiś czas, w końcu o niebo mniej roboty i tnaiej niż chodzenie co 6-miesięcy do prywatnej kliniki.
znalazłam dokładny opis jeszcze i pokaz jak go wykonać - urs10.wordpress.com - postaram się kupić dzisiaj bo bardzo mnie to ciekawiło!
na filmiku na YT masz tam pełny filmik jak zrobić taki test :)
tak tak, dzięki właśnie na tym blogu ten filmik obejrzałam bo najważniejsze pokazuje dla mnie czyli wykonanie testu ;-) znajdę go w którejś z aptek pobliskich i kupię
Szukaj w razie co w drogeriach rossmanna lub aptekach superpharm albo przez stronę domowelaboratorium.pl - trzy najpewniejsze miejsca do kupienia urs10 ;-)
W weekend może skoczę do którejś galerii i tam dostanę go w rossmannie a jak nie to zamówię przez stronę internetową i tyle :)
możesz też dostać w aptekach normalnie ten test, przynajmniej ja u siebie kupiłam w aptece niedaleko domu
Dzięki za info, ale już kupiłam :) wczoraj w byłam w centrum handlowym i dostałam w rossmannie własnie ten urs10.
A zrobiłaś już ten test urs10? ja widziałam, że sporo jest takich testów, ale ten chyba sprawdza najwięcej rzeczy na raz, w jednym teście, tak mi się wydaje
Jutro zrobię, wczoraj kompletnie nie miałam czasu ale już mam zaplanowane co i jak także na pewno będzie wykonany :)
dotarłam do komputera wreszcie i mam całą listę tych testów, kilka ich jest, ale jednak ten urs10 wychodzi najlepiej, pod kątem ilości badanych rzeczy do ceny - a Ty już po?
Czy możecie podrzucić jeśli już robiłyście jak te testy na mocz działają???
Zanurzasz specjalny pasek w moczu po czym po odpowiendim czasie pojawiają się na nim poszczególne wyniki które odczytujesz ze skali.
Czyli po kolorach trzeba odczytać, a nie sprawia to kłopotu bo kiedyś widziałam jakiś test gdzie była skala barwna ale naprawdę nie było łatwo czasem odczytać bo różnice w odcieniach były dość małe ;/
Nie ma problemu, tutaj aż takich niuansów kolorystycznych nie ma w sumie, bez problemu odczytasz wyniki, tylko w odpowiednim czasie.