|
2009-01-27 17:31
Odp.: Smród i brud na Kaliskim
Opinia była dla mnie:
użyteczna
nieużyteczna
Opinia nie została jeszcze oceniona
złóż skargę do wszystkich kolejnych instytucji: SOK, Policji, Prokuratora, Prezydenta Miasta. Jak nie pomoże idź do Proboszcza |

Można sie udusić plus ochraniarze do tego po prostu kupa śmiechu:)
odpowiedz
...a na Fabrycznym jest inaczej ?...;)
odpowiedz
,
2009-01-14 12:43 bo nikt nie sprząta, ochroniarz ochrania .
odpowiedz
To niech weźmie mopa w łapkę i zrobi coś dobrego a nie sie obija. Jedno co umieją to się czepiać gorzej ubranych pasażerów (może żul?). Takie coś podchodzi pod dyskryminację. Swoją drogą ciekawe ile kolej buli za taką "ochronę". Są chyba jakieś przepisy odnośnie zatrudniania ochrony w instytucjach państwowych.
odpowiedz
,
2009-01-26 11:17 na pewno dużo, byle kto takiej fuchy nie złapie a sprzątają inni za grosze. Ktoś kto sprawia wrażenie nieumytego częściej jest zaczepiany przez służby porządkowe niż zadbani. Kultura współżycia wymaga od nas dbałości o wygląd zewnętrzny w tym o higienę. Smrodki kojarzą się z brakiem możliwości korzystania z łazienki a nie wrodzonym niechlujstwem.
odpowiedz
napisałem gorzej ubranych a nie śmierdzących - to że jedziesz w starej kurtce nie jest podstawą do tego aby ochrona zaczepiała cię zaczepiła. Prawda?
odpowiedz
,
2009-01-26 11:44 ....są wzrokowcami. Mają prawo legitymować bo pilnują porządku. Mnie nie zaczepiają (dlaczego?). Zimą mają też za zadanie odnajdywać bezdomnych i kierować ich do noclegowni. Tak dużo ludzi niepotrzebnie umiera bo nie ma gdzie przenocować. Czy zostałeś obrażony bo miałeś ubraną starą kurtkę? Ja będąc w podróży na dworcu nie mogłam usiądź na ławce, bo wokół był smrodek. Czekając na pociąg poszłam do restauracji a nie każdego na to stać. I tu jestem za, żeby takich stałych bywalców regularnie odstawiać do łaźni, tam im dać czyste ubranie, nakarmić i spróbować przywrócić do społeczeństwa.
odpowiedz
Nie mają prawa - nic nie reguluje tego wprzepisach ochrona to nadal martwa strefa w przepisach. Z dobrej woli mogę mu pokazać np. bilet kolejowy ale już nie muszę dowódu osobistego. Do tego są uprawnione jedynie służby mundurowe resrtowe (policja wojsko itd). A swoją drogą ze smierdzielami masz rację :)Mogli by od czasu do czasu się myć.
odpowiedz
,
2009-01-26 11:52 pokazujesz bilet, fakt źle określiłam . Gdy odmawiasz to wzywają Policję. Ciekawe jak sami tłumaczą wyłuskiwanie pasażerów ubranych w starsze rzeczy?
odpowiedz
wcale się nie tłumaczą a policja nie bardzo chce przyjeżdzać bo to teren SOK.
odpowiedz
,
2009-01-27 17:31 złóż skargę do wszystkich kolejnych instytucji: SOK, Policji, Prokuratora, Prezydenta Miasta. Jak nie pomoże idź do Proboszcza
odpowiedz