|
~mikołaj
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |

Czy znacie jakieś godne polecenia zestawy naprawcze piast kół samochodzie osobowym. Oryginalnych bo są drogie, a nie bardzo wiem jakie są alternatywy.Podobno bardziej się to opłaca niż oryginały zakupione w warsztacie.
Nie no co Ty:) Z tego co pamiętam to każdy samochód ma inną piastę do kół. CX ma około 740 modeli do różnego rodzaju samochodów, więc na pewno znajdziesz w tym i swój. Chyba, że jeździsz czymś o czym nikt nie ma pojęcia i go nie zna:)
Wydaje mi się, że powinieneś szukać części u producenta CX. Są to polskie części, tanie a zarazem wytrzymalsze niż chińczyki z europejską naklejką. Ja sam już od długiego czasu korzystam tylko z CXów.
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
Wygrałem dość sporą kasę i wreszcie mogę spełnić swoje marzenie! Sekret tkwi w google, wpisz: "oszukaj ruletkę gra progresywna" i zobacz szczegóły :)
No to ciekawa co mówisz. Zaraz sobie poszperam w necie i zobaczę co ludzie o nich piszą. Zarówno o tych droższych jak i tańszych markach.
Zamawiaj tylko sobie części przez net, bo jest o wiele taniej niż w warsztatach. Sam tak robię od dłuższego czasu i wszystko jest ok.
No właśnie trochę się zawsze bałem zamawiać przez net, aby mnie nie oszukali. Mówisz, ze nie ma problemów? W większych sklepach czy na allegro szukać?
Ja brałem wielokrotnie i nie miałem nigdy problemów. Bierz tylko od sprawdzonych sklepów netowych i od dobrych sprzedawców na allegro. Ja ogólniej prawie wszystkie zakupy robię w necie:)
Poszukam w takim razie sobie zaraz jakiś większych sklepów internetowych z częściami i zobaczę jak się te ceny mają do tych oferowanych przez sklepy stacjonarne.
Możesz zawsze zrobić tak jak ja robię. Czyli iść do sklepu zobaczyć jak co wygląda i kupić przez net taniej:) Obejrzyj sobie te CX w sklepie i poszukaj w jakimś autoryzowanym netowym sklepie po niższej cenie.
O to nawet na to nie wpadłem. Dzieki wielkie za pomoc w tym temacie łożysk. Jak będę miał chwilkę to napiszę Ci jak w sklepie poszło oglądanie i zakup :)
No to się zakupy udały. Kupiłem jednak w stacjonarnym bo nie było jakieś większej różnicy cenowej. Teraz tylko je w weekend zamontuje i mam nadzieję, że łożyska będą chodzić jak należy:)
No w końcu zdecydowałem się na zamienniki bo wyszło o wiele taniej, a szkoda mi było przepłacać:) Sprzedawca sam zresztą powiedział, ze zamienniki to tak naprawdę też dobry sprzęt i nie ma czego się bać.
A jakie w końcu kupiłeś te zamienniki i ile dałeś? Jestem bardzo ciekawy.