Kategorie: Nauka i edukacja / Szkolnictwo
Forum: Uczelnie wyższe (1405 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-05-27 11:27

Temat: e-learning (kto studiuje, co studiuje i gdzie studiuje) (3 posty)
autor: ~mad
~mad
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
  zaproś do znajomych
 obserwuj profil
 zobacz wizytówkę
2012-02-06 10:44 Temat: (3 posty)

e-learning (kto studiuje, co studiuje i gdzie studiuje)

Interesują mnie właśnie studia prowadzone metodą e-learning, jednak nie wiem czy na pewno warto to zrobić, czy odpuścić sobie. Mam zamiar wyjechać za granicę w tym roku, do rodziny, miałabym pracę, mogłabym sama zarobić na siebie i na studia. Problemu z przylotami do kraju na egzaminy by nie było, ale trochę się jednak boję całego tego 'e-learningu'. I nie wiem też jaki kierunek najlepiej wziąć, jaki wam się sprawdza.

Macie więcej 'za' czy 'przeciw' tej metodzie studiów?

odpowiedz
Sortuj według:
  • ~mad, 2012-02-06 10:44
    e-learning (kto studiuje, co studiuje i gdzie studiuje)

Interesują mnie właśnie studia prowadzone metodą e-learning, jednak nie wiem czy na pewno warto to zrobić, czy odpuścić sobie. Mam zamiar wyjechać za granicę w tym roku, do rodziny, miałabym pracę, mogłabym sama zarobić na siebie i na studia. Problemu z przylotami do kraju na egzaminy by nie było, ale trochę się jednak boję całego tego 'e-learningu'. I nie wiem też jaki kierunek najlepiej wziąć, jaki wam się sprawdza.

Macie więcej 'za' czy 'przeciw' tej metodzie studiów?

zgłoś do moderacji
    • ~Meg, 2012-03-06 11:56
      Odp.: e-learning (kto studiuje, co studiuje i gdzie studiuje)

Ja studiuję w Wyższej Szkole Zarządzania / Polish Open University. Szkoła w porządku, tryb studiów ciekawy i elastyczny. Platforma jest fajna, zajęcia w porządku. Wymaga to jednak sporo samozaparcia. Rok podzielony jest na 4 dwumiesięczne semestry, w których można realizować przedmioty z listy programowej. W zależności od możliwości czasowych i finansowych. Jeden przedmiot to około 9 zajęć, 2 razy w tygodniu po około 2h 15min. Potem trzeba napisać sprawdzian, pracę na około 10 stron, jeśli się zaliczy to dopuszczają Cię do egzaminu. Ja w sumie wszystko do czego podeszłam, każdy sprawdzian czy egzamin jaki napisałam to zaliczyłam. Problem jest z tymi sprawdzianami (przynajmniej ja mam), trzeba przysiąść i napisać, czasu jest trochę mało, termin oddania jest najczęściej tydzień po zakończeniu zajęć. Mi niestety zapal się skończył i mam problem z zakończeniem drugiego roku. Myślę jednak, że dla osoby na emigracji to fajne rozwiązanie, ja polecam, jeśli jesteś osobą, która potrafi się zmobilizować to nie powinno być problemu.

zgłoś do moderacji
    • PaniPielęgniarka , 2012-02-06 13:11
      Odp.: e-learning (kto studiuje, co studiuje i gdzie studiuje)

Hm, ja dokładnie nie wiem, jaką ofertę mają polskie uniwersytety, jak dla mnie sprawa ciekawa, pewnie warto - papierek danej uczelni i tak będziesz miała, a do duża oszczędność czasu... A co do kierunku - zależy co Cię interesuje ;)

zgłoś do moderacji