|
~mad
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |
2012-02-06 10:44
Temat: (3 posty)
e-learning (kto studiuje, co studiuje i gdzie studiuje)Interesują mnie właśnie studia prowadzone metodą e-learning, jednak nie wiem czy na pewno warto to zrobić, czy odpuścić sobie. Mam zamiar wyjechać za granicę w tym roku, do rodziny, miałabym pracę, mogłabym sama zarobić na siebie i na studia. Problemu z przylotami do kraju na egzaminy by nie było, ale trochę się jednak boję całego tego 'e-learningu'. I nie wiem też jaki kierunek najlepiej wziąć, jaki wam się sprawdza. Macie więcej 'za' czy 'przeciw' tej metodzie studiów? |

Interesują mnie właśnie studia prowadzone metodą e-learning, jednak nie wiem czy na pewno warto to zrobić, czy odpuścić sobie. Mam zamiar wyjechać za granicę w tym roku, do rodziny, miałabym pracę, mogłabym sama zarobić na siebie i na studia. Problemu z przylotami do kraju na egzaminy by nie było, ale trochę się jednak boję całego tego 'e-learningu'. I nie wiem też jaki kierunek najlepiej wziąć, jaki wam się sprawdza.
Macie więcej 'za' czy 'przeciw' tej metodzie studiów?
Ja studiuję w Wyższej Szkole Zarządzania / Polish Open University. Szkoła w porządku, tryb studiów ciekawy i elastyczny. Platforma jest fajna, zajęcia w porządku. Wymaga to jednak sporo samozaparcia. Rok podzielony jest na 4 dwumiesięczne semestry, w których można realizować przedmioty z listy programowej. W zależności od możliwości czasowych i finansowych. Jeden przedmiot to około 9 zajęć, 2 razy w tygodniu po około 2h 15min. Potem trzeba napisać sprawdzian, pracę na około 10 stron, jeśli się zaliczy to dopuszczają Cię do egzaminu. Ja w sumie wszystko do czego podeszłam, każdy sprawdzian czy egzamin jaki napisałam to zaliczyłam. Problem jest z tymi sprawdzianami (przynajmniej ja mam), trzeba przysiąść i napisać, czasu jest trochę mało, termin oddania jest najczęściej tydzień po zakończeniu zajęć. Mi niestety zapal się skończył i mam problem z zakończeniem drugiego roku. Myślę jednak, że dla osoby na emigracji to fajne rozwiązanie, ja polecam, jeśli jesteś osobą, która potrafi się zmobilizować to nie powinno być problemu.
Hm, ja dokładnie nie wiem, jaką ofertę mają polskie uniwersytety, jak dla mnie sprawa ciekawa, pewnie warto - papierek danej uczelni i tak będziesz miała, a do duża oszczędność czasu... A co do kierunku - zależy co Cię interesuje ;)
Mnie ogólnie prawie wszystko interesuje, ale zamierzam zdawać rozszerzenie z polskiego, angielskiego, wos podstawę i matmę podstawę. Jednak nie wiem co wybrać ;d