Kategorie: Nauka i edukacja / Szkolnictwo
Forum: Uczelnie wyższe (1405 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-05-27 11:27

Temat: Akademia Morska w Szczecinie-nowy kier.Mechatronika (63 posty)
autor: ~cezar_w
~cezar_w
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
  zaproś do znajomych
 obserwuj profil
 zobacz wizytówkę
2009-08-27 20:30 Temat: (63 posty)

Akademia Morska w Szczecinie-nowy kier.Mechatronika

Czytałem, że otwierają na tej uczelni mechatronikę, co o tym sądzicie? Domyślam się, że nikt tak na prawdę nie wie jak to będzie wyglądało, ale może są chociaż opinie o samym wydziale mechanicznym? Czy ja dobrze rozumiem, że oni przyjmują bez żadnych egzaminów i jest tylko rozmowa kwalif?

odpowiedz
Sortuj według:
  • ~cezar_w, 2009-08-27 20:30
    Akademia Morska w Szczecinie-nowy kier.Mechatronika

Czytałem, że otwierają na tej uczelni mechatronikę, co o tym sądzicie? Domyślam się, że nikt tak na prawdę nie wie jak to będzie wyglądało, ale może są chociaż opinie o samym wydziale mechanicznym? Czy ja dobrze rozumiem, że oni przyjmują bez żadnych egzaminów i jest tylko rozmowa kwalif?

zgłoś do moderacji
    • ~buck, 2009-08-29 10:16
      Odp.: Akademia Morska w Szczecinie-nowy kier.Mechatronika

Dokładnie sama specyfika kierunku i ogólnie uczelnia jako jedna z instytuacji nauczania jest nastawiona na kształcenie dobrze przygotowujące do wykonywanej pracy. Jeśli chodzi o poziom matematyki i fizyki to szkoła sama zapewnia bezpłatne korepetycje dla tych, którzy gorzej się czują na tym polu. Dla mnie jest niesamowite to, jak po takich ogólnych kierunkach humanistycznych ludzie znajdują pracę. Często jest to zwykły przypadek, bo prawda jest taka, że niewiele uczelni kształci ściśle do danego zawodu. A później i tak , gdzy idzie się do jakiejś firmy to są prowadzone szkolenia. Zastanawiam się, po co w takim razie niektórym ludziom studia?

zgłoś do moderacji
      • ~Savoy, 2011-09-08 11:02

jeżeli coś jest ogólne, to znaczy, że jest do niczego... dlatego studenci po informatyce i mechatronice znajdują wysoko płatne zatrudnienie, bo mają unikatowe umiejętności których nie zdobędziesz ucząc się samemu. Ludzie często studiują to, co modne, zamiast to co rozsądne...

zgłoś do moderacji
    • ~wojtek, 2009-08-28 23:11

Z doświadczenia wiem, że mega znakomitym z matmy nie trzeba być:) Ja zawsze mniejsze lub większe problemu miałem, ale poprzez bezpłatne zajęcia ":wyrównawcze" na AMS udawało się zdawać bez poprawek wszystkie egzaminy. Wiec tym bym się tak bardzo nie przejmował.

zgłoś do moderacji
    • ~markos, 2010-02-04 21:18

Hej mam pytanie. Znalazłem informacje na stronie Akademii Morskiej w Szczecinie, że prowadzą dodatkowy nabór na na kierunki: Mechatronika, Mechanika i Budowa Maszyn. Czy ktoś się może dowiedział coś więcej na ten temat?

Przyznam, że jeżeli to prawda to z chęcią bym skorzystał, bo oba kierunki są interesujące, a na dodatek nie tracił bym roku. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.

zgłoś do moderacji