Kategorie: Nauka i edukacja / Szkolnictwo
Forum: Uczelnie wyższe (1525 postów)
założyciel: WP.PL | moderator: WP.PL | data utworzenia: 2008-05-27 11:27

Temat: Akademia Morska w Szczecinie? (72 posty)
autor: klekzsyk
Liczba wpisów:
1
Na forum od: 2009-02-22
  zobacz wizytówkę
2009-02-22 22:15 Temat: (72 posty)

Akademia Morska w Szczecinie?

Czy ma ktoś doświadczena z tą uczelnią?Stoje przed wyborem uczelni.Z matma i fizyka u mnie nienajgorzej a słyszałem że rynek pracy w tej branży chłonie absolwentów jak tylko może.Prawda to?

odpowiedz
Sortuj według:
  • klekzsyk , 2009-02-22 22:15
    Akademia Morska w Szczecinie?

Czy ma ktoś doświadczena z tą uczelnią?Stoje przed wyborem uczelni.Z matma i fizyka u mnie nienajgorzej a słyszałem że rynek pracy w tej branży chłonie absolwentów jak tylko może.Prawda to?

zgłoś do moderacji
    • ~boskalaura, 2012-02-10 18:04
      Odp.: Akademia Morska w Szczecinie?

Dla tych, którzy chcieliby skorzystać z kursu uwodzenia polecam te, prowadzone przez Wyższą Szkołę Uwodzenia, Wywierania Wpływu i Rozwoju Wewnętrznego. Są oni profesjonalni, podczas kursu prowadzą zajęcia teoretyczne i praktyczne, na których można sprawdzić swoje umiejętności :) ja dzięki temu kursowi przełamałam barierę jaka dzieliła mnie od mężczyzn, potrafię z nimi rozmawiać i ich uwodzić ;) szczerze polecam, są oni sprawdzeni, mają pozytywne opinie i wysokie oceny w testach :) www.wyzszaszkolauwodzenia.pl.

zgłoś do moderacji
    • ~Tippe, 2009-02-26 18:22

Tak, z tego co wiem (mój kumpel tam studiuje na wydziale mechanicznym) już tam na którymś roku podpisał umowę i od razu po studiach ma gdzie pracować. Jara się, że za 2, 3 lata już 3tyś euro będzie zarabiał, ale trudno mi w to uwierzyć.

zgłoś do moderacji
      • ~budzik, 2009-03-22 17:09

no i wcześniej trzeba skończyć Akademie Morską w Szczecinie :)

zgłoś do moderacji
      • ~Korka, 2009-03-27 22:35

"Niestety" to prawda:) Dokładna suma zależy od umowy z armatorem, ale ogólnie zarobki po studiach oscylują w tych granicach. Wiesz brakuje im kilkanaście tysięcy pracowników, więc muszą kusić zarobkami, szczególnie, że biedny sektor to to nie jest:)

Sama uczelnia kusi warunkami socjalnymi i pomocą naukowa ze swojej strony.

zgłoś do moderacji
      • ~Kolasa, 2009-03-29 20:10

Bardzo prawdopodobne, poniewaz wielu armatorow poszukuje swoich przyszlych pracownikow na akademii i oferuja nawet stypendia dzieki ktorym moga sie spokojnie utrzymac po czym maja zapewniona prace.. Taki urok mało obieralnych kierunkow:D

zgłoś do moderacji
        • ~Hendricksson, 2010-02-16 21:47

Jest to urok kierunków specjalistycznych technicznych na dobrych uczelniach, bo niektóre gałęzie rynku podczas kryzysu osiągają przesyt pracowników, a tu akurat jest niedosyt i to niestety nie jest szybko wyrównywany dlatego warunki preferowane są bardzo często dla studentów

zgłoś do moderacji
          • ~bbo, 2010-02-17 00:21

Póki nie ma wyników rekrutacji można przyjąć, że wolne miejsca są:)

zgłoś do moderacji
            • ~funk, 2010-02-17 17:44

I jak, złożyłeś już dokumenty? Ja załatwiłem wszystko jeszcze w ubiegłym tygodniu, bo strasznie nie lubię takiego zostawiania na ostatnią chwilę.

zgłoś do moderacji
              • ~Polnar, 2010-02-17 21:20

Mam nadzieje ze ta rekrutacja pójdzie bezproblemowo i tez się dostane, dokumenty złożyłem w poniedziałek, po tym jak wpadła mi w ręce ich ulotka, a już myślałem ze będę miał rok w plecy. Powodzenia życzę!

zgłoś do moderacji
              • ~homie, 2010-02-17 22:30

@piter jak nie jesteś zadowolony to na co czekasz zmień kierunek. Skoro czytasz ten topic to znaczy, że interesują Cię kierunki specjalistyczne jak Mechatronika czy Mechanika i Budowa Maszyn, które oferuje Akademia Morska w Szczecinie. W sumie na twoim miejscu nie zastanawiałbym się zbytnio tylko zamiast tracić kolejny semestr to założyłbym papiery do Szczecina i po kłopocie.

zgłoś do moderacji
                • ~piter, 2010-02-17 23:41

jutro jadę złożyć dokumenty. zdecydowałem się na Mechanikę i Budowę Maszyn. mam nadzieję, że się dostane, bo czytałem że to fajny kierunek i przyszłościowy

zgłoś do moderacji
                  • ~Ogden, 2010-02-18 22:40

Z tego co jest u nich na stronie to rekrutacja jest przedłużona do 1 marca a wyniki maja być drugiego. Wiec kto się jeszcze nie zdecydował, proponuje to rozważyć i się zastanowić czy nie warto by było przypadkiem zmienić uczelni/kierunku.

zgłoś do moderacji
                  • ~Muscle, 2011-09-23 10:42

Będziemy trzymali za Ciebie kciuki:-) Mój znajomy studiuje na tym kierunku i mówi, że strasznie fajne towarzystwo z nim się kształci. AMS to naprawdę równa uczelnia.

zgłoś do moderacji
    • nathalka85 , 2009-06-30 10:25

Hej, jestem ubiegłoroczną Absolwentką Akademii Morskiej a dokładniej specjalności żegluga śródlądowa. Uczelnia naprawdę rewelacyjna, jeżeli miałabym wybierać kolejny raz na pewno wybrałaby żegluge śródlądową na Akademii !!! Gorąco polecam. Jeżeli są jakieś pytania z chęcią odpowiem. skype: natalinazeszczecina

Pozdrawiam - Natalia

zgłoś do moderacji
    • ~olek, 2009-02-26 19:45

Prawda, przynajmniej mój starszy brat tak twierdzi, a studiuje teraz na mechanice. Ja też tam się wybieram (na ten sam kierunek), tylko najpierw czeka mnie matura, a to dopiero za rok. Oni tam dają stypendia, ale nie naukowe, tylko jakieś morskie i można żyć nie pracując na studiach. Brat sobie trochę narzekał właśnie na matmę, ale ogólnie studia mu się podobają. A na jaki kierunek Ty chcesz iść?

zgłoś do moderacji