|
~olek
![]() OFFLINE
Liczba wpisów: ?
Na forum od: ?
zaproś do znajomych obserwuj profil zobacz wizytówkę |

Czy ma ktoś doświadczena z tą uczelnią?Stoje przed wyborem uczelni.Z matma i fizyka u mnie nienajgorzej a słyszałem że rynek pracy w tej branży chłonie absolwentów jak tylko może.Prawda to?
Najwięcej dziewczyn na wydziale Inżynieryjno-Ekonomicznym, ale pływających też się zdarzają ;)
Heh jak to na kierunkach inzynieryjnych, pojawia sie coraz wiecj dziewczyn. Ale plus malej ich ilosci jest taki, że kazda jest duuuzo lepiej traktowana nie tylko przez innych studentow.
Wiesz ta branża do biednych nie należy. Szczególnie, że nie ma ludzi do pracy, więc jak najbardziej możliwe są tak wysokie zarobki o których mówi Twój kolega.
Witam, mam pytanie co do kierunku nawigacja, specjalnośc ratownictwo. Chciałbym wiedziec cos wiecej na ten temat. Nie ukrywam ze nie jestem lotnikiem w dziedzinie przedmiotow scisłych natomiast mam duza sprawnosc fizyczna. Czy mam tam jakies szanse, czy raczej dac sobie z tym spokój... prosze o obiektywna odpowiedz
A niby jakie problemy miałyby być ? Tam są kierunki nieco niszowe, więc brakuje specjalistów w danych dziedzinach to i praca się znajdzie
Do wszytskich zainteresowanych, odkryłem że Akademia Morska w Szczecinie oraganizuje nabór na letni semstr na Mechatronikę i jak mnie pamięć nie myli na Mechanikę i Budowę Maszyn. Szczegóły znajdziecie u nich na stronie. Nie wczytywałem się w szczegóły, bo nie mam daleko więc się przejdę i dowiem się wszystkiego na miejscu :)
Dzięki za info, bo jeszcze trochę czasu zostało, a szczerze nie jestem zadowolony ze swojej obecnej uczelni.
> Czy ma ktoś doświadczena z tą uczelnią?Stoje przed wyborem uczelni.Z matma i fizyka u mnie nienajgorzej > a słyszałem że rynek pracy w tej branży chłonie absolwentów jak tylko może.Prawda to?
Z tego co się pisze i mówi i co twierdzi sama uczelnia z pracą po tej uczelni nie ma żadnych problemów.
Nie, z tego co wiem, to nie na podstawie średniej. Mój kumpel raczej nie ma wysokiej :) On to sobie zdaje się jakoś sam ogarniał...
a ja mam wazne pytanie w związku z kierunkiem żegluga śródlądowa:) Czy muszę znać język niemiecki skoro jest on wykładany:( w liceum mam rosyjski i angielski i z tego pierwszego zdaje mature:)
mam parę pytań odnośnie tej akademii nie będe ukrywał ale bardzo sie zainteresowalem tą akademią
1.Czy dla studentów dopiero rozpoczynających nauke w tej szkole sa przewidziane jakies stypendia czy musza sami sobie radzic
2.czy ciezko znalezc miejsce w akademiku (jaki czynsz i czy wliczone jest wyzywienie)
3.Czego powinnienem się obawiac nie jestem orłem z matmy i fizy a chcę isc na wydzial mechaniczny
4.czy ciezko sie dostac jak powinenem zdac mature
czekam na odpowiedzi pozdrawiam:)